עוד יום עצוב

עוד יום עצוב

הי היתה לי בעיה עם המחשב ולא יכולתי לכתוב בעברית. חשבתי שאני משתגעת. כל כך רציתי להיות בקשר ולענות לכולם אבל לא יכולתי. ויותר מכל רציתי לפרוק ולא יכולתי. איזה תסכול. כן, עוד יום רע. כמו כל חודש בתאריך הזה, אני חיה מחדש את הכל. מגיעים לבית החולים. ההחלטה כבר נעשתה. הסיוט הופף למציאות. צעד אחר צעד. בוקר ארוך עובר לפני שמפסיקים את ליבה. אני חשה כל תנועה הכי קטנה. היא לא מפסיקה לזוז, כאילו יודעת שאלה תנועותיה האחרונות. בשעה שתיים לוקחים אותנו לחדר טיפולים. לוקחים לי את אודי. לבד. על אותה מיטה קרה, לבד. ואז הזריקה, בעיטה אחרונה, ויותר שום תנועה. חלק גדול ממני מת באותו הרגע. רציתי שכל השאר ימות גם כן.עדיין יש רגעים שחולפת בי המחשבה רק להיות איתה. לחבק אותה ולדעת שלא כואב לה, שלא הכאבתי לה. חמש שעות אחר כך, חמש שעות בהן החזקתי ברחמי את התינוקת שלי ללא רוח חיים, מחפשת בייאוש תנועה קטנה, תזוזה שתחזיר את הגלגל לאחור ותתן לי אותה בחזרה, מתחילים את הזירוז שאחרי לילה ארוך ומייגע מסתיים בלידה עצובה כל כך. אני עובדת עם ילדים בעלי מומים שונים וקשים מזה שלוש שנים. חשבתי שאולי העבודה עם האוכלוסיה הזאת תקל עלי, תעזור לי לעכל מאיזה סבל פוטנציאלי גאלתי אותה, אבל אני מתוסכלת כל כך מכמות האהבה והעזרה שאני מצליחה להעניק להם ושלא ידעתי להעניק לתינוקת שלי. אני מעבירה שעות אין ספור בהכנת פרוייקטים שיקלו על חייהם ויעזרו להם, ואילו על התינוקת שלי ויתרתי. אפילו לא שקלתי את האפשרות האחרת. איך אני יכולה לתת כל כך הרבה לאחרים ולא נתתי לה?!.

karen01

New member
נפילות

הי יעל, בדרך כלל אני מוצאת מלים לנחם אותך, אבל היום קשה לי - גם אני נפלתי, אחרי שכבר חשבתי שאני קצת מחוסנת מזה. אני רק יכולה להגיד שאת כן אהבת אותה - המון - ודוקא בגלל זה החלטת את מה שהחלטת. לילדים המסכנים האלה את נותנת את המקסימום שאפשר במצבם, אבל לפרי אהבתך את רוצה לתת יותר - לתת הכל. וזה דוקא אצילי ויפה, ולא רע. נקווה למעט ימים עצובים כאלה. קרן.

e k

New member
עצוב גם לי

למעשה זו הפעם הראשונה שאני שומעת את הסיפור שלך אני רוצה להגיד לך שאת אמיצה בעיני קיבלת את ההחלטה הכי קשה שאפשר רק בזכות האהבה שאת מרעיפה על הילדים האלו רק בזכות העובדה שאת מכירה את החיים האומללים שהם חיים כשהרופא שלי אמר לי בפעם הראשונה שהכי טוב בשבילי זה לסיים את ההריון פשוט לא הקשבתי הוא הסביר לי את הסיכונים הכרוכים בניתוח מהסוג שאני עברתי והראש אומר כן והלב לא עוד טיפה אולי בכל זאת יהיה בסדר ואז הכל נגמר הרי להציל אותה היה ברור שאי אפשר והיה צריך להציל אותי אבל השאריות של ההחלטה שלי ילוו אותי בהריון הבא שוב קיסרי שוב לבד והמראה הכל כך עצוב של הילדה הקטנה שלי בתוך אנקובטור ענק מלא מחטים על הידים הקטנות והרזות שלה ובכפות רגליים שלה וכל זה בגלל ההחלטה שלי הילדה שלי סבלה בגללי ואת זה עם הרבה אהבה מנעת מהבת שלך בהחלטה הכל כך אמיצה שלך מנעת ממנה חיים מלאי יסורים וכן לוותר עליה זה לתת לה הרבה יותר מאשר לאחרים

ek יקרה

בחיים לא חשבתי שאפשר לחוות כאלה רמות של עצב. עברה עלייך חוויה איומה. אני יכולה לתאר לעצמי את הכאב שלך. אני בחרתי שלא לראות אותה אחרי הלידה. חשבתי שאם אני לא אראה אותה פיזית זה יקל עלי להפרד ממנה. היום אני תוהה אם זו לא היתה החלטה נמהרת קצת. כמובן שאז לא יכולתי לדעת עם אילו תחושות של אשמה אני עוד אאלץ להתמודד... אולי אם הייתי מחזיקה אותה, הייתי גם יכולה לשחרר אותה. העובדה שלא ראיתי ולא נגעתי משאירה אותי תלויה בסבך של רגשות אשם ןעצב על איך שגמרתי את ההריון הזה. המחשבות פשוט לא נותנות מנוחה. אין לי ספק שבמצבים כאלו אנו עושות החלטות בלי יכולת לשקול את כל האספקטים, אבל אני גם יודעת שההחלטות האלה באות ממקום טוב ואוהב, אם כי מהול בחוסר אונים טוטאלי בפני הנורא מכל. הלוואי שלא נדע עוד צער.

e k

New member
את טועה

אוי כמה שאת טועה אם היית רואה אותה בחיים לא היית יכולה לשחרר אותה ואת יודעת מה לדעתי היית מרגישה אשמה יותר אני בחרתי לחזור לטיפולים כי אולי זה יעזור לי לשחרר אותה ולהשאיר אותה בתוך ליבי בפינה שמיוחדת רק לה

אני חושבת ש- E K צודקת

אבל בלי לפגוע שאף אחד זוהי דעתי האישית. אני גם בחרתי שלא לראות את התאומים שלי לאחר הלידה כי אני חושבת שזה היה קושר אותי נפשית ומקשה עלי נפשית הרבה יותר ממה שקשה לי היום. אני מדמיינת אותם כמו בובות של מלאכים קטנים וורודים יפייפים ישנים בלי לראות שום הבעת כאב או עיוות בפניהם היפות. כך אני מעדיפה לזכור אותם. אני חושבת שזה היה גומר אותי סופית אם הייתי רואה אותם. נקודה. הלוואי ויהיה לנו כבר הריון חדש ותקין ושנלד ילד בריא בסופו ואז הכל ישאר בליבנו כזיכריון כואב אך עמום יותר. סאני.

קטיה 007

New member
אין צודק ולא צודק

גם אני בחרתי שלא לראות את העובר שלי אבל בן זוגי כן רצה לראות ולהיפרד ממנו יש ימים שאני מקנאה בו ויש ימים שאני יודעת שעשיתי נכון אף פעם לא תהיה לי התשובה הנכונה לכך. קטיה

meirav69

New member
אבדן

יעל, אני כל כך מבינה, ודמעות עומדות בעיני, שנה לאחר אותה "חוויה" נוראית, מזעזעת וקשה כל כך אני יושבת לי פה ומזדהה עם כל אחת מכן, הזמן לצערי עושה את שלו ולאט לאט הטראומה נעשית אמורפית, מקווה שההריון הבא שלך יהייה מושלם!!! מירב

למעלה