עוד כישלון

בלונד23

New member
עוד כישלון

שוב תשובה שלילית בטיפול (מספר 7! מי אמר שזה מספר מזל?) והפעם דווקא בבוקר מוקדם, לפני שיצאנו למסיבת שבועות.
במסיבה כל האמהות היו או עם תינוק ביד או עם בטן של חודש תשיעי, עוד אחת בישרה על היריון טרי ואמרתי לה מזל טוב ואני מאוד גאה שהצלחתי לברך אותה במצבי. כל התינוקות זחלו שם בכיף ורק לי ידיים ריקות מתינוק.
נשארנו האחרונים בגן עם ילדה אחת לצד עוד משפחה אחת, שאני בטוחה שתוך חודשיים שלושה נשמע גם על הבשורות הטובות שלהם.
נראה לי שאין אלוהים, אין כלום טוב בעולם ואין אפילו שמש זורחת בשמיים, נשבר לי ברמות על מהעולם ומהחיים.
תכננתי טיול לארה"ב עם הקטנה מתוך מחשבה באש שבטיול אהיה בהיריון. כרגע לא בא לי לנסוע לשום מקום ולעשות כלום. בא לי חופש מהחיים לבד לבד רחוק רחוק.
בעלי אתמול שאל אם לקראת יום הולדת 40 שלי אני רוצה ללכת לאיזו הופעה, ומכיוון שכבר ניחשתי את השלילי (כאבי מחזור) אמרתי לו שהשנה אני לא חוגגת יום הולדת. ממש אין לי מה לחגוג.
מה שהכי קשה זה שלבעלי לא אכפת, בשבילו זה היינו הך אם יהיה לנו ילד אחד או שניים - אני רציתי ארבעה. אני לבד בכל העניין הזה גם מבחינת הסובבים אותי וגם בתוך הבית.
אני מרחמת על עצמי ועל הבת שלי שהיא תמיד תהיה לבד ללא אחים. אני מתחרטת על כל הבחירות שעשיתי בחיים. אני מרגישה שנכשלתי.
הלכתי לרופא חדש והוא אמר לי שלקראת גיל 40 אין לי הרבה סיכוי להצליח גם לא בטיפולים והוא ממש היה סקפטי, אני חושבת שזה נורא, ושזה לא בסדר ושזה שטויות, אני רואה את עצמי כצעירה יחסית ובריאה ואין לי שום סיבה רפואית לא להצליח, הרופא הזה מאוד מאוד העציב אותי. והנה הוא צודק משום מה.... כמה שזה לא פייר.
אולי מחר אתאושש, כרגע אני במצברוח של תשובה שלילית מן הסתם... רק אמא אחת מהגן שאני חברה טובה שלה שמה לב למצברוח שלי ואמרה לי שהיא ממש מתפעלת מכמה שאני מנסה ומתמידה. היא אמרה את זה בעודה מחזיקה תינוק - לפחות מישהו מפרגן לי שעברתי הכול לחינם. חלק מהכאב זה שאמא שלי מעולם אפילו לא הרימה טלפון לשאול מה שלומי (לא כל שכן מה תוצאת טיפול - זה לא מעניין אותה) אמי כל החיים בחו"ל, וחמותי גם כן מתעדכנת מרחוק ולעולם לא מדברת אתי על זה. אני מרגישה לבד בעולם.
החשוב ביותר שאתפקד כאמא לבת שלי אבל אני לא יודעת איך להמשיך להעמיד פנים בבית שהכול בסדר כשהדמעות פשוט חונקות לי את הגרון.

קיקולי

New member
יקירתי...כל כך כואב לי לקרוא...

