עוד יום קשה

מיצי2013

New member
עוד יום קשה

פתחתי משתמש חדש... לפחות יהיה יותר קל לכתוב בפורום. המצב לא משהו בכלל. אני ממש בוכה עכשיו בדמעות, אני כבר לא יודעת למה... הכל כ"כ מסובך, העומס הנפשי עליי כ"כ גדול ואני מרגישה שאני ממש על הגבול של להישבר ולא יודעת מה לעשות.
לפני שבועיים כאבה לי השן והרופא רשם אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה לא עזרה ואתמול בערב התחילו כאבים איומים, הייתי עם אנשים ופשוט בכיתי מרוב כאבים. בגלל המצב הרפואי שלי מותר לי לקחת רק משככי כאבים מסוימים, אז היינו צריכים ללכת להשיג, וגם לא ידעתי אם רופא שיניים יוכל לעשות לי טיפול כי אני צריכה שבדיקה מסוימת תהיה תקינה. וזה שבעבודה כבר ניצלתי מלא קרדיט להיעדרויות ועכשיו כבר לא נעים לי לא להגיע, אבל אני לא מסוגלת לקום מהמיטה בבוקר וללכת, למעשה אני בקושי מתפקדת, לא מסדרת את הבית בקושי מצליחה לשטוף כלים, שלא לדבר על לתכנן תוכניות מעבר ללעבוד ולנוח... וכל זה תוך כדי השבעה של סבתא שלי, ואני כבר לא יודעת איך להתמודד עם הצער שאני גורמת לאבא שלי עם זה שאני ככה, הוא רוצה לעזור ואני כמו בלוק. אז היום עשו לי טיפול שורש חירום והיה כואב בטירוף, עכשיו אני על משככי כאבים ושוב אנטיביוטיקה ועדיין יש לי טעם מגעיל בפה מהחומרים של הרופא שיניים... ולא הלכתי לעבודה... בקושי הצלחתי לעבור בסופר כדי לקנות לעצמי משהו שאני אהיה רעבה אח"כ, רק נמצאת במיטה ולא נרגעת, ושוב חושבת על הדבר שמלחיץ אותי ומפחדת, מפחדת, מפחדת... מה אם לא יהיה בסדר? מתעלמת מהיללות של החתולה המסכנה, שום דבר לא מזיז לי. ניתקתי מלא קשרים בזמן האחרון כי אין לי יכולת לתקשר עם חברים נורמלי.
לא יודעת איך להעביר את הזמן עד הלילה. ומה יהיה איתי. ואני צריכה לטפל בכל מיני דברים טכניים והרשמות ויש לי תור לרופא מומחה שבוע הבא ואני צריכה להכין דברים. כואב לי פיסית ונפשית, ואני בכלל לא מצליחה להבין מה קורה לי וזה עוד יותר מפחיד. בבקשה אל תגידו לי ללכת לטפל בעצמי כי אני כבר עושה את זה או מנסה לעשות את זה וכנראה אין קסמים.
אני יודעת שמחר אני אקום בבוקר ואיכשהו אלך לעבוד ואיכשהו יגמר השבוע אבל זו לא צורה לחיות. זו התקופה הכי גרועה שהייתה לי בחיים.

תתחדשי על הניק

אוי, מסכנה שלי. איזה יום עבר עלייך...
אני חושבת שכדאי לך להסביר בעבודה את המצב הנוכחי (אני מדברת על הטיפול שורש) ולבקש מהם חופשת מחלה. אף פעם לא עברתי טיפול שורש, אבל תמיד שמעתי שהוא כואב נורא. לשמור על איזור הלסת חם יכול להקל קצת על הכאבים. את מכירה את הכריות האלה שמחממים במיקרוגל? אולי זה ייקל קצת על הכאבים.
יקירתי, הכל יהיה בסדר. נשמע שאת עוברת תקופה קשה, הפטירה של סבתא שלך והתחלת טיפול ועכשיו הטיפול שורש הזה... תני לעצמך קצת קרדיט. את עושה עבודה מעולה. אל תנסי לתקן את הכל בבת אחת.

