עוד יומיים פולין
-

miamor17

New member
עוד יומיים פולין../images/Emo160.gif- ../images/Emo53.gif

היי אנשים!
יום שני אני טסה לפולין, אני חושבת שדי אירגנתי הכל, יש לי כמה שאלות/בירורים אחרונים, בקשר לצד המאורגן (ולא, לא אירגנו אותנו מספיק בב"ס, הכל עפוף לי קצת).
לכל מי שיענה אוכל זה נכון שהאוכל בפולין לא משהו? לא פעם אחת קראתי כאן ששבוע שלם אכלו רק צ'יפס או חטיפים, מה אפשר לעשות? קניתי כמה מנות חמות, מתי ואיך בדיוק אכלתם אותם? הבאתם קומקום קטן? תרמוס? זה נכון ש30 דולר לאוכל זה מספיק? זלוטי דולר ושקל לפי איך שהבנתי זלוטי אחד שווה שקל וחצי, אבל אי אפשר להחליף בחזרה זלוטי לשקלים (בסוף המסע) ואי אפשר לקנות בדולר בפולין בכלל. איך כדאי לפרוט את הכסף? אני חושבת שכל פעם לפרוט 20 דולר לזלוטי.בבית מלון אפשר לפרוט? ו- בדיוטיפרי בפולין אין מה לקנות נכון? בגדים ומזג אויר מזג האויר שם כמו שידוע לי די מבולבל. קראתי מאנשים שטסו כאן בקיץ שיכול להיות חם, קריר, ואפילו לרדת גשם. כדאי להביא מטרייה? אני מתלבשת בצורת הבצל, טי שירט ומעל זה ג'קט ובתיק חולצה ארוכה. זה יספיק לי? איך ידעתם מראש מה בערך מזג האויר באותו יום? תיעוד יש לי מצלמה דיגטלית אז אני לא צריכה לדאוג לקנות עוד ועוד פילים, אני פשוט יביא מטען של בטריות ויטעין את הבטריות בלילה כל יומיים (יחד עם הבטריות של הדיסקמן), זה אפשרי נכון? (נכון! חח, אל תתייחסו אני שואלת ועונה לעצמי כדי לארגן את המחשבות) אי אפשר לצלם באתרים/סיורים ? באיזה מקום אפשר? תודה רבה על המידע שיש כאן ו
לי
אני מבטיחה אחר כך לכתוב פה שוב ואולי גם לסדר איזה גלריה

סול49

New member
עוד יומיים בפולין-טיפים קטנים

היי אני חזרתי השבוע מפולין ביום ראשון ואני קצת יכול לעזור לך ולענות על שאלותייך , קודם כל לגבי האוכל את יכולה להיות רגועה ,אמנם האוכל שם לא משהו (עניין של טעם) אבל יש בכל מקום מקדונלדס ,פיצה האט וקנטאקי פרייד ציקן כך שרעבה לא תישארי (יש גם שווארמה שקוראים לזה שם קבאב ואפילו בכמה מקומות ראיתי פלאפל) ואם קנית גם מנות חמות אז את מסודרת. אני לא הבאתי תרמוס או קומקום קטן אך אם את מכורה לקפה או תה אז אפשרי (אצלינו בקבוצה היו כמה מכורים והביאו איתם תרמוסים) בקשר לכסף תפרטי בכל פעם 20 דולר אצל חלפנים הנקראים בפולין קנטור (בכל פינה יש) ואף פעם לא בבתי מלון ובטח שלא בשדה התעופה (שם הכי יקר) וכך לא תיתקעי עם כסף פולני בסוף הטיול (תמיד בדיוטי פרי אפשר להיפטר מאחרוני הזלוטי שלך) בקשר למזג האוויר קחי איתך מטרייה חובה אותנו תפס גשם ביומיים הראשונים וביום האחרון וזה לא נעים שאין מטרייה (זה נכון שאפשר לקנות שם ,אבל בגשם לרוץ ולחפש מטרייה?) כמו כן שיטת הבצל של הלבוש שהזכרת מתאימה מאוד לפולין ,לנו חוץ מהיומיים הראשונים והיום האחרון שהיו חורפיים שאר הימים היו מאוד קייציים כמו בארץ (שזה אומר חולצות קצרות ואפילו גופיות ,תלוי במקומות הטיול ובכבוד שצריכים לתת להם ,מחנות השמדה וכו')בקשר למצלמה הדיגיטלית - תביאי את המטען החשמל שם הוא כמו בארץ כולל התקעים אז אין בעייה של הטענה .אין גם שום בעייה בצילום באתרים השונים ,אני לא נתקלתי בשום בעייה חוץ ממקום אחד בבית כנסת שביקשו תשלום עבור הצילום 2 זלוטי. זהו חוץ מזה אני רואה שאת מוכנה לטיול ,זהו טיול קשה ובטח הכינו אתכם למסע ,שתהיה לכם טיסה נעימה ותחזרו בשלום (המסע הזה הוא חוויה לכל החיים וחובה על כל יהודי לעשותו ע"מ לזכור ולא לשכוח לעולם)

miamor17

New member
אחלה תודה רבה לשניכם! עוד שאלה קטנה

בחוזר שנתנו לנו כתוב להביא מגבות, כמו שהבנתי מדובר על בתי מלון 4-5 כוכבים, אז בשביל מה צריך מגבות מישהו יודע?