אני זוכרת אותך עוד מהימים בהם גילינו שלבעלי יש אזוספרמיה (הייתי עם כינוי אחר-"שינוי מחשבתי") ואני זוכרת את הסיפורים על אמא שלך....
אין לי הרבה מה להגיד שיעודד או ינחם חוץ מלהגיד שאני מבינה ומזדהה. הרצון להקים משפחה הוא עצום והכאב לא פוחת בגלל שיש כבר ילד אחד בבית... הדבר היחידי שאני יכולה להציע לך זה לא לוותר על הטיול לארה"ב אלא לעשות תכנות מחדש של כל המחשבות בנוגע אליו. אפילו איזה דמיון מודרך בנוגע לטיול ספציפית כי ברגע שיש התניה בין ההריון לטיול זה נורא קשה לנתק אותה. חוץ מזה מותר לך לבכות ולהתעצבן ולכעוס אבל אולי בשלב כלשהוא, כשתהיי מוכנה, לעצור ולבחון את האפשרויות שעומדות בפנייך. לגבי בעלך- לצערי אני לא מצליחה להבין אותם...לגברים יש חשיבה שונה :(
תחזיקי מעמד יקירה ואנחנו פה בשבילך!!!!

בלונד23

New member
אמא שלי שוב בחו"ל

היום היא סימסה לי כמה כיף לה. אחרי יממה עניתי לה שלי לא כיף כי נכשל לי הטיפול.
היא התקשרה לא מזמן פעם אחת, לא עניתי, מי רוצה לשמוע כמה נהדר היא מבלה שוב ושוב ושוב ומתעלמת בכלל ממה שאמרתי לפני שנייה, על הטיפול?
מי רוצה לשמוע את הקול שלה בכלל?...

BABYBOOM10

New member
כמה כאב בהודעה אחת...

מי אמר שצריך להעמיד פנים שהכל בסדר..?
תני לעצמך לשחרר ולפרוק את כל מה שאת מרגישה.. אני חושבת שמה שאותי מנחם זה העובדה שבימים הראשונים לשלילי הייאוש והעצב תהומיים, פשוט תהומיים.. והכל נראה שחור.
אבל זה תמיד עובר ואיכשהו אני מצליחה למצוא את הכוח ואת התקווה לסבב נוסף.
כי זה מה שנשאר לנו בלונד- רק להמשיך לקוות ולא לוותר.

הזדהיתי מאוד עם מה שאמרת על משפחה גדולה וארבעה ילדים.. לי היה ברור מאליו שזה מה שיהיה.
ולאורך השנה וחצי האחרונות שאנחנו בטיפולים, לאט לאט מתחילה להתעצם המחשבה שאולי נגזר עלינו להישאר משפחה קטנה.
ונכון זה לא פייר.
אבל את יודעת מה עוזר לי?
אני נזכרת בכך שיש בנות שאפילו ילד אחד לא מצליחות להביא ומתנחמת בכך שלפחות זכיתי להיות אמא- וזה משהו שפחדתי שלא יקרה אף פעם.
אל תוותרי על הדברים שעושים לך טוב.. כמו הטיול...
תני לעצמך כמה ימים לשקוע ולאט לאט תתרוממי שוב...

בלונד23

New member
משפחה קטנה?

אני לא בטוחה ששני ילדים זה נחשב משפחה קטנה.
ילד אחד זה נחשב לא נורמלי בארצנו הקטנטונת... ברור.
שניים זה כבר בנורמה.

BABYBOOM10

New member
טוב, זה הכל יחסי את יודעת..

אני מגיעה מחמולות....
כשהתחלתי את הטיפולים לילד השלישי הייתי בטוחה שאקח אותם יותר באיזי, שפחות אתאכזב ושאצא מנקודת הנחה שכמו שאת אומרת- יש לי כבר שניים וזה לא נורא אם לא יצליח..
אבל אני מרגישה שמבחינתי הכמיהה לילד אפילו גדולה יותר מלפני שהיו לי ילדים (זה מניין- צריך לחקור את הנושא הזה...)
כי אני כבר יודעת מה זה ואני רוצה את זה כל כך... לפעמים זה ממש כמיהה פיזית בגוף..
ככה שמבחינתי זה לא משנה אם יש לך ילד אחד או שלושה,
הרצון לילד נוסף בפני עצמו,
והוא יכול להיות סוחף ,חזק ,עוצמתי , מטלטל ומפרק לרסיסים בלי קשר למה שיש או אין בבית...

