"עוד יום" - דעתי 1

anianat

New member
"עוד יום" - דעתי 1../images/Emo105.gif

עוד יום התחושה הכללית בשיר היא של הליכה על הסף - התחושה עוברת גם דרך המוזיקה. לדעתי מדובר בשיר על רומן אסור. אולי גבר נשוי? סודות שקופים מיין. כל הזמן בפחד עוד יום עוד יום - פחד מפני גילוי הסוד. לא שקולים (מאבדים שיווי משקל) מסוחררים המשיכה הפיזית גדולה וקשה מנשוא. שוכבים ככה מהר מהר שלא נרגיש בדקירות (בנקיפות מצפון). הגוף לא רגוע - משתולל. מגיע הבוקר וצריך הרבה כוח כדי להתמודד עם הידיעה שבמוקדם או במאוחר המציאות תכריע ויבוא סוף לרומן. מערכת היחסים הזו עקרה, היא לא תהפוך לשום דבר רציני אך בינתיים ממשיכים. בודקת את הגבול שבין מותר לאסור, מתמסרת למגע לא רוצה לחשוב יותר מידי. מתגרה, הולכת על הסף. רגע פתאום באה לי עוד פרשנות. אשלח כשתתגבש קצת.
, ענת

anianat

New member
עוד יום - אפשרות 2

מערכת יחסים במשבר. על אף המשבר לא רוצים לסיים את הקשר. כל הזמן בפחד שהוא יגמר. כבר תקופה ארוכה שהיחסים טעונים, מאבדים את היציבות. רוצה להניח את כל המחלוקות בצד (בו נשכח מהכול) ולחזור לתחושת החמימות והשקט (ראש רגוע בלי יותר מידי מחשבות). אני טרודה, המחשבות רצות מהר. אני מסוכנת, צריך להיזהר ממני – יש פוטנציאל הרס מסוים.אבל אתה חוזר – לא מוותר. אתה מצליח לשכוח מהכול (אני לא ממש מצליחה) וסוף סוף שקט. יום חדש שבא עם החלטה לא לחזור לשם. (מצטערת... שוב נראה לי שיש בסיפור רומן עם גבר אחר) לא אחזור למקום הזה שהנפיק לי המון חוסר שקט ומתחים. עם הזמן הרומן יישכח. ושקט גדול - עכשיו גם לי יהיה שקט. הפזמון בעצם מספר על המשיכה והגעגוע לגבר האחר. התקווה היא לדקה של שקט והמחשבות על הגבר האחר (60 שניות ולא נרגיש בדקירות) בפועל הגוף לא בשליטה. גם פה סיפור של הליכה על הסף. הגוף מול הראש. איבוד שליטה מול שליטה.
ענת

BLACKit

New member
הפרשנות הראשונה הגיונית ביותר../images/Emo122.gif

גם השניה הגיונית אחרי שכבר השתכנעתי מטליהיא שמדובר בשיר על סמים
עכשיו זה נראה לי כמו הפרשנות שלך על הבגידה וזה.. דאמט אין לי אופי ודעות משלי חח אני משנה את דעתי בלי הרף
אה ועוד משהו.. לא קשור.. פרסמתי היום שיר שלי בפורום סקעת ומישהי אמרה לי שרואים שאני מושפעת מהכתיבה של קרן פלס חח החמיא לי[:

anianat

New member
סמכתי על תגובה שלך...../images/Emo8.gif ../images/Emo105.gif

אל תדאגי..יש לך אופי...רק צריך למצוא אותו...סתם סתם סתם.. היה קשה להתאפק מדבר שטות... רציתי לומר ש..כמו שכל הדרכים מובילות לרומא כך גם רומא מובילה לכל הדרכים!!! רומא היא לגמדי מטאפורה..זה ברור. הקיצר אין לי גושפנקה על האמת..יש לי רק את הדעות שלי.. וגם הן משתנות מעת לעת. אבל זה כל היופי! כל אחד רואה את הדברים דרך הפריזמה שלו וזה יפה שאת יכולה להכנס לראש של מישהו אחר ולמצוא את ההגיון / לקבל / להכיל. אחלה יום, ענת

anianat

New member
אביתר

הייתי רוצה לקרוא את הפרשנות שלך. די קשה השיר הזה. וחיפשתי בפורום סקעת את השיר שלך ולא מצאתי בכל אופן קיבלת אחלה מחמאה.
נ.ב. איך קוראים לך?

