עוד יום בחיים עבר

• פותח הנושא M y a
  • פורסם בתאריך

M y a

New member
עוד יום בחיים עבר

ידידי היקרים! דבר ראשון:אני מקווה שלא מפריע לאף אחד שפתחתי נושא חדש... בפורומים אחרים כמעט שנשכו אותי, ואני הרי אינני חסינה לכך. דבר שני:ברגעים שכאלה, הפתגם:This is the first day of the rest of your life, נשמע כ"כ מתאים... אני משתדלת לרשום כאן כמה שיותר, למען ההרגשה הטובה, והשתתפות בקהילה כה מעודדת וחמימה בפרגון והתמיכה (תודה לכולם), אך אתמול, שבקושי קמתי מהמיטה... היום בבוקר הרגשתי די טוב, אפילו הצלחתי לאכול קצת, והיה לי די נחמד. דודתי מלאת הסימפטיה והעידודים, הגיעה והודיעה לי, שאני נראית "פשוט נהדר"!. ואז ב"מלוא ההבנה", היא החלה להטיח בי, לאכול יותר, לשמור על עצמי, להתרחק מהטלויזיה-אולי בגלל הקרינה חליתי! בכל אופן, רמזתי לה באלגנטיות, שאת עצותיה ה"מלבבות", תשמור לעצמה, והצאתי לה, ללכת לטייל קצת, מחוץ לביתי, הרחק-הרחק. בכל אופן, נהגתי לפי עצותיה של אחת מכם (מצטערת,פשוט שכחתי מי זו הייתה), נרגעתי, התרחצתי, ולבשתי בגד חביב (לדעתי). הלך מהר יחסית וחזרנו הביתה. ואחר הצהריים... אחותי הקטנה בכתה, וצרחה, ואני אפילו לא הבנתי למה, וחוץ מזה, כשכבר בקושי עמדתי על הרגליים,ניסיתי לעזור לאמא שלי, ורציתי לישון,וניסיתי להרגיע אותה, בזמן שאמא שלי, המסכנה, התרוצצה לה, בין הכנת אוכל בשבילה, לבין אלוהים-יודע-מה! ומצד אחד, הרגשתי כ"כ אנוכית, שחושבת עליה רעות, בעוד שכל מה שהיא רוצה, זו תשומת לב מאמה, שלא הייתה איתה כמעט כל היום... לישון לא יכולתי, וכמו כן לעשות משהו חוץ מקצת לצפות בטלויזיה-גם לא יכולתי, ואחותי, בקושי נרגעה, וכשזה כבר קרה, זה היה בזכות אח שלי, שחזר, ועשה לי ולאמי טובה, והרגיע אותה. הרגשתי די רע, נפשית ופיזית כאחד, והיום, זה לא בדיוק היה היום המשמח ביותר בחיים שלי, אבל הרגשתי קצת השתפרה, אחותי עוד קצת נדנדה, שיחקתי איתה קצת בזמן שאמא שלי הייתה בעבודה-מתיש, אבל חביב. ומה עושים עם ילדה קטנה, שאי אפשר להסביר לה, שלאחותה הגדולה יש "סרטן", ובגלל זה אי אפשר להקדיש לה כ"כ הרבה תשומת לב?! ואיך מפסיקים את זרם השאלות, של למה המראה הזה, ולאן הולכים עכשיו?! השתדלתי לכתוב בציניות המינימלית שנשארה לי,באמצע הלילה!

MemphisRaines

New member
../images/Emo23.gif

ראשית הרשי לי לומר לך שזה פשוט מקסים לקרוא את דברייך את לומדת ומתקדמת מידי יום את מצליחה להתמודד וזה הכי חשוב העמת את הדודה במקום נתת לה להבין מה את צריכה ולא מה היא חושבת שאת צריכה וזה נהדר אחותך כנראה צעירה מאד ולא ממש מודעת לקשיים שעוברים עליך בפרט ועל המשפחה בכלל היא רוצה את תשומת הלב אליה היתה רגילה וכרגע המצב הוא שאת מרכזת סביבך את רוב תשומת הלב כי זה מה שדרוש לך כרגע אל תרגישי אנוכית שימי לב שאת מנסה לעזור ואחיך גם הוא עוזר וזה בסדר גמור אז
למען ימים יפים שיבואו ובמהרה שרון

ס ו ז נ ה

New member
סיבות לשמוח

הי מאיה קראתי את ההודעה שלך מוקדם בבוקר, אבל מיהרתי ועכשיו חזרתי לכתוב. מפריע שפתחת נושא חדש? אין דבר יותר נעים עבורי כשאני נכנסת לפורום ורואה נושא חדש. זה ממש כיף אני שמחה שאת מתמודדת. לאט לאט תמצאי את התשובות לכל התגובות מסביב את יודעת שאברהם לינקולן אמר פעם: "בני האדם שמחים במידה שהם מחליטים להיות שמחים" ומניסיון - זה עובד. נדיר שקורה לידי משהו שממש ממש יעצבן אותי.רוב הדברים לא שווים את זה. בקשר לאחותך - אפתח הודעה חדשה, אחרת ייצא נורא ארוך..