איך את היום...?

shoosh101

New member

מצטערת על השלילי הנוסף, ועל אלה שבאו לפניו...
את נשמעת בדיוק כמוני, פלוס מינוס לפני שנה. כל האמהות בגן היו או בהריון מתקדם, או עם תינוקות קטנים, ורק אצלנו שנתיים של ניסיונות מלאי כישלונות (7 במספר + הריון חוץ רחמי בניסיון מספר 8). גם אני לא ידעתי איך להחזיק את עצמי מול בתי, במיוחד כשדווקא כשהיא היתה מחבקת אותי, הדמעות היו מגיעות. ולכי תסבירי לילדה בת ארבע למה אמא כל כך עצובה... נורא קשה. אני מקווה שאת בכל זאת לוקחת לעצמך איזשהו זמן ומקום לפרוק את הכאב, אי אפשר להעמיד פנים כל הזמן.
לא חושבת שיש לי עצות חכמות פה. בזמנו אני הקצבתי לעצמי עוד טיפול אחד במחלקה בה הייתי מטופלת, ואם לא ילך - החלטתי שאני עוברת לרופא אחר. זה מה שעשיתי. משום מה, זה מה שעבד, לא יודעת אם זה עניין של מזל, או של רופא שחשב על דברים שלא ניסינו עד אז, או מעבדה אחרת. זה לא באמת משנה. אבל אישית, לא חושבת שהייתי בוחרת להיות מטופלת אצל רופא שלא נותן סיכויי להצליח (ואני לא בעד רופאים שמוכרים אשליות, בכלל לא. אבל גיל 40 זה עדיין גיל עם הרבה הצלחות).
שולחת חיבוק גדול.

נתנאלה2

New member
אוי הלב הלבד הזה כל כך שובר

אני כל כך מזדהה עם הלבד הזה,
התחושה שבן הזוג קם ומתאושש או שממש לא אכפת לו מהשלילי,
ואת עוברת גהנום ושליליים ומפחי נפש.
והוא כמו כלום .
מתפקד יופי יופי בעולמו.
ואין זה משנה לו אם יהיה עוד טיפול או עוד ילד.
והסביבה הזאת, של הנשים בגן ובבית הספר, שתמיד פתאום הן בהריון,
פתאום מציצה להן הבטן בלי להתאמץ, כך נדמה...
והיי את היית שם קודם, לא?
נו אז מה?????
וימי ההולדת הללו, שממש לא מרגיש לך רצון לחגוג,
מכיוון שאת מרגישה בכל נימי נפשך כישלון .
ואגב, הסביבה אינה יכולה להבין מדוע אינך רוצה לחגוג.
כך זה שכהשליליים מתווספים ומתווספים, השמש לא נראית ממש זורחת
אולי רק שורפת .
והרצון להחלים ולהיות לבד
ורגשי האשם הללו, מילדתך או מילדייך על מצבי הרוח שלך ולעיתים על חוסר הסבלנות,
ומה הם אשמים שלאמא לא מצליח?
קשה! קשה! קשה!
אני בימים החשוכים הללו שבהם הכל נראה כמו רצף אחד ארוך של שליליים
הצלחתי לנשום תחת המים רק דרך חברות בטיפולים,
חברות לדרך ושהבינו את מה שהרגשתי,
שידעו בלי שהצטרכתי לבכות כמה הדמעות חונקות.
בן זוג, משפחה, טובה ותומכת ככל שיש, אינם יכולים להבין את גודל האכזבה ומפח הנפש.
ובאשר לסיכוייך
נכון את בת 40 בקירוב, אבל אין זה סותם את הגולל,
אמנם הסיכוי קטן יותר, אבל קיים.
באשר לאמא, קטונתי, היא נשמעת לגמרי מרוכזת בעצמה.
צר לי על כך

מאחלת לך שבקרוב תצטרפי לחבורת ההריוניות בגן.

