עוד יומיים יתקיים האירוע האחרון של סטרייקפורס

BeniTaz

New member
עוד יומיים יתקיים האירוע האחרון של סטרייקפורס

קודם כל נאמר ברוך שפטרנו! מאז שזופה רכשו את סטרייקפורס הם סתם עצם בגרון לאוהדי ה-MMA. לוחמים טובים נתקעים בקרבות מיותרים והקארדים בכלל התדרדרו. חוץ מזה, גם ככה יש לנו שידורים בספורט 5 ואת סטרייקפורס לא היתה אפשרות לראות.
אז מה יש לנו באירוע האחרון:
http://www.sherdog.com/events/Strikeforce-Marquardt-vs-Saffiedine-26295

הקרבות המקדימים:
לייטווייט: אסטבן פאיאן (3-13) נגד מייק בראבו (3-7)
לייטווייט: ג'ורג' גורז'ל (8-14) נגד אדריאנו מרטינס (6-23)
לייטווייט: קיי ג'יי נונס (5-11) נגד ראיין קוטור (1-5)
לייטווייט: פאט הילי (16-28) נגד הולובאף (0-9)
מידלווייט: טראבור סמית' (2-10) נגד טים קנדי (4-14)
מידלווייט: רוג'ר גרייסי (1-5) נגד אנתוני סמית' (8-17)

הקארד המרכזי:
מידלווייט: רונאלדו ג'אקרה (3-16) נגד אד הרמן (8-20)
לייט הביווייט: גגארד מוסאסי (2-3-32) נגד מייק קייל (1-8-19)
הביווייט: ג'וש בארנט (6-31) נגד נאנדור גולמינו (1-3-11)
הביווייט: דניאל קורמיה (0-10) נגד דיון סטארינג (7-28)
תואר הוולטרווייט: נייט מרקוורדת' (2-10-32) נגד טארק סאפיידין (3-13)

דעה לגביי האירוע:
קודם כל אירוע מאוד אסטרטגי ומחושב של ה-UFC לקראת המעבר. בנו כאן קרבות לכבוד כל אחד מהפייבוריטים בקארד המרכזי. בארנט וקורמיה קיבלו 2 HW בינוניים שלא עשו שום הישג בקריירה, נקווה שזה יהיה הקרב הסתמי האחרון של השניים, גם זה מיותר מאוד אבל זה מראה שבונים עליהם וזה חיובי. לגביי קורמיה לא היה ספק שבונים עליו אבל לגביי בארנט, דם רע זמן רב יש בינו לבין דיינה וויט שכללה התבטאויות הדדיות. דיינה הודיע שבארנט לא יילחם ב-UFC ובארנט הודיע שלא יגיע אבל הרבה שטויות תמיד זורמים בנהר. מוסאסי מקבל יריב לא פראייר אבל אמור לעבור אותו. מי שנחשב לפני כמה שנים כאחד הפרוספקטים הגדולים ב-MMA דיי מאכזב לאחרונה אבל הוא תוספת מרעננת ויכול להיות קונטנדר ל-205 אבל גם הוא יודע שהסיכוי שלו לשים ידו על ג'ונס קלוש ולכן כבר הצהיר שיוכל להתמודד נגד סילבה ב-185. קודם שיילחם נגד הקונטנדרים ונראה. מייק קייל ייתן ב-UFC אחלה קרבות שיסתיימו בנוקאאוטים או הכנעות, לא לוותר עליו.
ה-UFC שולחים את אד הרמן להפסיד לג'אקרה, ג'אקרה לוחם קשוח ומרשים, יש לו 2 ניצחונות טובים מאז שהפסיד את האליפות וצפוי שינצח גם את הרמן, שמגיע אגב עם 3 ניצחונות רצופים. ג'אקרה אחלה חיזוק ל-MW. והקרב המרכזי של נייט מרקוורדת', האלוף האחרון של סטרייקפורס ממש סוגר מעגל כשנחתך מה-UFC לפני קרב הבכורה שלו ב-WW כנראה חוזר ל-UFC בדלת האחורית כאלוף. זה ישים אותו כקונטנדר אבל יצטרך לנצח לדעתי לפחות קרב או שניים לפני קרב עם GSP חברו לאימונים. סאפיידין לוחם חביב אבל הסיכוי שלו לעקוץ בדיוק כמו הסיכוי של בארנט להפסיד.
במקדימים אפשר להזכיר בעיקר 2 שמות ב-MW: רוג'ר גרייסי וטים קנדי שצפויים לנצח ולהיות חיזוק למחלקה ב-UFC. כמובן שיש עוד לוחמים שיעשו את המעבר ל-UFC מסטרייקפורס שלא נלחמים בקארד ובראשם האלופים גילברט מלנדז ולוק רוקהולד. רק נקווה שה-UFC לא יעשו פדיחה בדרך שתמנע מהם להגיע.

