עוד יום של מטח טילים על חיפה

עוד יום של מטח טילים על חיפה

הבוקר התעוררנו לעוד יום של מטח טילים על חיפה. אולי מטח הטילים הכבד ביותר שספגה העיר שלי עד כה. לפחות 15 טילים נפלו עלינו בבת אחת בבוקר. ומאוחר יותר לקראת הערב נפלו עוד מספר מטחים, הפעם ללא כל אזעקה או אזהרה מראש. לצערי פיקוד העורף שוב פישל ובגדול כהרגלו, אך הפעם רדיו חיפה סוף סוף מפנה אצבע מאשימה כלפי פיקוד העורף והתנהלותו הרשלנית. לא היתה שום סיבה להורות לאזרחים לצאת מהממ"דים ומהמקלטים ולנסוע לעבודה היום בבוקר, בעוד שמטחי הטילים ממשיכים להפגיז את חיפה וסביבתה. יכלו להחסך חיי אדם, לפחות של אלה שהיו במכוניות שלהם ונאלצו לעמוד בפקק ארוך ארוך שהחל בצומת הצ'קפוסט ונמשך עד לפאתי העיר עכו. הם עמדו שם ממש כמו ברווזים במתווך, מחכים שהטילים יגיעו וינחתו עליהם. וכך היה, הטילים לא איכזבו, הגיעו ואף גבו קורבנות הפעם. אני לא יודע מה קורה איתכם במרכז הארץ, אבל אני יכול לאמר לכם ממקור ראשון שהמצב בחיפה והקריות הפך כבר ממש לבלתי נסבל, ואין לי מושג כמה זמן עוד נוכל להחזיק מעמד אל מול הבליץ הארוך והבלתי נגמר הזה....

bhnadav

New member
שמעתי ב-22 את הבעלים של רדיו חיפה..

הוא טוען גם שרק אחרי 11 ימי לחימה פיקוד העורף פנה לערוץ הרדיו הזה בכלל.. חוצפה.

פיקוד העורף מתגלה כפיקוד הכי עלוב

שיש בישראל. מספר הפאשלות שהוא הצליח לעשות בזמן כל כך קצר מתחילת המלחמה, יכול פשוט למלא ספר עב כרס. ואני לא מכליל בזה את רמת ההכנה שלהם לפני היציאה למלחמה, שזה כשלעצמו שואף לאפס.

שמעתי שמערכת האזעקות היא בדיחה.

מפעילה אזעקות כשאין כלום, לא מפעילה כשיש נפילות ואולי נותנת התראה של שניות בודדות. אני אישית גם לא מבין למה לא הוכרז מצב מל"ח בצפון, אם זה לא מצב של משק לשעת חירום אז מה כן?? אתמול נסעתי ברכבת מתל אביב לרחובות והיו ברכבת המון אנשים מהצפון וצר לי על ההשוואה אך הם נראו כפליטים... אז המצב הוא מצב מלחמה ומצב חירום לכל דבר. ממתיק, איזה עוד פאשלות עשה פיקוד העורף?

בדיחה זו לא מילה למה שהולך פה....

לאחר שתסתיים סוף סוף המלחמה הזאת, וכולי תקווה שהיא תסתיים עם כמה שפחות קורבנות חפים מפשע משני הצדדים, יגיע הזמן לעשות חשבון ולבדוק את כל הפאשלות שהניבה המלחמה הזאת. החל מאזעקות השווא שמעירות אותנו כמעט כל בוקר, לפעמים אפילו ב5 בבוקר. מה שהו]ך אותנו מותשים במשך כל יום המחרת, דרך האזעקות שלא פועלות ולא מתריעות כלל שיש צורך להזעיק ולהרתיע, כמו למשל במקרה של יום ראשון שבו נפלו שני טילים על קריית אליעזר בחיפה ופגעו במיכל גז של הבניין, בזמן שאפילו לא היתה אזעקה, לא לפני ולא אחרי. נמשיך לפאשלות של האמירה לצאת לעבודה תחת מטר טילים ופקקי תנועה בלתי נגמרים בכביש שמוביל מחיפה צפונה. ממשיך בזה שסגן ראש העיר של חליפה מתראיין כחצי שעה לאחר נפילת 15 טילים על חיפה והמפרץ לאל ג'אזירה ומוסר שם את מיקומם המדוייק של נפילות הטילים, וזאת בזמן שאוסרים על הרדיו המקומי ועל ערוצי הטלויזיה בישראל למסור את המיקום המדוייק של הנפילות. ממשיך בזה שהמקלטים בחיפה וסביבתה, רובם סגורים,, ואלה שפתוחים לא מצויידים כראוי, אין בהם איוורור, מצחינים ומסריחים, ואף אחד לא טורח למלא את החסר ולציידם מחדש. נמשיך בזה שפיקוד העורף מוסר בכל פעם מחדש הוראות סותרות, מה שלכשעצמו מסכן חיי אדם ומציב אותנו בפני דילמות לא פשוטות כשנופלים הטילים. אם זה לגבי הישיבה בממ"ד (כמובן רק למי שיש ממ"ד, ולרוב התושבים בחיפה אין) או הירידה למקלטים, בזמן שרובם בכלל סגורים, והשאר לא מצויידים כראוי ומצחינים, או להישאר במרחבים המוגנים או בקרבתם, שזה אומר חדר בבית שאינו פונה לקירות חיצוניים ואין בו לא חלונות ולא פתחים קרובים, מה שבדרך כלל קשה למצוא בבית סטנדרטי, או לשבת בחדר המדרגות בזמן נפילת הטילים, או לצאת לעבודה אך להישאר בקרבת המרחב המוגן, שבשביל זה לבד צריך להיות הודיני, או מינימום קפטן קירק מאנטרפרייז, עם ה"בים מי סקוטי" שלו. וזה רק על קצה המזלג....