מיצי2013

New member

היי מותק

התקשרתי לאחראית עליי, האמת שבדיוק עברתי לצוות חדש במחלקה וזה קצת מעצבן להתחיל ככה. אבל היא הכי נחמדה ומבינה, לפחות בתחום הזה אף פעם אין לי בעיות, כמעט כל הבוסים שהיו לי היו הכי אנושיים ויודעים שאני לא מנסה לתחמן. זה לא אומר שצריך למתוח את הגבול ואני מקווה לא להגיע לשם. אז הודעתי לה שהיום אני לא באה ולא הייתה לה בעיה עם זה. הבעיה היותר גדולה היא בסוף החודש כשאני מקבלת תלוש עלוב, אבל סה לה וי.
עברתי כבר טיפול שורש בעבר וזה לא התקרב לרמה של הסבל שהייתה בטיפול הזה. הרופא הסביר לי משהו על זה שהיה לחץ בתוך השן ולכן יש דלקת פעילה וזה יותר כואב, וצריך לתת לדלקת לעבור... לא הבנתי בדיוק אם כדאי לחמם או לקרר את האזור, כי אם זו דלקת אז דווקא עדיף לקרר לא? למרות שלפי מה שאני זוכרת משיעורי וטרינריה יש שלב בדלקת שצריך לחמם ואח"כ לקרר, או להפך... לא משנה, כרגע אני על אקמול וואבן (התחלתי לקחת אותם כמו סוכריות בשבוע האחרון, אין לי מושג אם זה בכלל משפיע, אבל רוצה להאמין שכן). העיקר שהפקידה במרפאת שיניים עשתה לי פרצופים כשביקשתי עזרה ראשונה, ואח"כ עוד הוסיפה פשש כשהיא הבינה שהוא הולך לקבל אותי לטיפול מיידית.
אני משתדלת לתת לעצמי קרדיט אבל אני כ"כ רוצה שכל זה כבר יהיה מאחורי.

תודה

אני בטוחה שכשזה יהיה מאחורייך, את תפצי על זה בעבודה. אני שמחה שהאחראית שלך מבינה כזאת. זה חשוב וזה יכול להקל עליך גם בהמשך, במידה והאפיזודות הדיכאוניות יהיו חמורות (בתקווה שזה לא יקרה, טפו טפו טפו
).
אני לא ממש בטוחה, אני חושבת שחום עוזר לכאב... את יכולה גם להתקשר למרפאת שיניים לברר איזה קומפרסים כדאי לך לעשות. ושהפקידה תעשה את מה שהיא צריכה לעשות - להיות פקידה.
אני לא בטוחה לגבי הואבן, כי לא לקחתי אותו אף פעם. שימי עין על תופעות לוואי ושינויים פתאומיים במצב הרוח שלך.

מיצי2013

New member
חחח שהפקידה תהיה פקידה

האמת שהיום השן כבר לא כואבת, ולמעשה אני מרגישה הכי טוב (מבחינת שיניים...) שהרגשתי הרבה זמן, השן הזאת הציקה לי ברמות שונות כבר כמה חודשים.
גוד בלס רפואת שיניים.

ועדיין לא עליתי על שום השפעה של הואבן... מצד שני המצבי רוח שלי והתופעות שאני סובלת מהן די מגוונים ומשתנים אז איך אפשר בכלל לבודד פה משתנים

מיצי2013

New member
הרופאת משפחה...

נתנה לי. נדמה לי שהיא אמרה כמה שבועות/חודש. נראה לי שאני אתחיל לקחת מחר.

Lady Stark

New member
מיצי המתוקה

לפחות טיפלת בכל נושא השיניים.
בדרך כלל כשמתחילים לטפל ולהתמודד עם הבעיות אז מרגישים קריסה זמנית. וכמו שאני רואה, באמת נפלו עליך מלא צרות בבת אחת... מצב מחורבן לגמרי, אני מסכימה.
אבל הצער על סבתך ירגע קצת עם הזמן ובכאב השיניים כבר טיפלת.
אני רוצה שתנסי להקל על עצמך בכל נושא ההיעדרויות מהעבודה ומחיי החברה. את עוברת עכשיו משהו מאוד קשה והיעדרויות במצבים כאלה הן לגיטימיות. אני אישית עברתי תקופה מאוד קשה שמהסיפורים שלך מזכירה לי קצת את מה שאת עוברת, עם תפקוד מינימלי. לא אכלתי, לא ישנתי, נראיתי כמו שלד, בדיוק עברתי פרידה קשה והטורדנות בראש שלי היתה בשיאה. כשהחלטתי לטפל בזה כמו שצריך מכל הכיוונים ניגשתי לבוס שלי ואמרתי לו שאני עוברת תקופה לא קלה ושאהיה קצת פחות בעבודה. המראה שלי הסגיר לו את המצוקה והוא קיבל את הבקשה שלי. תופתעי כמה בוסים יכולים להביע אנושיות לפעמים. תנסי גם את להביע כלפי עצמך את אותה החמלה שהיית רוצה לקבל מאחרים או שהיית נותנת למישהו אחר במצבך.
הלוואי שהייתי יודעת איך להקל על הפחד שמציף אותך. אני מבינה שאת עדיין לא מוכנה לדבר עליו. כשתרגישי צורך או מוכנות אנחנו פה.
ממליצה לך להתחיל בנושא הזה ברגע שאת מתחילה טיפול פסיכולוגי. ואם זה יכול להקל עליך - טורדנות תמיד הופכת מצב להרבה יותר מפחיד ממה שהוא באמת במציאות. תנסי לזכור את זה.