AmitNHB

New member
בשעה טובה

moriarty

New member
מה עם הימורים על סטריירפורס?

הייתי רוצה להמר על גרייסי, ג'אקרה, מוסאסי, בארנט, קורמייר ומרקוורת.

מרקו בי

New member
טוב שנגמר וחבל שכך

הUFC הרגו שני ארגונים נפלאים כמו פרייד וסטרייקפורס. האוהדים סובלים מכך וחבל. הארועים הכי טובים של הUFC היו כשסטרייקפורס נתנו תחרות לUFC. הבעיה שבאופק לא נראה שיש ארגון שיתן פייט לUFC.

YardenBu

New member
ברחה לי ההודעה, רציתי לשאול מה אתה מצפה

מארגון חדש שיביא את הבשורה? מה צריך להיות בארגון כדי שמישהו יתן לו סיכוי לעבור 5 סיבובים? ולמה בעצם לא בלטור (מה צריך להשתנות)?

מרקו בי

New member
באופן אישי ממה שראיתי

לא התחברתי לבלטור, אולי נפלתי על עונה גרועה מכיוון שהרעיון שלהם מאוד חכם. כן ראיתי קרבות מעולים בעבר בארגון הזה אבל עדיין זה לא זה. סה"כ אם הUFC רוצים לוחם מסוים מבלטור (עיין ערך לומבארד) הוא יעבור לUFC. הרעיון שלהם זה לבנות פרוספקטים צעירים ומה לעשות הם לא מושכים קהל, ברגע שהם כן מושכים הUFC כבר ימשוך אותם. קראתי שהUFC רוצים להחתים את אדי אלברז אחד הכוכבים של בלטור, למרות שבלטור נלחמים למנוע זאת אני בטוח שכל לוחם בסופו של דבר יחפש דרכו לUFC כיום. אם בלטור רוצים להתקדם הם צריכים גם להביא שמות מוכרים אפילו כאלו שעבר זמנם. בעצם כל מיני מודחי UFC אפילו טים סילביה, ריקו רודריגז, הייתי מביא את מריוס פוזינבסקי (או משהו כזה) לוחם פולני לא מוכשר במיוחד אבל מושך קהל מאירופה בעיקר. אין מה לעשות בשואו ביזנס צריך שואו ושמות מוכרים, קשה לבנות ארגון עם לוחמים עלומי שם, בגלל זה אני לא רואה את בלטור מתקדמים בעתיד הקרוב. מה שאני אומר בעצם שצריך לשלב פרוספקטים עם שמות מוכרים, ברגע שפרוספקט עלום שם ינצ מישהו מוכר הוא יהיה מוכר. דווקא יש ארגון ONE FC שמזכיר מאוד את הפרייד בעיקר בחוקים היותר ברוטאלים (כמו בעיטות כשלוחם על הקרקע), דווקא ארגון כזה יכול להצליח יותר בעתיד מבלטור.

BeniTaz

New member
יש שם שיקול תפיסתי בבלטור

הם לא מביאים לוחמים בהרבה כסף ולהפסיד כלכלית אלא מנסים לצאת מאוזנים או ריווחיים. ב-MMA של היום זה אתגר גדול לא לקרוס ובמונחים של בלטור הם מצליחים לא רע. לא שמעתי אף פעם יומרה של בלטור להיות הארגון הכי גדול או להתחרות ב-UFC והאמת גם אין טעם בזה, ה-UFC מונופול ויש להם בסיס חזק ואין שום דרך להתחרות בהם. זה מוות בטוח. אז מנסים להצליח גם כ-"ליגה שניה".

בלטור עושים שירות חשוב לספורט, הם מטפחים לוחמים, עושים טורנירים, מביאים לוחמים טובים מחו"ל, נותנים במה לכשרונות ושם כמובן ספורט>בידור.

