עוד חידת היגיון שלא מן המניין. והפעם אני מניחה שהשתפרתי.

מיכי 10

Member
עוד חידת היגיון שלא מן המניין. והפעם אני מניחה שהשתפרתי.

Organo de la korpo kaj besto, venigas koleron (aŭ malamon).

(7 literoj).

מיכי 10

Member
מצאתי טעות קטנטונת, וכרגע ראיתי צורך בעוד שינוי.

הנה הניסוח המתוקן של החידה:

Best' kaj organo de la korpo, venigas koleron (aŭ malamon).

(7 literoj).

DoronModan

New member
יש

Rankoro
פתאום צץ לי. ולא בכדי... זה היה מוכר לי מחידה קודמת כלשהי... מה שאומר שהחידה כתובה הפעם כהלכה. בתור עצה, הייתי ממעט במילים ככל האפשר לצורך ניסוח אלגנטי ככל האפשר, וכאן אפשר לומר korporgano, במילה אחת במקום 4: Organo de la korpo

מיכי 10

Member
נכון!

אני דווקא בכלל לא הכרתי את המילה לפני אתמול.
אל תגזים. די לי בכך שהפעם הגדרתי כהלכה, כמו שכתבת.
גם אתה כתבת בעבר חידות עם ניסוח כזה, של 4 מילים במקום אחת. ואם אינני טועה, ואני די בטוחה שלא, הגדרת במילים:
Parto de la korpo.
והאמת, שאפילו לא הייתי חושבת לצמצם את כל זה למילה אחת.

Eldad S

New member
פתרתי

המילה היא rankoro.
מילה יפה, וקשה. כל הכבוד!

המתנתי כדקה עד שתי דקות עד שהפורום עלה, ורק אז הצלחתי לענות.
ניסיתי מספר פעמים להיכנס - לא יודע אם גם חברי הפורום האחרים חווים את הבעיות בכניסה לפורום.

באשר לפתרון, יצאתי מנקודת הנחה שהאיבר בגוף יהיה koro, ואז השלמתי את שאר הפתרון. אבל זאת מילה שאנחנו בדרך כלל לא מזכירים באספרנטו, וגם לא משתמשים בה ביומיום. אז הארת כאן מילה שכוחת אל, למעשה. {{קריצה}}

מיכי 10

Member
יופי! נכון ותודה.

וכפי שכתבתי גם לדורון, לא הכרתי את המילה עד אתמול, כשמצאתי אותה במילון, והיא מצאה חן בעיני כתרגיל טוב לחידת היגיון.

ולכבוד הפתרון המהיר של שניכם, הנה תמונות טריות מהפלאפון, שצילמתי לפני שלושת רבעי שעה, בחצות, כשיצאתי להביא עיתון מהערימה שמשאירים ליד המכולת:

DoronModan

New member
זה נשמע כמו שיר של יהודה עמיחי

"הנה תמונות טריות מהפלאפון, שצילמתי לפני שלושת רבעי שעה, בחצות, כשיצאתי להביא עיתון מהערימה שמשאירים ליד המכולת:"
אמנם מה שאני כותב יכול היה להיות בסיס לחידה בלשית, כי בתקופתו אי אפשר היה לצלם מהפלאפון. אבל החיבור בין היומיומי והפשוט 'להביא עיון מהערימה שמשאירים ליד המכורת' לבין נשגב ויפה 'סלסילי כסף'.
אגב, בא לי סלסלות של כסף על השולחן

מיכי 10

Member
מחמיא לי מאד. תודה. :)

קראתי פעם דברים יפים מאד על יהודה עמיחי, אך לבושתי, עלי להודות שאני לא מכירה את שירתו כלל. ואולי הגיע הזמן לנסות ולקרוא...

האמן לי, שאני מעדיפה את פרחי סלסילי הכסף על סלסלת כסף.
הם מרגשים אותי, כי הם מזכירים לי את הפרחים (לבנים כאלה וגם סגלגלים) שצמחו משני צידי שביל הכניסה לבית הוריי (ששתלו אותם), כשהייתי בגיל שנתיים עד שבע.

בכלל, כל פרחי הבר והפרחים התרבותיים שהיו לנו שם בגינה, ואחר כך בבית החדש, מרגשים אותי תמיד. כנראה שכמו ריחות, שמזכירים דברים שונים, גם יופיים של פרחים ועצים פועל ככה.

Eldad S

New member
הנחתי שמצאת את

המילה לפני יום או יומיים - השאלה היא אם מצאת אותה באקראי, או בהקשר למשהו קונקרטי, כי באמת לא יצא לי להיתקל בה עד היום באספרנטו, מעבר להיכרות המילונית איתה.

