עוד חלום

BooBee

New member
עוד חלום

מוזר לאללה, שחצי שנה אני משתוקקת לחלום עליה, והנה פתאום שני חלומות בשבוע. הפעם היא לא דיברה. זה היה חלום עליה, אבל לא איתה, ישבתי עם חברה והראיתילה תמונות שלה. כאן היא משחקת, וכאן היא מחייכת ופה היא רוקדת וכאן היא סתם מציקה לאחי הקטן. ישבנו, בחלום, אני וחברה, ודפדפנו בין מאות תמונות, ובכולם היא כל כך דומיננטית. אוף. אני מתגעגעת.

הקונספירציה של המתמטיקה

חצי שנה את משתוקקת - ופתאום שניים בשבוע אחד, ואין זה אלא שוב אותו תעלול אכזרי של משוואת אותם מספרים עצמם - בהיפוך: חצי, שהוא 1/2, כלומר אחד חלקי-שניים, ובהיפוכם - הפכו לשניים באחד. כמו גם שורש המילה להתגעגע, שעזרא כבר הזכיר פעם ממה הוא בנוי: לא משום משהו ערטילאי, אלא בדיוק ההיפך: מלגעת ולגעת. מרצון למגע פיזי של ממש, ואף כפול: גע. גע. תתגעגע. כן כן: כשאת מתגעגעת - את נוגעת. חלומות. געגועים. או שזה לא קורה כלל - או שזה בא בכפילויות. ככה זה.

BooBee

New member
ואולי זו קונספירציה של מורפיוס

ואולי זו בכלל לא קונספירציה, אלא ווישפול ס´ינקינג. אולי אם חושבים מספיק ומנתבים הכל למען בקשה אחת קטנה-גדולה, זה בסוף קורה. או שלא. אני לא יודעת. ואני מעולם לא הייתי חזקה במתמטיקה, את הפשוטים הבנתי, שברים, בעיות, טריגו, פרבולות. אבל ברגע שהתחילו לפמפם לי כל מיני דברים מסובכים מידי, שידעתי שלא יקרה מצב שבו אני אשתמש בלינארי, נגיד, החלטתי לפרוש. בשיא, זותומרת. אני? אני בכלל הומנית שכזו, כותבת, מילים הם חלק בלתי נפרד מחיי, אבל לא באותו אופן כמו שאצלך זה חי. מילים חיות אצלי אחרת. אני מחבקת אותן, אוהדת את השפה. ולא שאני אומרת שאתה לא. אתה יש לך גישה מיוחדת לאללה למילים. מפרקת אותן אחת אחת, פוצע אותן, מרסס אותן לחלקיקים קטנים, ובוחן כל רסיס בנפרד, מסתכל על כל הברה ותנועה בזווית שונה. והנה, שנינו, עומדים מול המילים הללו ובוחנים את המשמעות שלהן. נפטרה ההגונה? או מתה הבוטה? תשעה באב או אב לתשעה? מטורפת או משוגעת? קראתי את התגובה שלך, שם, האתר ההוא עם התוספת לתה. תודה. ולילה טוב, כבר יש לך? לי הפעם יש.

haim29

New member
אשמח לקבל מס´ מילים על מורפיוס

שלום, אשמח לקבל מס´ מילים על מורפיוס, כיוון שאח של חברה שלנו, שהתאבד, הזכיר הרבה לפני מותו את מורפיוס. ולמשפחה לא היה מושג על מי מדובר / מה הוא אמר וכו´ בתודה מראש חיים

BooBee

New member
מורפיוס

במיתולוגיה היוונית, היה האל שאחראי על החלומות. תכנס ללינק שצרפתי. אם זה מעניין אוך, אז הדמות מורפיוס מופיעה גם בסרט "המטריקס", סרט מצוין לדעתי, וצרפתי לינק לאתר סרטים ברשת, גם שם תוכל לקרוא קצת. בכל מקרה אתה יכול לעשות חיפוש על Morpheus נגיד באתר www.google.com ותמצא עוד אתרים שקשורים לדמותו המיתולוגית. בהצלחה, רויטל.

haim29

New member
קודם כל תודה. ושאלה נוספת.

תודה רבה על ההתייחסות העננינית והמהירה. אשמח לדעת אם ניתן לקשר בצורה כלשהי לאחת משתי תשובות שהזכרת, אפשרות של שחרור ע"י המוות, מעבר למקום טוב יותר או משהו בסגנון. בתודה מראש חיים

BooBee

New member
יש לי כל מיני השערות

אבל חבל לי סתם לבלבל אותך ולהכניס לך כל מיני רעיונות וספקולציות מיותרות, במיוחד אם לאחר מכן יתבררו כשגויות ולא רלוונטיות. מה שכן, אם אתה מדבר על שחרור, תצפה בסרט המטריקס. הרעיון המרכזי של הסרט מדבר על שחרור מכבלים מחשבתיים, מכלא קוגניטיבי. כדברי מורפיוס, זהו כלא שלא ניתן לראות אותו, להריח או לטעום. תצפה בסרט, אולי יש קשר. אין לי מושג.

למעלה