טשאפק

New member
למה בדיוק אתם מצפים?!

אתם חושבים שחיזבאללה מוציא שלט גדול: "צה"ל יקר! אנחנו הולכים לירות על חיפה, באיזור הנמל, עוד עשר דקות. תפעילו אזעקה בבקשה"? כשיש סימנים שיצאה קטיושה לכיוון חיפה - מפעילים אזעקה. מעוף הטיל אורך בערך שתי דקות כך שבהרבה מקרים יש התרעה מסוימת שיכולה להציל חיים. בגבול הצפון, בקריית שמונה, נהרייה, שלומי, הטיל מגיע תוך 20 שניות, וגם זה לא קיים.

אנחנו מצפים לפחות למינימום אחריות

והדבר הכי מרגיז זה שהממשלה מתעקשת שלא להכריז על מצב חירום באיזור חיפה. אני לא מבין למה היא מחכה? טילים יש ובשפע, הרוגים לא חסר, נפגעים גם לא חסר, נזקים לבתים ולרכוש גם יש, אנשים כאן לא יוצאים לעבודה, עסקים קטנים רבים עומדים כבר בפני פשיטת רגל, אזעקות מהבוקר עד הערב, כל תושבי האיזור חיים בפחד ובחרדה מתמדת. ובממשלה לא חושבים אפילו את המינימום, להכריז אצלנו על מצב חירום ולפצות את התושבים לפחות מבחינה כלכלית, אם לא גם מכל שאר הבחינות... ואני אפילו לא מדבר על היום שאחרי.... דבר אחד נרגיז אותי יותר מכל, האמירה המטומטמת של הממשלה ושל כלי התקשורת שהעורף שלנו חזק ויש חוסן לאומי, מילים בעלמה שאין מאחוריהם שום דבר מלבד האגוהלאומי המטומטם שהם אוהבים להפגין על חשבון אחרים, אלה שבאמת סובלים וחווים את המלחמה הארורה הזאת על בשרם. כך שתעשו לי טובה כולכם, ותפסיקו להגיד לנו כמה העורף שלנו חזק ואיתן, כי אתם אפילו לא מתחילים לתאר איך זה נראה מכאן...

אשרת

New member
ובמה זה יעזור לך?

אני יכולה לספר לך, שנפלה קיושה ליד ההורים שלי בק"ב.

את לא צריכה לספר לי

אני שומע אותם כל יום איך הם נופלים. היום למשל הבומים היו ממש חזקים ונשמעו קרובים מתמיד. ומה זאת אומרת במה זה יעזור לי? מדובר בלמעלה ממיליון תושבים שחיים בחיפה וסביבתה, וכולנו זקוקים לעזרה ולתמיכה של הממשלה ושל הגורמים הנוגעים בדבר. זה שיכריזו על העיר חיפה וסביבתה כאיזור חירום, יאפשר שלא להורות לתושבי האיזור לצאת לעבודה, בידיעה כשיקבלו את הכסף הזה על הימים שהם נעדרים ממקומות העבודה שלהם, מה שייאפשר ליותר תושבים להגן על עצמם, מה שפיקוד העורף הרשלני והעלוב שלנו לא עושה, ובכך ייתכן אפילו שיילך ויירד מספר הנפגעים בנפש בעיר חיפה וסביבתה. אך לצערי ולצער כולנו כאן, ממשלת ישראל וראש הממשלה שלה אולמרט, מתעקשים ועומדים על כך שלא יוכרז מצב חירום בעיר חיפה וסביבתה. מה שהופך את כל המצב לאנרלמוסיה והכי גרוע זו האי-ידיעה של מה עושים ולמי פונים כדי לקבל פיצוי על ימי היעדרות מהעבודה, ועל נזקים כספיים אחרים שנגרמים לתושבי האיזור כתוצאה מהמלחמה והמצב הנוראי שכולנו שרויים בו כבר למעלה משבועיים ימים.

למעלה