עוד חידת זיהוי

bee eater

New member
עוד חידת זיהוי

אם אפשר רצוי לפרט גם גיל/לבוש וכו' וכמובן על סמך מה הגעתם לזיהוי. בהצלחה!

uncle litchi

New member
תשובה

הימנית היא כנראה מרומית לבנת לחי - כנראה בוגר במעבר בין לבוש קיץ ללבוש חורף, והוא נראה מאוד מלוכלך, דבר שמאוד הקשה את הזיהוי... הכיפה השחורה, המקור הכהה, הרגליים הכהות, הבטן האפורה והלחי הלבנה, וכמו כן גם המקור העדין תרמו לזיהוי, גם ניתן היה להסתמך על גודל בהשוואה לשחפית ליד... השמאלית היא ללא ספק שחפית שחורת מקור - בוגר בלבוש חורף. המשפיע העיקרי בזיהוי, או בעצם הדבר שגרם לי מיד להגיד שזאת שחפית שחורת מקור, הוא קצה המקור הצהוב!

aboutbul

New member
טוב, אז למה זו לא...

אם נניח לרגע שבגלל זוית הצילום או התאורה, בלי לפגוע בקשורי הצילום של שרקרק, האדום לא נראה אדום אלא כהה מאוד, כמעט שחור. למה זו לא שחפית קוטב או שחפית שוניות? .

uncle litchi

New member
נניח

לגבי שחפית קוטב, הזנב שלה עובר באורכו את הכנפיים, וכך לא בתמונה, כמו כן יש לה גם רגליים, קצרות וקטנות, וגם זה לא מאפיין של השחפית בתמונה. לגבי שחפית שוניות, אני לא קוטל את האפשרות, במידה והתמונה צולמה באילת, יש סיכוי סביר שזאת הינה שחפית שוניות, הדבר גם אפשרי במחינת המקור הדק והעדין.....

aboutbul

New member
אמת, אבל שים לב לשחפית הקוטב

מהבדיחה הקודמת... גם לה נראה כאילו הזנב קצר. מעבר לזה, אני לא ממש מצליח להבין איפה נגמרות שם הכנפיים ומתחיל לו זנב (?). ובכל זאת אני נוטה להסכים עם הזיהוי שלך (ועוד דבר, שחפית שוניות נראית לעיתים גם בחופי ים תיכון).

Smew

New member
לא רציני...

פעם הבאה תשאל חידות יותר רציניות...

למעלה