עוד יום חסר משמעות עומד להסתיים בשעה טובה

עוד יום חסר משמעות עומד להסתיים בשעה טובה

עוד יום חסר משמעות חלף עבר, בלי שום עניין מיוחד. שום דבר כבר לא מצליח לגעת בי. למראית עין אני אמור להיות מאושר, רווק שגר מול הים בלי משכנתה, בלי דאגה לילדים ובלי להיות כבול למוסד הנישואין (מי רוצה לחיות במוסד). אבל אני ממש לא מאושר, אני מדוכא עד עפר. שום דבר כבר לא מצליח לגעת בי, ממש כלום. אני מרגיש את חוסר התכלית של הקיום שלי.

חבר אמר לי: "אל תדאג, יש אור בקצה המנהרה" ואני בתגובה עניתי: "אתה צודק, יש אור בקצה המנהרה. זה האור של הרכבת שבאה לדרוס אותי" (ציטוט מתוך שיר אנגלי) - אוף איזה ייאוש!!! אני מאוכזב מהחיים ועוד יותר מאוכזב שאיכזבתי את ההורים שלי- הורים שגידלו אותי ודאגו לי והשקיעו בי ואני בתמורה שקעתי בבור שחור חסר תכלית, איזו אכזבה להורים שעמלו רבות עבורי.

כיום, הנחמה והמפלט שלי זו השינה
הבעיה הגדולה היא שבבוקר אני מתעורר
לעוד יום נוסף (קחו אותו ממני אין לי צורך בו).

איך מפסיקים את הדיכאון הזה בלי תרופות. איפה אפשר למצוא משמעות לקיום. כן, רוצה משמעות. לא רוצה חיים בלי הגשמה וחיים רובוטיים אבל איך אפשר להגיע לשם?

מישהו יודע איך אפשר לסלק את הייאוש הזה?

אשמח אם אפשר לייעץ לי משהו.

קבלו קישור לשיר עצוב שאני אוהב :

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=tyy-XIbfxOk[/URL]

"לפעמים נדמה שהנה האור בקצה
ופתאום זה חושך"

לילה טוב

היי

לא יודעת לגבי משמעות לקיום, אבל אני חושבת שברגע שתהיה לך את האנרגיה והרצון והריגוש שוב בחיים, תוכל לצאת ולמצוא את המשמעות לקיום.
אתה נמצא בטיפול פסיכולוגי? או מאובחן לפחות?
ובנוגע לשינה, לפעמים זה נובע גם ממחסור בברזל, כדאי לך לבדוק את זה, ליתר ביטחון. בלי קשר לברזל, לפעמים הגוף שלנו מרגיש את העייפות הנפשית ומתרגם אותה לעייפות פיזית. יכול להיות שאתה צריך את השינה הזו, כמה ימים של מנוחה וניתוק מחיי היום-יום בשביל להרגיש יותר רענן ואנרגטי.
ואני לא חושבת שאכזבת את ההורים שלך. אני חושבת שהשאיפה האמיתית של כל הורה, זה שהילד שלו יהיה מאושר ושלם עם עצמו. לפעמים השאיפה הזאת מתחבאת מתחת לשאיפות אחרות ("הייתי רוצה שהוא יהיה רופא", "הלוואי והוא היה מתחתן עם הבחורה הזו" וכו'), אבל הכל נובע מהדאגה והאהבה שקיימים בקשר הזה.

היי מחבקת עצים סדרתית

תודה על התייחסותך.

כתבת שברגע שתהיה לי את האנרגיה והרצון והריגוש שוב בחיים תוכל למצוא את המשמעות לקיום - אבל מאיפה משיגים את האנרגיה והרצון והריגוש הזה?- לא מצליח למצוא עניין.

אני לא נמצא בטיפול אבל יש לי חרדה שאני סובל ממנה זה זמן רב ואין לה פתרון מבחינתי.

אני כן חושב שההורים שלי מאוד מאוכזבים ממני אבל זה אשמתם שהביאו אותי לעולם המגעיל והמחורבן הזה אז שיסבלו גם הם - כפו עליי חיים בניגוד לרצוני.

לילה טוב

אני לא ממשיך את העוול שעושים אנשים -בלי ילדים

אני לא מתכוון להביא ילדים לעולם המחורבן הזה.

בואו נעצור את המשך הקיום המדכא הזה.

סתם אדם מיוחד.

כמוני כמוך בדיוק

אנחנו כ"כ דומים שזה מפחיד. גם לקיום שלי, לחיים שלי, היתה פעם משמעות אבל עכשיו אין. הייתי פעם מוצלחת אבל היום אני לוזרית (סליחה אם זה קשה מדי). גם לי בקושי יש במה להיתלות.

איך מעבירים ככה חיים שלמים?

הרבה פעמים אני בורח לסרטים ולוקח פסק זמן מהחיים, במידה ובאמת אני מצליח להתרכז בסרט.

אני חייב להתרכז באיך להיות שמח - זה מה שאני צריך, השאלה איפה השמחה.

לפעמים אני מרגיש שכשאני מתקשר לאלוהים כתוב אצלו בפלאפון לא לענות- אלוהים מאכזב.

נראה לי שאני אגש לטיפול פסיכולוגי. השאלה האם טיפול פסיכולוגי יכול לתת משמעות לקיום הזה או שרק יהפוך את הקיום ליותר נסבל?

מישהו התנסה כאן בטיפול פסיכולוגי? אשמח לשמוע חוויות אם זה אפשרי.

תודה.

זה בדיוק הסיפור שלי

אני בורחת לאינטרנט כל הזמן - למשל עכשיו
בעצם אינטרנט זה הדבר היחיד שיש לי בחיים המסריחים האלה...

אני!אני!

טוב, אני חושבת שהרוב פה התנסו בטיפול פסיכולוגי.

בכל מקרה, התשובה לשאלה היא לא ואולי.
מבחינת איך שאני רואה את זה טיפול פסיכולוגי לא יכול לתת משמעות לקיום. אנחנו צריכים להיות אלה שמוצאים את המשמעות (או מחפשים אותה עד שהיא מגיעה אלינו בפתאומיות). הוא יכול להפוך את הקיום לנסבל יותר (ואפילו להפוך אותו ל"ראוי" עד "בסדר גמור" ואפילו "מעולה").
טיפול פסיכולוגי הוא לא תרופת קסם ואפשר להשיג בו הרבה דברים, השאלה היא כמובן באיזה נושאים אתה מתעסק בטיפול שאתה עושה ומה אתה בוחר לקחת מהטיפול בסופו של דבר.
טיפול פסיכולוגי יכול לתת לך את הכלים להתמודד עם הריקנות והייאוש, נקודות מבט שונות על המצב הקיים, מה אתה יכול לעשות אחרת, אולי, בשביל לשנות את הדברים הקטנים שבסוף יהפכו לשינוי גדול.

King of falaka1

New member
אתה צריך למצוא עיסוקים שמעניינים אותך

אז לא תהיה עסוק בלהיות בדיכאון

למעלה