היי48

New member
הי מיצי

תתחדשי על הניק החדש

מה שאת מתארת בהחלט נשמעת כמו תקופה קשה ועמוסה, אבל אני חושבת שאפילו בלי לשים לב אולי את כבר עושה את מה שאת צריכה לעשות. לא נורא אם בעבודה תפסידי קצת ימי עבודה, זה יכול לעזור למנוחה נפשית ופיסית וגם אם זה אומר שהחודש התלוש יהיה עלוב זה עדיין שווה את זה, הבריאות שלך קודמת לכל תלוש שהוא. ואני גם חושבת שאם את כרגע צריכה להשקיע יותר זמן בעצמך, זה בסדר. כבר הספקתי לראות עד עכשיו שאת בן אדם טוב, ולאנשים טובים קשה יותר עם לקחת זמן לעצמם ולא לדאוג למשפחה ולחברים, אבל גם לך מותר וכרגע זה מה שצריך לעשות. וגם התקופה הזאת תעבור ויהיה בסדר בקרוב

מיצי2013

New member
היי היייי היי היי

אחת הבעיות המרכזיות והחוזרות בחיים שלי, היא שכל תקופה היא "קשה ועמוסה", ובכל תקופה אני צריכה להשקיע יותר זמן בעצמי ולנוח נפשית ופיסית, עד שהתקופה תעבור ויהיה בסדר. ואז לא נהיה בסדר, אלא רק יותר עייפים נפשית ופיסית אחרי ה"מנוחה". יהיה בסדר זה הבלוף הכי גדול של המאה. אף פעם לא בסדר ורק כשנהיה רע יותר, אז אתה יכול להסתכל על מה שהיה לפני ולהצהיר שמבחינתך המועקה של אז - היום היא בסדר. המשפט המתוקן צריך להיות "יהיה היה בסדר".

היי מצי

מה קורה? אני שניה ליפני הבחינה חרדות לחצים אבל הייתי
חייבת לענות לך, אני חושבת שאת ציכה קצת לנקות את הראש
אולי תלכי לים תשבי לך בכייף שלך בשמש תרגעי עם הרעש של הים,
ואם אין לך ים בעיר אולי תלכי לאיזה פארק שקט מרגיע תשבי בשמש
תתחממי, תנסי לא לחשוב על כלום זה קשה אבל תנסי, מקווה שיעזור
לך קצת שולחת חיבוקים לך
איך את היום?

מיצי2013

New member
תודה מתוקה

הרבה פעמים זה עוזר, אבל דווקא עכשיו אני מפחדת מהשקט והלבד הזה שהם מצע משגשג להעלאת פחדים... למרות שאתמול בשקיעה כן החלטתי לרדת לגינה לנשום אוויר וישבתי שם קצת, הסתכלתי על האורות והפנסים והיום שדועך וזה היה די מרגיע.

היום סביר... הייתה לי היום פגישה שנייה עם הפסיכולוגית, האמת שיצאתי קצת מאוכזבת. הרגשתי לא מועצמת בכלל (דווקא בפעם הראשונה היה טוב), אלא להפך- כאילו היא הוציאה לי את הרוח מהמפרשים. קצת הרגשתי כאילו היא חופרת מהר מידי ועמוק מידי, וברור לי שזו לא הייתה הכוונה שלה אבל זה גרם לי להרגיש רע. היא הסתכלה עליי בעיניים האמפתיות-עאלק-מרחמות על זה שהיו לי חיים קשים וזה היה בלתי נמנע. בסדר- אז באתי מבית דפוק רגשית, יש מיליון אנשים שבאו מבתים יותר דפוקים עם ילדות יותר דפוקה. במקום לקבל את ההרגשה שהעולם יכול להיות גם בסדר ויש לי את היכולת להתמודד היא נתנה לי הרגשה שבאתי מג'יפה ולג'יפה אחזור. מתגעגעת לפסיכולוג הישן שלי שתמיד גרם לי להרגיש שאני כן נורמלית (וכל השאר משוגעים... אני יציבה זה העולם מתנדנד
). אוקצור זה די מבאס.

בכל מקרה המון בהצלחה במבחן
אם את לא יודעת משהו אז להקיף ג'

היי

איפה הפסיכולוג הישן שלך?
אל תתבאסי זה רק ההתחלה איתה אולי בהמשך יהיה שונה
איתה, מקסימום תחליפי אותה

תודה תודה תודה
, למה דווקה ג?

מיצי2013

New member
יש תיאוריה כזאת באוניברסיטה...

סטטיסטית התשובות אמורות להתחלק שווה בשווה, אבל אומרים שמי שמחבר שאלונים תמיד שם את התשובה הנכונה ב-ג', אז אם מנחשים מנחשים ג'

כמובן שאני לא לוקחת אחריות על התיאוריה הזו

למעלה