לא יודע אם יקום בעתיד הקרוב ארגון MMA שיתחרה עם ה-UFC אבל בשביל שזה יקרה בעל הבית יצטרך לשים כמה עשרות מליונים שלא יחזרו וליצור מגה קארדים סטייל אפליקשיין. ה-UFC יערכו פייט נייטס באותם ימים כדי לשבור אותם ובמקרה הטוב הארגון הזה ישרוד כמה אירועים או שבעל הבית יחליט לשפוך מאות מליונים אבל זה לא יקרה. בקיצור, כנראה שאין סיכוי.

מרקו בי

New member
סה"כ זי די ברור שהם לא מתחרים בUFC

אני גם באמת לא חושב שהם צריכים, ולפי דעתי גם ממש לא מנסים. נכון להיום אין לאף אחד סיכוי לסכן את המונופול של הUFC.
מי שרוצה להצליח להפיק משהו באמת צריך להיות ייחודי כמו בלאטור. מי שישפוך כסף לא ישיג תוצאות זה בודאות.

YardenBu

New member
אני קצת חולקת עליך בנושא

לבלטור (או לכל ארגון אחר) יש 2 אופציות, להביא לוחמים שעבר זמנם ומודחי ufc או לבנות לוחמים חדשים. לדעתי האופציה השנייה טובה יותר כי הלוחמים החדשים נהנים מחמת הספק ובלטור כבר הוציאו כמה טובים כאלה. על לוחמים שהודחו מה-ufc יש סוג של כתם, כאילו הם לא מספיק טובים ולדעתי זה כל מה שהקהל יראה. אחרי כל ניצחון של אחד כזה כל מה שיתרכזו בו זה שלוחם איקס ניצח יפה והפגין דומיננטיות (נניח), אבל כשהייתה לו הזדמנות "במגרש של הגדולים" הוא לא הצליח. דבר כזה רק ידגיש רמת פערים למראה חוץ, גם אם הלוחם איקס המודח כבר עבר הרבה שיפורים. מצד שני גם ללוחמים חדשים אין כ"כ מה להרוויח מקרב עם מודח כי אם הם מנצחים כולם יגידו שהמודח גם ככה לא ברמה ואם יפסידו אז בכלל...
אני באמת רוצה להאמין שעם כל התלונות על הקרבות המעפנים שה-ufc מוכר כבר תקופה, אנשים באמת רוצים לראות קרבות טובים ויתמכו בארגון כזה, ואם הם לא מכירים את הלוחמים ונהנים מהקרב עצמו, אז מה? אם במקום להביא שמות מוכרים כדי לקבל חשיפה הארגון יבנה לעצמו שם של ארגון שכיף לצפות בו בקרבות? ארגון כזה שרוב הקרבות בו לא מגיעים להחלטה ושהלוחמים בו תמיד דוחפים קדימה לא עדיף על ארגון עם שמות מוכרים וקרבות בינוניים?
לדעתי מעבר ללבנות לוחמים בלטור צריכים גם ללמוד לשמור אותם. זה קשה מול השם של ה-ufc, אבל אפשרי. תמיכה עיוורת בארגון הזה (גם של לוחמים וגם של אוהדים) רק בגלל השם עושה לכולנו עוול. כדי לשמור לוחמים בלטור צריכים לדעתי לתת ללוחמים הרגשה של בית והרגשה שדואגים להם מחוץ לכלוב (תנאים רפואיים, חוזים הוגנים, שלא יחתכו אותם אחרי 3 הפסדים אם כיף לצפות בהם) וגם בתוך הכלוב (שירגישו שמביאים להם מתחרים ברמה גבוהה כדי שכולם יוכלו להראות את היכולות שלהם). במצב כזה ועם השם שיצא ל-ufc בנושא היחס ללוחמים אולי הלוחמים ימהרו פחות לחתום במקומות אחרים למרות הזוהר.
כדי לשמור אוהדים לדעתי בלטור צריכים לעודד לוחמים לסיים קרבות במקום לנסות לשחק בטוח ולנצח בנקודות כדי לבנות רקורד ל-ufc. צריך לתת משכורות הוגנת ללוחמים כדי שיתקיימו בכבוד, אבל לשים את רוב המשכורות על בונוסים של סיום קרבות. שהשיקול למי לתת במה יושפע יותר מאופי הקרבות (שנלחמים בצורה מלהיבה וכדי לסיים קרבות) מאשר מרצף נצחונות. צריך לבנות קרבות עם מאטצ'אפים מעניינים ולדחוף אותם לצופים גם אם הם לא מכירים את הלוחמים, אני מדברת מניסיון מצפייה באינוויקטה - בהתחלה חיכיתי בעיקר למיין קארדים ולאלו שהכרתי, עכשיו אני לא מפספסת שנייה אחת מהקרבות המקדימים כי אני יודעת שהם הולכים להיות מעניינים לא פחות, למרות שזו הפעם ראשונה שאני רואה הרבה מהלוחמות שם.
מצד שני, ארגון טוב לא יכול לגדול סתם ככה וזה דורש גם סבלנות ותמיכה של האוהדים. אני באופן אישי מאוד סולדת מה-ufc ומהדרך בה הם מנהלים את העניינים. נראה לי שיותר קל לתמוך בארגונים חדשים שעוד יש להם סיכוי מאשר לנסות לשנות את דיינה וויט.