BLACKit

New member
הממ אביתר..

בעיקרון היתה לי עליו פרשנות די מוצקה.. חוץ מהקטע של.. למה הוא בן 80? ואז כרגיל מישהו נתן לי כיוון חשיבה אחר [הפעם זו היתה אמא שלי]. היא דווקא חשבה שאביתר לא ילד, הוא באמת בן 80, וכל השיר הזה מדבר על בן 80. אז זה גם יכול להיות הגיוני. קיצור, ישלי הרבה פרשנויות אבל מכל זווית שאני לא מסתכלת על זה- אני חולה עליו
ולנושא השני.. באיזה פורום סקעת חיפשת? ברישמי או בתפוז? בכל מקרה.. קוראים לי יוני[:

anianat

New member
באמת, שיר קצה...

הי יוני, חיפשתי בתפוז.. הפתק (...בן 80...) הזה באמת מבלבל. ברור לי שמדובר על ילד מוזר וחריג סוג של אוטיסט - שלא מתקשר עם הסביבה, חווה דברים אחרת וחי בבועה משל עצמו עם מחשבותיו. לאמא צפיות גבוהות מהילד שלה, מה שמרמז על כך שהילד אינו טיפש כלל וכלל. אבל הוא כותב לה פתק כאילו להכאיב לה. כאילו אומר לה שחבל על הציפיות שלה - ממנו כבר לא יצא כלום. יש בעיתיות במערכת היחסים שלו עם האמא. רגיש מאד מאד (היפר סנסיטיב) אבל תמיד לא מובן לסביבה מה שמביא אותו להיות רע. אבל למה מכוער? את זה אני לא מבינה. לא ירדתי למשמעות המילה בהקשרה בשיר.

BLACKit

New member
אה, אני התכוונתי לרשמי חח

אולי המכוער זו רק צורת ביטוי.. "מכוער נפשית" במקום להגיד אוטיסט, מוגבל וכו' ואולי הוא בכלל בן 80? וזה רק מספר על החיים שלו? אולי הוא קשיש עם בעיות נפשיות? והוא כותב לאמא שלו, שתמיד היו לה ציפיות ממנו והוא לא הגיע לכלום בסוף.. ועכשיו זה סוף הדרך, אין עוד שומדבר שהוא יכול לעשות כדי לשנות את זה כי הרי קרן שרה "רק אביתר המכוער בדשא שמחוץ לגן" למה הוא מחוץ לגן ולא בתוכו? אולי זה גן ילדים והוא מבוגר ובגלל זה הוא בחוץ.. זה שיר שמעלה המון שאלות ותהיות אני גם אוהבת אותו בעיקר בגלל הלחן.. כמו שאני תמיד אומרת: אני אוהבת שירים עצובים. ומדכאים.

anianat

New member
באמת הוא מחוץ לגן...../images/Emo122.gif

די נשברתי..אני עיפה..לילה טוב.. מחר אני אחפש ברישמי...

לא יכול להיות שהוא בן 80../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

כי אז אמא שלו לפחות בת 100.... לא הגיוני

BLACKit

New member
הוא כותב לאמא שלו שמתה..

מחר אני אעשה לכם ניתוח של השיר מהזווית הזקנה שלו, ישלי כבר רעיונות. אה, וד"א.. ק=נ=י=ת=י א=ת ה=ד=י=ס=ק=! סופסוף! ימות המשיח כבר כאן.. נכנסתי לחנות והיה שם את המוכר הזה\\: שיש לי טרואמה מהפעם הקודמת שראיתי אותו כי הוא צחק עלי\\: והיום הוא שוב צחק עלי ה%$#%%& לאמשנה [: קיצור אני חייבת להגיד שיש לי עכשיו דיסק-הכי-אהוב חדש, ושתבינו זה מחליף את פולן של אוונסנס שהוא האהוב עלי כבר כמה שנים. אז, בריספקט *ביקורת מורחבת וחופרת עד מאוד- מחר.*

Rachel47

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo99.gif../images/Emo15.gif

כפרעליך
כאילו גם עליי הוא הכי אהוב וכנראה ישאר ככה..עד הדיסק השני שלה
אבל..להחליף את פילן של אוונאסנס זה ממש בריספקט
תתחדשי מותק

למעלה