עוד חלום על אמא

אור_30

Active member
בוקר טוב,

חלמתי שראיתי את אמא שלי, אבל היא הייתה נראית אחרת לגמרי, אולי זו רק האנרגיה שלה. היא הייתה מאוד רכה (ההפך הגמור ממי שהיא) היא החזיקה תינוק יפה, נראלי בלונדיני.
הוא היה בעולמו והרגיש מוגן בידיים שלה, יכל להיות הוא, לדבר שטויות, להתעסק בעצמו, להיות ילד.. היא הכילה אותו ונישקה אותו, זו הייתה דמות צעירה.
הייתי בהלם. הסתכלתי מהצד, ונראלי שאמרתי כזה איך הרוך הזה לא היה מופנה אליי/או שאני הייתי צריכה לקבל את הרוך הזה ולא הוא

אין לי כ"כ רקע. משאלת לב?
נראלי שזה שראיתי את האבא ביום שישי מחזיק את הקורקינט לבת שלו הקטנה ברחוב עשה לי משהו..
מתפיסת עולמי ילד זה משהו עדין, הוא צריך להיות הוא, על ההורה להכיל, להקנות כלים, ללמד אותו לחיות את ה"אני שלו", לעזור או לפחות לא להפריע.. ההורים שלי ההפך הגמור..
אמא שלי במציאות ההפך הגמור מהאמא בחלום. נוקשה, אגואיסטית, אלימה, עצבנית, קצרה וכו'.. סלחתי לאמא שלי ב85% לפחות, אני מבינה שהיא לא תקינה ולא הייתה רוצה להיות ככה, אני עובדת המון על חמלה, שלרגע שכחתי כמה הייתי נגעלת מהאופי שלה.

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
הי אור

הפרוש שלי לחלום על אימא

החלום על אימך כאישה צעירה הרכה שהחזיקה תינוק, חיבקה ונישקה אותו, והוא הרגיש מוגן בזרועותיה. בא כנראה על רקע מה שראית ברחוב. אבא וילדה עם קורקינט, כמו שאבא צריך להיות וגם אימא!

כמובן חלום יפה, כמו תיאור של אימא ובן בספר או בסרט, כמו מה שכך צריך להיות תמיד! אבל התינוק הוא לא את והאימא אינה אימך. גם החלום הזה, הוא משאלה לתקן בהווה את מה שהיה ובעצם לא היה – בעבר. את חלמת על אימך כפי שהיא היתה צריכה להתנהג לתינוק שלה ובחלום גילית בה מאפיינים שלא היו לה במציאות. התינוק הזה קיבל ממנה משהו במציאות היא לא היתה יכולה לתת, לכן היית בהלם. הלם הגילוי! ולכן החלום הזה הוא בעצם קצת מרגיז ואפילו מאכזב – אם אימי יכלה להיות טובה לתינוק שלה, למה היא לא היתה טובה אלי? גם אני הייתי תינוקת רכה ומשוועת ליחס חם! אימא שלי בחלום, היא אימא טובה ונעימה, כלומר היא יכלה להיות כך גם במציאות!

החלום בעצם סותר את המציאות, כי אימך לא יכלה להיות אחרת מכפי שהיא היתה. ואם היא היתה אימא טובה לתינוק אחר ולא לי, הרי זה אפילו עוד יותר גרוע! בחלום הזה – התיקון של האישיות הגבולית של אימך, לאישיות נורמלית – לא טוב לך. בחלומות קודמים התיקון של העבר, היה בהם איזו שהיא העצמה לך, כאן תיקון העבר אינו מרפא.

החלום הזה מחזק את דעתי, שהחלומות על אימא, אינם מרפאים את נשמתך והם מחזירים אותך לתקופות שטוב היה לו שכחת אותם. כשתסלחי לה 100% הם יעלמו. וגם להפך אם הם יעלמו, יהיה לך קל לסלוח לה 100%. סליחה של 85% זה הרבה, אך לא מספיק.

יש גם קשר בין החלומות על אימא ובין החלומות על האקסית – שתי הנשים היו משמעותיות ביותר בחייך וצילקו את לבבך. הגיע הזמן להתרפא לנעול את העבר ולהתקדם לעבר לעתיד.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש.

אור_30

Active member
מסכימה לגבי זה שזה נבע ממה שראיתי וזה העלה פלאשבק.
אני חושבת שיש חלק בתוכי שרוצה להגיד לי משהו, אינני מבינה מה
אני לא חושבת שאפשר להגיע ל100% כי אז זה אומר שלמות, וזה לא קיים
ואם כן, לא חושבת שבגיל הנוכחי, אנשים נעולים על דברים קטנים יותר בילדותם גם עד הקבר..
מסכימה עם זה שהחלומות קשור לאקסית גם ולגבי זה שאני צריכה להמשיך אולי אל עבר משהו שאברא- אמהות בריאה, קודם כל לעצמי, כלפי הילדה שהייתי
תודה

נערך לאחרונה ב:
למעלה