ס ו ז נ ה

New member
../images/Emo63.gif יש סרטן בבית

מאיה, יש ספר שנקרא "יש סרטן בבית". הוא דק אבל מכיל בתוכו עולם ומלואו. כתבו אותו ליליאנה גרשנזון (פסיכולוגית קלינית) ופרופ´ דינה בן-יהודה (רופאה המטולוגית), שתיהן עובדות בהדסה עין-כרם בירושלים. אם יורשה לי - אצטט מהכריכה האחורית: כשמאובחנת מחלת הסרטן אצל הורה - משתנה האווירה בבית ובמשפחה, וסדר היום השגרתי והמוכר מתבלבל. בשינוי זה מרגישים כולם, גדולים, קטנים, ואף תינוקות רכים. לעיתים מחליטים ההורים שלא לשתף את הילדים בעובדות, ובכך להגן עליהם מפני "דאגות של מבוגרים". אולם לרוב במקרים אלה, חשים הילדים בשינויים, מתקשים להבין מה הגורם להם, מחפשים תשובות ולפעמים - באין הסבר אחר - ממציאים ומדמיינים סיבות אפשריות לאווירה המאיימת. לעיתים קרובות, השערותיהם של הילדים גרועות ומפחידות בהרבה מהעובדות. בסופו של דבר, גם כשהכוונה לחסוך מהילדים כאב, הסתרת המידע האמין, והניסיון למנוע מהם עימות ישיר עם המציאות - משאירים אותם בודדים מפוחדים ומבולבלים. סיפור זה, הכתוב בשפה קולחת וצעירה, יפגיש אתכם עם מחשבות ופחדים שמעוררת מחלת הסרטן אצל ילדים. שילבנו בו היבטים רבים, שעלו בשיחות אישיות עם ילדי חולים, ביחד עם תשובות ברורות לשאלותיהם. העזרת סיפור זה, אנו מניחות, תוכלו להתקרב למחשבות, לרגשות, לחרדות ולאמצעי ההתמודדות, האופייניים לבני משפחתו של חולה הסרטן. סוף ציטוט. בסיפור מסופר על אם המשפחה שחלתה בסרטן השד. לי היה סרטן הדם, והמשפחה שלי שונה מאד מהמשפחה שבסיפור ויחד עם זאת, הסיפור סידר לי בלגן גדול שהיה לי בראש. הוא עזר לי להתמודד, למשל, עם הקטנה שלי - שהיתה אז בת 10 חודשים והכירה בעיקר אותי, עד שיום אחד נעלמתי לה מבלי שנוכל להיפרד. רק בתום חצי שנה של טיפולים, אחרי שכבר אמרה מילים כמו: כתור (כפתור), נליים (נעליים), וכמובן אבא, סבא, סתא (סבתא), רק אז ניאותה לומר את המילה "אמא". אני בכיתי על זה הרבה ימים ולילות. זאת היתה כנראה המחאה שלה.אולי מנגנון הגנה שפיתחה, שיאפשר לה להשאר מרוחקת וכך לא לחוות שוב נטישה. הספר לא נגע בזה, אבל פתח לי את הראש. אולי אחותך קולטת שמשהו בבית השתנה, והדרך שלה להתמודד עם זה היא לעצבן. תנסי להשיג את הספר דרך בי"ח הדסה עין-כרם. שווה לקרוא ולהחכים. בהצלחה!

מלמלה

New member
מתעקלת לך על ההודעה סוזנה

ולמאיה נכון זה ספר מצויין שגם אני חשבתי עליו כאשר קראתי את ההודעה שלך לא ציינת בת כמה אחותך ואני יכולה להגיד לך שמנסיון שלי עם הילדות שלי ילדים קטנים לא יכולים לדחות את הרצונות שלהם ואז כאשר תשומת הלב בבית מופנית אל מישהו אחר הם עוד יותר רוצים את אמא או את האחים ונכון זה מאוד מעצבן וכמה שמתרגזים אליהם יותר הם עוד יותר מנדנדים אני מסכימה עם סוזנה וחושבת שאולי כדאי שתשבי עם אמא ועם אחותך ותספרו לה עליך . ובנוסף ההודעות שלך ממש מקסימות.

למעלה