בלונד יקרה

מקווה שהתאוששת מהיום הנורא ההוא.
תיארת שאת מוותרת על הרבה דברים שאת אוהבת לעשות בגלל התחושות הקשות מאי ההצלחה.
חשוב לי להגיד לך שאת נמצאת בתקופה, אומנם קשה וארוכה , אבל תקופה שתחלוף כך או אחרת (ונקווה שבמהרה ועם ידיים מלאות).
ובנתיים?
מגיע לך ולמשפחתך להמשיך לחיות ולהנות מהדברים הקטנים והגדולים. אל תתני לעננה הזאת שמרחפת מעל ראשך להשתלט ולהפריע לך בחיים.
חשוב שתצאי לבלות, תבלי עם משפחתך ותהני מהדברים שיש.
חבל שתפסידי את מה שיש בגלל מה שאין!
ובמקביל, את מתארת בדידות גדולה ושאין לך מי שיהיה איתך. חשוב שתמצאי לך מקורות תמיכה, אם לא מהמשפחה או מחברה טובה אז מאשת מקצוע שמתמחה בנושא.
(ואם תרצי, פני אלי ואוכל להמליץ לך על אנשי מקצוע שמתמחים בפוריות לפי אזור מגורייך)
בהצלחה!

anguly

New member

עצוב ומתסכל, גם הכישלון וגם תחושת הלבד.
אין צורך להעמיד פנים שהכל נעים ונחמד, כשהכל לא נעים ובכלל לא נחמד.
חשוב לפרוק את התחושות ולא להסתגר בפנים.
&nbsp
לגבי הסיכויים להצליח, אני דווקא חושבת שטוב שהרופא מציג את הדברים נכוחה, ולא מנסה ליפות אותם, זה יעזור לך להחליט כמה פעמים להמשיך לנסות.
חיבוק גדול

danaofek40

New member
אוייש איך אני מזדהה עם הכאב שלך !!!

עם היית לידי הייתי פשוט מחבקת אותך
כי זה כל מה שאנחנו צריכות
וכל כך חבל שהבעלים שלנו לא מבינים את זה
גם אני כבר הפסקתי לצפות לקבל אמפתיה ויחס חם ואוהב
הוא רק רוצה תשובה חיובית
מזל שאת עטופה כאן בבנות מקסימות ואוהבות
שרק רוצות לחזק אותך
זה נשמע קלישאתי
אבל אני ממש פה בשבילך , לחזק אותך
דרכך אני גם יחזק את עצמי

תרגישי חופשי

פאשון

New member

בלונד,
זוכרת אותך עוד מלפני שנתיים, כשאני הייתי בפוריות בפורום השכן עם הבת שלי. כואב לי לשמוע שדרכך לא נגמרה. ועצוב שאנחנו נפגשות שוב בנסיבות האלו.
זה כאב שלא נגמר ואני חושבת שזר לא יבין.
אני תמיד מאמינה שהחלפה של רופא עושה את ההבדל. קלישאתי אבל אמונה זה חלק מההצלחה.
אני שולחת חיבוק גדול גדול גדול ומאחלת לך הריון שיבוא במהרה ויסתיים בידיים מלאות.

ליבי איתךךךךךך בלונד מתוקה

לא לוותר כמה שזה קשה!!! ואני יודעת שזה קשה!!!!

תתעודדי על הקטנה בבית ותמשיכי לנסות - את תצליחי!!

זוכרת כמה היינו כואבות לילד ראשון? כמה התאמצנו? ולבסוף הצלחנו

אולי פשוט תעשי את אותו הטיפול המנצח עם הבת?
קראתי שהחלפת רופא....

למעלה