ורק עכשיו שמתי לב שחפרתי כל כך הרבה עד שכבר נכנסה שבת

מרקו בי

New member
אינוויקטה זה ארגון חכם

כנ"ל בלאטור, אני לא חושב שאף אחד מהם מסכן או יסכן את הUFC. אבל הארגונים האלו כל אחד בחר נישה מסוימת שבאותה נישה הוא מתמחה, ללא ספק בטווח הרחוק זה ימשוך קהל, הם לא מסכנים יותר מדי כספים ודי מאוזנים או מרוויחים. אז לסיכום אין סכנה לUFC מפני תחרות (הפסד שלנו), יש ארגונים בעלי אופי יחודי (רווח שלנו). נקווה לטוב.

נ.ב לחפור זה טוב לפני שבת שיהיה מה לקרוא

באסטר1

New member
אפשר לשבור את הUFC

ולא צריך להביא לוחמי עבר של הUFC בשביל זה
אפשר לעשות את הארגון סטייל WWE ליצור טראש טוק וכל מיני פרומואים שיביימו אותם לקראת הקרב , כמובן שהקרב יהיה אמיתי אבל לתת את השואו.

קח לדוגמא את קימבו סלייס הוא הביא המון צופים והיה חרא לוחם למרות שהפסיד נכנס לTUF למרות שהפסיד נכנס לUFC שם הם באמת שומרים על רמה בסיסית שהוא לא עבר לכן עף.
ניצלו את כל הפוטנציאל שלו אבל לוחם שמפסיד כל הזמן זה בעיה.

אם בלטור יצרו הרבה רעש סביב הקרבות מעבר לסתם קרב משובץ אתה תראה שתוך שנתיים הארגון הזה יגדל ויצבור תאוצה
לא צריך להיות גאון גדול כדאי לדעת שהWWE עושים הרבה יותר מUFC בעצם הUFC לא ברמה של הWWE בכלל בנוגע להכנסות וכמות צופים
מספיק שיצרת ליגה שניה לWWE אבל שהקרבות אמיתיים שילבת את שניהם אתה גונב גם לWWE צופים וגם לUFC

אולי הרבה בפורום חושבים שלספר סיפור וליצור הייפ לקרב על ידי טראש טוק והרבה מריבות זה סתם אבל זה עובדתית מושך ומוכר במיוחד את האמריקאים
בנוסף לא חייב לכל אירוע לגרום לכולם להיות ככה אבל אפשר לקו מיין איבנט והמיין איבנט בהחלט לבנות , אפשר להכניס את הלוחמים שיהיו בחדר הלבשה באירועים וליצור לזה הייפ וריב כיבכול.

בבלטור אני זוכר שהיה סוג של מכות לקראת גמר שראיתי זה לא יצר הייפ? אני רק חיכיתי לראות תקרב בגלל זה
בפרייד היה גם כמה דברים כאלה מאחורי הקלעים
זה מושך אין ספק ואם בלאטור רוצים להגיע לרמה של הUFC ואפילו לעבור זה הגישה לדעתי
יותר מזה אין כי כמו שצחי אמר אתה תזרוק 20 מליון על אירוע והUFC ירימו פייט נייט עם אנדרסון סילבה או מישהו והלך לך ההכנסות כבר

למעלה