תודה על התמונות היפות.

DoronModan

New member
לי המילה מוכרת מאוד (ואני אפילו לא יודע מאיפה)

כמובן שהכרות מילונית, אבל אני מרגיש שהשתמשתי בה בעבר. מעניין אם היא באה אטימולוגית מה-korpoparto. כי הרי איפה שומרים אותה אם לא שם...

מיכי 10

Member
על התמונות - בכיף. זה התחביב הכי קל שלי. :)

מצאתי את המילה סתם, ללא משהו קונקרטי. המילון חביב עלי, ואני "מטיילת" הרבה במשעוליו.

DoronModan

New member
איך יצאת מנקודת הנחה כזו?

אני חשבתי על כל מיני partoj de la korpo עד שהגעתי לזה, וגם אז, רק בזכות ה-besto.
למילת הפתרון יש גם ציווי בתורה, ששולל אותה.

Eldad S

New member
או, סוף סוף

נכנסים לפורום לאחר שנייה וחצי של המתנה. בימים האחרונים התייאשתי, עקב המתנה של בין דקה לשתיים כשניסיתי להעלות הודעה, אז נמנעתי מלהיכנס...

אני מניח שהרצתי לעצמי במוח איברי גוף, אבל מה שזכור לי שניסיתי את הXXX מתוך מחשבה שאם זה יזכיר לי מילה אחרת, ארוכה, שעונה על ההגדרה, זה יהיה זה. מן הסתם, היה לי בינגו...

(מחקתי כאן מילה אחת, בעריכה נוספת, כי לא שמתי ספוילר).

מיכי 10

Member
אלדד, על כך אתה ראוי לשבח.

לא יפה לקנא, אבל אני מקנאה על שאתה יכול להיכנס לפורום אחרי שנייה וחצי, ואני עדיין צריכה לחכות דקה וחצי, שתיים בין כל חלקיק של פעולה. אפילו כתבתי על כך בפורום אחר, כדי לשאול אם גם אצלם זה כך.
וכבר התכוונתי להתלונן בפורום משוב.

Eldad S

New member
מיכל, זה קרה בבוקר,

בסביבות תשע בבוקר.
עכשיו, בסביבות תשע וחצי בערב, אני שוב ממתין.... לא ייאמן, בערך שתי דקות, עד שעולה עמוד הפורום.
כנראה, האתר לא מתוחזק כמו שצריך. אז בבוקר, כשהתעבורה לא עמוסה מדי, ממתינים שתי שניות, בערך. אבל בערב, כשיש לא מעט גולשים באתר, צריך להמתין בסבלנות אין-קץ עד שהאתר עולה.

מיכי 10

Member
מעניין אם אתה צודק. אני לא זוכרת זמן שבו האתר עבד לי מהר.

אבל בשבועות ובימים האחרונים, זה כבר לגמרי בלתי נסבל.
הסבלנות שלי נבחנת שוב ושוב ושוב ושוב, ומי יודע אם לא תיגמר לי פתאום הסוללה...
אפילו לפתיחת האמוטיקונים צריך לחכות דקה או יותר, דבר שבעבר לא היה קורה.

מיכי 10

Member
אלדד, השתכנעתי שאתה צודק.

כי כתבתי כמה תגובות בפורום אחר בשעות הבוקר, ואומנם לא לקח לי שנייה וחצי, אבל ממש פחות זמן להמתין בכל פעולה. כולל גם בהעלאת אימוטיקונים בגוף התגובות, שהיה מהיר כמו בעבר.

אז אכתוב תלונה לפורום משוב, בהתאם למסקנה שלך.
אגב, האם יש לך עכשיו מנהלת חדשה בתפוז? טוב, אשאל אותך כבר בפרטי מה שמהּ.

Eldad S

New member
כן, אצלי, כשניגשתי לענות לך עכשיו בפורום,

המתנתי בערך חצי שנייה ומיד עלה מסך הוספת ההודעה. אז בשעות האלה, כשהתעבורה בתפוז כנראה לא גבוהה, המערכת מגיבה מיידית.

מיכי 10

Member
שלחתי כרגע תלונה אל האיטיות, לפורום משוב.

מקווה שיעלו אותה כבר היום, או לפחות מחר, ושיתחילו לתקן בהקדם.
(ליתר ביטחון, העתקתי ושמרתי את מה שכתבתי, על שולחן העבודה במחשב שלי).

למעלה