עוד כמה דברים...

צביקוש21

New member
עוד כמה דברים...

סבתא שלי שהיא סופרת וד"ר לספרות כתבה בזמנו ספר פנימי על משפחתתינו ובספר הזכירה משהו מענין לגבי סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל. ואני מצוטט: "אליעזר סיפר לי על קרובים מצד אביו, בעלי קונדיטוריה שטרן בתל אביב. קרובים אלו התעלמו ממנו, כאשר התוודע אליהם כסטודנט עם הגיעו ארצה. מאז לא חיפש את קירבתם. " אם מישהו מבעלי או יותר נכון מותיקי משפחת שטרן מהקונדיטוריה רואה את הדברים אשמח לקבל תגובה. אני פשוט החלטתי להמשיך לחקור את המשפחה שלי ובעצם להמשיך את הפרויקט שסבתא שלי התחילה . אגב למי שזה אולי יגיד משהו סבא שלי היה איש ידוע. שמו היה פרופסור אליעזר שטרן ז"ל. ידוע לי שהיה מורה בבי"ס צייטלין בת"א , מרצה לחינוך, כמו"כ עבד בערך בין השנים 70-80 כיועץ שר החינוך דאז זבולון המר ז"ל. סבי נפטר ב 1981 . סבתא שלי אשה ידועה בפני עצמה. היא עוד חיה , והיא בת 82, ד"ר לספרות , מרצה בכירה בדימוס בבר אילן . היא אף הכירה את שי עגנון וזכתה לקבל מכתב ביקורת ממנו. היא הוציאה בשנים האחרונות מספר ספרים העוסקים בחקר סיפורים ושירים של עגנון וביאליק. היא ניצולת שואה . כמו"כ אם יש כאן ניצולי שואה מלודג שהיו בבני עקיבא שם, סבתא שלי כתבה ספר מחקר בנושא שנקרא "בני עקיבא לודג".

yoavep

New member
קונדיטורית שטרן בתל אביב

משפחתה של אישתי היא השטרן אותה אני מחפש. הם בעלי קונדיטוריית "גן עדן" ברחוב דיזנגוף בתל אביב... הם גם ניצולי שואה אך איני יודע מאיזה גטו ומחנות בדיוק. אני יודע שחלק מהמשפחה נרצח באושוויץ. סבא של אישתי היה הנריך (חיים) שטרן. הוא נפטר ב-1988 אך אישתו עדיין חיה. אישתו, דרך אגב, היא שטרו מלפני הנישואים. הם היו בני דודים. הקונדיטוריה "שלך" - שמה "שטרן" או שאתה קורא לה כך מכיוון שבעליה הם ממשפחת שטרן?

צביקוש21

New member
למשפחה שלי אין קשר לקונדיטורית שטרן

אם לא הבנת אני אסביר לך שוב. סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל. כשהוא עלה לארץ לפני 40 או 50 שנה הוא סיפר לסבתא שלי שידוע לו שיש לו קרובים רחוקים או משהו כזה שברשותם קונדיטוריה שנקראת קונדיטוית שטרן. לפי העדות של סבתא שלי הוא אף ניסה אז ליצור איתם קשר אך הם דחו אותו . ומאז לא ניסה שוב. ידוע לי שלסבא רבא של סבא שלי קראו חיים מאיר מיכרובסקי.

צביקוש21

New member
ועוד משהו

לגבי המאפיה. לא אמרתי שיש לה קשר אליי. התכונתי שסבא שליז"ל בשנות ה50 אמר שידוע לו שיש לו סוג מסוים של קרובים שיש להם בת"א קונדיטורית שטרן. אני מדבר איתך על שנות ה-50 !! ומה שרציתי לדעת אם מישהו מבעלי הקונדיטוריה מהשנים ההם עוד בחיים ולשאול אם נכון הקשר שלהם למשפחת סבי.

yoavep

New member
לא ברור לי משהו

אם לסבא שלך היו קרובים בשנות ה-50, ואתה נכדו, הרי שאלו הם גם קרובים שלך... מה אני מפספס??? למה אתה אומר שאלו הם לא קרובים שלך?

צביקוש21

New member
מה אתה לא מבין????

סבא שלי לא ידע בוודאות אם הם באמת קרובים שלו אבל הוא אמר שלפי מה שידוע לו יש איזה קשר בקיצור אין כל קשר בין משפחת שטרן מהקונדיטוריה למשפחתי!!!!!!!

yoavep

New member
תהרוג אותי אבל...

אתה אומר שהיה איזשהו קשר ובקיצור "אין שום קשר למשפחתי" ... או שלפי מה שאתה אומר משפחתו של סבא שלך היא לא משפחתך... קצת מוזר לא? לא הבנתי וזה גם לא חשוב. אם אתה אומר שאין קשר אז אין! אני סיימתי עם הסיפור הזה. בהצלחה בהמשך

צביקוש21

New member
לא התכוונתי לתקוף...

אני מתנצל אם הרגשת שאני תוקף... הכוונה שלי היתה שאני לא יודע אם זה נכון או לא . אני רק צוטטתי דברים שסבא שלי ז"ל סיפר לסבתא שלי בשנות החמישים. תודה על העזרה שלך. אני מבין שאתה רק רוצה לעזור.

yoavep

New member
חברים...

זה בסדר. בכל מקרה - אם אי פעם תרצה לדעת האם זה נכון או לא, צור קשר רק קח בחשבון שסבתא של אישתי בת 84 ...

צביקוש21

New member
בהמשך לדבריך

עכשיו לא הבנתי משהו. רשמת קונדיטריה עדן או משהו כזה. וסבא שלי ז"ל דיבר על קונדיטוריה שטרן. ועוד שאלה. מה היה התפקיד של סבתא של אשתך?

yoavep

New member
תשובה

הקונדיטוריה נקראת "קונדיטורית גן עדן" והיא בבעלותם של הסבים של אישתי ששם משפחתם הוא שטרן. הסבתא של אישתי היום כבר לא עובדת שם אך הבת שלה ובעלה מנהלים את המקום. יכול להיות שבעבר קראו לקונדיטוריה הזאת "קונדיטוריית שטרן" - אני לא יודע.

למעלה