עוד חידה

osprey

New member
חליק, תן להם לנוח קצת

עברה עליהם שבת קשה עם הצופית....

strix butleri

New member
עדיף צפרות וירטואלית וירטואלית על

על אפס צפרות ממשית- כמה שיותר חידות, יותר טוב ! לא נורא, עוד שבוע ואני בכפר רופין לכל העונה... דרך אגב, מעגן מיכאל נכון ליום רביעי שעבר- שקט למדי, מעט חופמאים מבחינה כמותית ואיכותית (מצד שני, הגעתי בשעות הבוקר המאוחרות והייתי ללא רכב, כך שהמדגם לא מייצג בהכרח); מירומית שחורה הייתה השיא.

strix butleri

New member
אולי תכתוב את האות הראשונה בשם

של הציפור וכך נוכל לחפש באינדקס של המגדיר. יהיה נחמד גם אם תיתן את האות האחרונה. ובעצם- למה לא תגלה גם את כל האותיות שבאמצע ואנחנו רק נצטרך לסדר אותן באופן הגיוני? לא, לא זה יותר מדי עבודה. אם אתה יכול- תן מספרים לאותיות וכך לא נעבור את כאב הראש של לסדר אותן. נו באמת אנשים- תפתחו מגדיר ! זו לא חידה כ"כ קשה... ותמיד תזכרו שמטעויות לא מתים, רק לומדים.

RedBishop

New member
ניחושים

אז ככה, אם לסכם את מה שאני יכול לראות מהתמונה, אז די ברור שמדובר בחופמאי כזה או אחר. נראה לי שזה די ברור בגלל המקור הארוך וצורת הגוף. הבעיה היא לזהות איזה בדיוק, יש כל-כך הרבה. מבחינת סימנים נוספים שאפשר לראות, אז יש בטן לבנה וגב מפוספס בצבע שחור ולבן. סימן מעניין נוסף הוא האיזור הכהה באיזור העין. בהתחשב בזה שהרגליים של הציפור כהות, אני חושב שציפור שתתאים לצילום תהיה שחיינית צרת-מקור כנראה צעיר, בגלל האיזור האדום החסר.

ניגונים

New member
נימוקים

צוואר קצר צבע אפרפר מנומר באפור שחור לבן רגליים שחורות עומדת באזור בוצי שאופייני למין נמצאת בדף הראשון במגדיר, במשפחה זו

אז ככה:

האמת שבהתחלה חשבתי על ארנריה צעירה, אבל צורת המקור, צבע הרגליים, צבע החלקים העליונים (אצל הארנריה רק השוליים בהירים) פסלו אותה. אחר-כך גם אני חשבתי על שחיינית צרת מקור (כנראה במעבר לחורף ראשון), בעקר בגלל הבטן הלבנה, המקור הצר וגם הכתם לייד העין. האמת שעם הצורה של הכתם הזה יש לי קצת בעיה, אבל בינתיים זה מה יש כרגע. אחר-כך הבנתי שלא הולך להיות קל ופתחתי מגדיר (אני מודה). זה רק בלבל אותי יותר וחשבתי גם על חופית ימית שאין בארץ ואחרי מבט קצר גם היא נפסלה, כך שנשארנו עם השחיינית.

RedBishop

New member
לדעתי הציפור במדרון

מה שיוצר אשליה אופטית לגבי אורך הצוואר.

strix butleri

New member
לא רציתי לפתוח שרשור חדש,

אז הנה צילום סתם כדי לעשות לכם מצב רוח טוב. הציפור המגוכחת הזו תמיד משעשעת אותי
. הקטע העצוב הוא שהמין הזה נמצא במצב גרוע למדי, ועל כל מקרה יש סיכוי טוב יותר שייכחד מאשר שיראו אותו בארץ
. לא באמת חידת זיהוי, אבל נראה אותכם מנחשים ע"פ אינטואיציה מה השם של הציפור.

RedBishop

New member
אבל מה מסתבר....

שזה בכלל : Spoon-billed Sandpiper שלא הצלחתי למצוא את השם בעברית. אבל זה בטח משהו כמו ביצנית כפנית.

strix butleri

New member
ציפור מגניבה באופן חסר תקדים

ואם כבר אז חופית כפנית. באופן כללי דומה למדי לחופית אדומת צואר מלבד המקור כמובן. שנה הבאה, במעגן מיכאל. כן, בטח... קצת אופטימיות מופרזת עוד לא הזיקה לאף אחד.

strix butleri

New member
דוביצ'ר נמצא עכשיו בחור שכוח-אל

ונטול אינטרנט לחלוטין, הנקרא "אכסניית הצפרים בקיבוץ כפר-רופין". לכן לפני שאצטרף אליו מחר אענה במקומו- ( סליחה על הקצרנות, צריך לארוז...) הציפור מראה את המאפיינים החשובים הבאים: - מקור דק ובינוני באורכו, כהה (=לא ארוך כמו לימוזה או קצר כמו חופמי) - מסכה כהה למדי על הפנים - ניצוי כללי אפור שחור-לבן, עם פספוס שחור לבן בולט על הגב - צורה כללית- שטוחה למדי ו"כבדה", עם בטן רחבה וראש לא גדול במיוחד - רגלים שחורות. המאפיינים שהועלו כאן ואינם רלוונטים לזיהוי הם אורך הצואר- המושפע מאוד מזווית הצילום ותנוחת הציפור (יכול להיות מאפיין טוב בשטח, אבל לא כשהציפור סטטית ), בית הגידול (שדווקא נועד לבלבל אותכם), וכמובן המיקום של הציפור במגדיר ביחס לשאר המינים. ואכן השחייניות הן דווקא החופמאים האחרונים במגדיר לפני המזדמנים. אז כאמור, שילוב כל המאפיינים הנ"ל מתאים רק לשחיינית צרת מקור בלבוש חורף ראשון; המין הזה הוא חולף לא נפוץ בארץ בעיקר באילץ באביב ובמעגן מיכאל בסתיו. ברכות לזוכים !

למעלה