עוד כמה חלונות (לא לאתגר)

steiff

New member
עוד כמה חלונות (לא לאתגר)

מסתבר שיש לי יותר חלונות ממה שאפשר להעלות לאתגר, ולמרות שבחרתי את השתיים שנראה לי שקולעות לנושא יותר מהאחרות, הנה עוד כמה חלונות שעדשתי צדה לאורך השנים.

steiff

New member
הכנות לריקוד האריות המסורתי - הונג קונג

steiff

New member
הסיפור מאחרי התמונה

ניצלתי סופ׳ש בין שני כנסים לכמה ימים בסביבות מואב, יוטה. תחילת פברואר. ימים קרים אבל צחים. שכרתי זוג אופניים ויצאתי לרכיבה באזור פארק הקשתות המרהיב. לעת ערב, כשעה לפני השקיעה, חניתי בחניון ״הקשת העדינה״ ויצאתי למסלול שחשבתי לתומי שהוא 3-5 דקות הליכה נינוחה, כדרכם של האמריקאים.
המסלול התמשך והתמשך. מטפס על ההר והממשיך לטפס. אני לבוש בביגוד רכיבה ונעלי רכיבה (שלא ממש נוחות להליכה על סלע, גם אם הוא סלע חול), והשמש הולכת ומתקרבת לקו האופק. בשמים שכבה דקה של סטרטוסים מסתירה את עין השמש.
לאחר עשרים דקות טיפוס הבנתי שאני במירוץ נגד הזמן - להספיק להגיע לקשת (דהיינו - פסגת ההר) לפני שהשמש תגיע לאופק.
עינייך הרואות - הספקתי. הגעתי כעשר דקות לפני השקיעה. שלפתי את מגן הרוח מהתיק לשמור על חום הגוף בטמפרטורות שצנחו במהירות. ממש לפני השקיעה השמש ביצבצה מתחת לענני הסטרטוס ונתנה אור יפה על הסלע ועל העננים. כמה דקות של חסד לפני שנפלה החשיכה.
את הדרך בחזרה לחניון עשיתי בדחילו ורחימו ואת הדקות האחרונות עשיתי כבר לאור פנס כיס.
ביליתי באזור עוד יומיים ומצאתי שהדקות של השקיעה הן הפנינה. יש לי אוסף צילומים אהוב מהימים הללו.

enigo

New member
כנס לרשת, תקליד את שמות האתרים, ואני מבטיח לך שתמצא מספיק

הוכחות לכך שלפחות חלק מהקרדיט שייך לצלם.

בוודאי שיש חלק לצלם (למשל: הוא נסע למקום (באופניים!), הוא

.
לחץ על לחצן שחרור התריס. ...).
...

...

.

enigo

New member
ואם אתה, או אני, היינו מגיעים לשם - אופניים או כל דרך אחרת -

ולוחצים על לחצן שחרור התריס - האם התוצאה היתה זהה או לפחות דומה עד כדי זהות?

steiff

New member
הפרחים לצה׳ל

לו חיפשתי תהילה הייתי לוקח את הקרדיט לעצמי.
אני מעניק את הקרדיט לצירוף המקרים ששם אותי במקום הנכון בזמן הנכון ומצלמה בידי.
הייתי יכול להגיע חצי שעה מאוחר יותר.
מזג האוויר יכול היה להיות אחר.
הייתי יכול לוותר על הביקור במואב ולטוס ישר לקליפורניה.

איני יודע לכמה מהגולשים בפורום הזה, או לתושבי הפלנטה הזו, היתה הזדמנות להגיע לפארק הקשתות בכלל ובתנאי הראות והתאורה להם זכיתי בפרט.
היתה לי הזכות, ניצלתי אותה להפיק אלבום תמונות מקוון.

כמה ימים קודם לכן רכבתי באופנוע שלג בפארק ילוסטון המושלג. חוויה מיוחדת אבל תנאי התאורה היו מחורבנים והתמונות בהתאם.

התובנה שלי, וזו גם ההמלצה שלי לכל מי שמתלבט איך להשקיע כמה אלפים כדי לשדרג את תחביב הצילום: קנה כרטיס טיסה למקום מעניין ויפה.

steiff

New member
זה אחד היעדים על הכוונת שלי

ויש גם מסלול אופניים מעניין מצפון לדרום...

למעלה