L i T a L 1

New member
אממ לנו אמרו להביא גם מצאים

אבל יש לך הכל בחדרים אז אל תידאגי....

Pukipsey007

New member
לא תמיד יש.. קחי מגבת. על כל מקרה.

שתהיי "מכוסה" במקרה שאין מגבות.

PaNDa BoY

New member
על תיעוד ועוד..

קודם כל מסע משמעותי ומהנה.. בקשר לאתרים...אפשר לצלם בכל מקום (מחנות, אתרים וכו'). אני זוכר שרק הגבילו אותנו במערות הקמח...שם ביקשו תשלום על הרשות לצלם. אני לא יודע אם הנוהל הזה קיים עד היום. בכל מקרה הרבה צילמו בשקט בשקט בלי שאף אחד יראה...
בקשר לשאר הדברים את דיי מוכנה...

miamor17

New member
בקשר למזג אויר ולערים

מצאתי בפורום שנתנו פה אתר מצוין למזג אויר בערים בפולין אני רק קצת מסתבכת בערים שנהיה- יומיים ראשונים בורשה, ביום חמישי נסיעה למאידנק (מאידנק זו עיר?), אחר כך לובלין (מה ההבדל בין Lublin ל Lublin Radawiec באתר הנ"ל? זו עיר אחרת?), אחר כך 3 ימים קרקוב (אם המלון 3 ימים הוא בקרקוב כלומר שכל האתרים בערך קרובים לאותו מקום) ושוב ורשה איפה זה קילצה? קרוב לאן? איפה זה טיקוצ'ין? אוף הסתבכתי

thunderstorm

New member
קודם כל, נסיעה טובה../images/Emo24.gif

ולשאלותייך: מיידאנק זה מחנה השמדה, שנמצא בסמוך לעיר לובלין. קילצה זו עיר בין ורשה וקרקוב. אם המלון 3 ימים בקרקוב זה אומר שהאתרים *בערך* קרובים לקרקוב - קחי בחשבון שבכל זאת יכולות להיות נסיעות מאוד ארוכות... טיקוצ'ין זה ליד ביאליסטוק. מקווה שעזרתי

miamor17

New member
אוקיי תודה רבה, ולמסתבכים כמוני---

בנוסף מצאתי כאן אתר מצוין שמראה את האתרים במפה ליד איזה עיר הם קרובים

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo160.gif ../images/Emo50.gif

אהלן האוכל.. אכיל, לפעמים אפילו "נחמד".אני באופן אישי די נגד מנות חמות, אף פעם לא אוכלת אותן. מצד שני, אני זה לא את
אם נוח לך עם מנות חמות, אחלה. כספים
אפשר בד"כ לפרוט במלון, יגידו לכם הכל, אין מה לדאוג. בדיוטי פרי בפולין ממש ממש אין כלום. בקשר לבגדים הבנת נכון, שיטת בצל, מטריה תקחי משהו כזה.. קטן וסמלי, למקרה ש.. תיעוד
אפשר לצלם בכל מקום ואני מחכה לתמונות שלך

miamor17

New member
no problem! אני יצלם המון

בשעה כזאת מחר אני יהיה כבר על האוטובוס לשדה התעופה... כבר אירגנתי מזוודה (מחר בבוקר צריך למסור אותה) והבאתי מלא חולצות קצרות, 5 טישירטים ארוכים ומספר סווטצ'רים שיהיו...אפילו עשיתי לי תחזית לכל יום לפי ערים מהאתר של המזג אויר בCNN חחח...(הכל סביב ה20 מעלות ככה) ואני מתה על מנות חמות! אבל אני לא כזאת קטנונית עם אוכל...

Pukipsey007

New member
כל הכבוד ../images/Emo9.gif

וואי.. את בטח מתרגשת.. אני לא ממש יודעת מה לאחל, בהצלחה? מסע חוויתי.. כן, זה בסדר.
אנחנו פה, מחכים לך וזה.

אין בדיוטי פרי בפולין דברים שאין

בארץ חוץ מאלפי סוגים של וודקות.. יש שם ג'וני ווקר וטובלרוני ומלבורו וארמאני וכל הדברים הרגילים אבל יש שם הציע אדיר של וודקות פולניות מ-3 דולר עד 300 יש שם אחלה וודקה (אני אישית לא סובל אבל מי שכן..)

miamor17

New member
תודה לא אוהבת וודקה...:) ועוד שאלה

בקשר להקראת השמות באושוויץ...אני החלטתי להקריא שמות ולהגיד כמה מילים אם אפשר...זה נהוג?

nofar 250

New member
איזה כיף לההה...

איך בא לי גם לטוסססס אפשר לבוא איתך:)? אני רוצצה פולין דחוף היה לי כ"כ כיףףףףף חח זה היה התקף געגועים לפולין סלחו לי

למעלה