עוד חוזר הניג´וז

מוגג

New member
עוד חוזר הניג´וז../images/Emo119.gif

ראיתי שאף´חד כאן אינו חדחידות.קום ... אז הנה אחת משלי: מה המשותף לשירים הללו "ברוש" "מוכרת פרחים קטנה" "מקום לדאגה". משותף יכולהיות - במבצעים/ בכותבים/ במילים/ ובארועים הקשורים לשירים. בהצלחה ושבת שלום. למתקשים - יש רמז בכותרת

trilliane

Well-known member
מנהל
הימור:

(למרות שאני לא מכירה את "מוכרת פרחים קטנה"). האם ייתכן שמדובר בשירים שלכולם נעשתה גירסת כיסוי שהפכה להיות מוכרת יותר מהגירס ההמקורית? עינת

גרי רשף

New member
עוד חוזר הניחוש../images/Emo22.gif

גם לי זה נראה משהו כזה אבל לא הייתי סגור עד הסוף: ברוש: אני לא זוכר של מי הגרסה הראשונה, אבל המלחין (אריאל זילבר) קיבר את השיר מאוחר יותר, ונדמה לי שהתמלילן (אהוד מנור) רצח אותו סופית בתקליטו האחרון.. חוץ מזה יש גם ביצוע של אחד הבנאים (אביתר?). מקום לדאגה: הביצוע המקורי היה של שרה בדישי, והמלחין (מתי כספי) ביצע אותו מאוחר יותר. לא זכור לי שהתמלילן (יונתן גפן) ניסה לשיר, ולפיכך אין מקום לדאגה.. מוכרת פרחים קטנה: זה מקלקל את התשובה, או כמו שאומרים בטכניון- בין שלוש נקודות תמיד עובר קו ישר בתנאי שהוא מספיק עבה.. אני מכיר רק את הביצוע של האחים והאחיות עם המלחין גידי קורן. לא זכור לי שהתמלילן (נתן יונתן, האיש אשר היה כערבות הבוכיות) ניסה לשיר את זה.. מוגג, מה אתה יודע שאנחנו לא יודעים?

פלפל.

New member
לא פותר יותר חידות שלך

עד שלא תיתן פתרונות מלאים לחידותיך הקודמות. זהו. יש גבול. מי שמתחמק מתשובה באופן קבוע סופו שלא יענו יותר על חידותיו. וזו לא הפעם הראשונה שלך. לא לא. ידוע לכולם שכבר ננזפת על כך בעבר, באופן אישי, על ידי מנהלי הפורום (מקרה הברוש והג´ירפה). ולפעמים נדמה שאין לי כח לראות איך הדברים חוזרים שוב על עצמם. דוגמא? דוגמא ספציפית אני אתן לך. נורית גלרון. איזכורים של גשם בשירתה של נ"ג (חידה מה 29/1 שעדיין מצפה אי שם בתחתית העמוד לתגובתך). רק שלושה אנשים התפתו לענות על חידתך. ידעו היטב כל היתר שתשובה רשמית מוטלת בספק. טוב, די. ראה בכל תלונה מתנה. הערה בונה. ותמשיך לשאול. שבוע טוב. ..וזה שלא ידע לשאול, לקח את היפה מכל, שילב ידו בתוך ידה וחזר איתה להגדה..

גרי רשף

New member
וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרץ../images/Emo22.gif

מוגג טוב בלשאול ולא בלענות: הוא שואל שאלות מבלי לדעת את התשובה, וכולנו כאן שוברים את הראש למענו.. חד כחרב! כל מי שמוגג חייב לו משהו שיודיע לי: חברת הַגְּוִיָה בדרך אליו..

מוגג

New member
כולכם צודקים, כמובן ../images/Emo119.gif../images/Emo5.gif

וטועים בו בזמן.... ראשון ראשון ואחרון חביב. קודם כל - לא התכוונתי לגרסות כיסוי, למרות שהן היוו כיסוי לתשובה. נכון שמדובר בקשר בין מבצעי השירים... בקשר לשאלת נורית גלרון - אינני בקיא (למרות שגם אינני מקיא) בשירתה, ורק הצבתי זאת כאתגר - אני מכיר מעט ממילות שיריה וחשבתי לתומי כי כאן יש ממוקירי זכרה ויוכלו לשרשר מעט פתרונים... אגב, נשוב לחידה, אז בשאלה על נורית גלרון טמון הפתרון.... בהצלחה, הלילה יימסר הפתרון המלא.

מוגג

New member
מחכים במים שיבוא ה...../images/Emo119.gif

..נכון. לו הייתם בודקים את ההודעה המקורית כנרמז, הייתם ודאי מגלים שם את נירה גל המבצעת המקורית של עוד חוזר הניגון וגם שלברוש.. כן, כן. אתמקום לדאגה ביצעה בין השאר ריקי גל. ומוכרת פרחים קטנה הוא שיר של האחים והאחיות עם הסולנית תמי גל. אגב, גם ריקי וגם תמי ביצעו דואט עם ויקי תבור (שהיה אף הוא אחד "האחים"): ריקי גל במסגרת "בני בום" ותמי לאחר עזיבתם את האחים והאחיות, "הבוקר שאחרי", נקרא השיר. ותודה למומה.

למעלה