עוד כמה שאלות

bogib

New member
עוד כמה שאלות

את זו כבר שאלתי ולא קיבלתי תשובה אז אשאל שוב, גובה מטר שמונים ושוקל 80, יש קצת בטן, התחלתי להתאמן במשקולות, הליכה+ריצות ותרגילי בטן, כרגע אני לא רואה הורדת משקל ואני לא בטוח שאראה, אני הרי אוכל בגלל האימונים, אז מה יקרה בדיוק, אני אשאר באותו משקל אבל השומן ירד?, איך זה בדיוק ילך?
תרגילי בטן- יש לי ספת כושר פשוטה כזו שנפתחת לארבעה מצבים, אני מכוון אותה למצב שכיבה, נשכב ומתיישב, תרגיל בטן שכזה, זה בסדר?, לפעמים אני עושה אלכסונים ותרגיל של הרמת שתי רגליים באוויר לקצת והורדה.
הליכה\ריצה- יש כמות קלוריות שמהווה אינדיקציה לזה "שעשית" משהו?.
חייבים אימון אירובי קצר לפני אימון משקולות? או אני יכול לעשות חימום אחר, מתיחות שכאלה, ואילו למשל?
שתי מוטות קצרים, אחד 38 ש"מ והשני 35 ס"מ, יש בניהם כמובן הבדל משקל מסוים, אני משתדל להחליף אותם בידיים כל סט, האם זה רצוי או פשוט לקנות מוט נוסף?
פשוט אוסף שאלות ובא לבקש את עצתכם.
תודה על הסבלנות והעזרה.

The Pinky P

New member
זה הולך ככה -

אם תתאמן (בצורה נכונה) באימוני התנגדות + אימוני אירובי ועדיין תאכל במאזן קלורי חיובי אתה לא תרזה, אתה לא תוריד באחוזי שומן.
מה שיקרה זה שאתה תפתח מסת שריר ותשפר סיבולת לב ריאה אך כנראה שבמידה מסויימת תשמין או תשמור על המצב הקיים מבחינת כמות שומן.

אם תרצה להרזות, תצטרך לאכול במאזן קלורי שלילי, כלומר לאכול פחות אנרגיה ממה מהגוף שלך מוציא באותו זמן נתון.

אם תרצה להיכנס לתהליך הרזייה קח בחשבון שאי אפשר לפתח מסצ שריר באותו הזמן משום שבשביל מסת שריר אתה צריך לאכול במאזן קלורי חיובי, כולמר לאכול יותר קלוריות ( אנרגיה) ממה שאתה מוציא באותו זמן נתון.

אתה צריך להחליט מה אתה רוצה להשיג בטווח הארוך והקצר ובהתאם לכך להתאים את סגנון האימון והתזונה.

bogib

New member
אז מה, אדם שמן שמתאמן ככה לא ירזה?

אז פינקי בעצם אתה אומר, רק תלך ותרוץ כדי להוריד משקל, הרי אין טעם לעשות גם אימוני כוח ולהיות במאזן קלורי שלילי, נכון?, זה כאילו לא עושה כלום?, זה לטחון מים או שזה ישמור על המצב הקיים ולא יפתח כלום? ובכל אני מטר שמונים, כמה אני אמור לשקול מבחינה בריאותית?
יש לך רעיונות לגבי שאר השאלות?

Dark Muse

New member
אנשים שמתחילים להתאמן

יכולים לעלות מסת שריר ולהוריד באחוזי שומן, כמובן שאם הם באחוזי שומן גבוהים אז זה יהיה משמעותי. זה כמובן יפסק באיזה שהוא שלב, בדרך כלל אחרי חודשיים-שלוש. אלו שכבר מתאמנים זמן מה, ומדקדקים בכמויות קטנות של הורדה במשקל, להם יהיה הקושי להמשיך לעלות במסה עם מאזן קלורי שלילי. רוב הפעולה תהיה שימור מסת שריר שהיא חשובה לא פחות.

לגבי שאר שאלותייך:
1. בטן זה לא משהו שצריך להשקיע בו יותר מדי זמן ומחשבה, אם מבצעים תרגילים מורכבים בכל חלקי האימון, ואין מטרה לחיזוק ספציפי.
2. לא. זה בעיקרון פאקטור של דופק ומאמץ.
3. לא חייבים אירובי בכלל. אפשר לעשות כמה סטים של חימום לפני התרגיל הספציפי.
4. המשקל יותר חשוב מכמה ס"מ המוט.

The Pinky P

New member
עלית על הרעיון...

בשביל לפתח מסת שריר אתה צריך להיות במאזן חיובי, כל עוד לא תהיה במאזן קלורי חיובי אתה לא תפתח מסת שריר,
יש סיטואציות של יוצאים מן הכלל אבל ממה שאני יודע - מדובר באנשים בעליו עודף משקל גדול.

אני מדבר על הטווח הארוך, על תקופה של אימונים.

אתה יכול להשתמש בתרגילי כוח כשאתה רוצה להרזות אבל לא לצורך פיתוח השריר אלא לצורך שריפת קלוריות,
כמובן שהתרגילים יראו אחרת מבחינת משקלים וסוגים.

לגבי המשקל - תראה, בגדול יש נוסחה שנקראת bmi והיא תכניס אותך לפרופורציה מבחינת משקל לאומת הגובה והגיל שלך אבל
זה בערך הנתון הכי כללי שאתה יכול לבדוק, החישוב לא לוקח בחשבון מבנה גוף, פעילות ספורטיבית, חלוקת משקל לשומן ושריר וכדומה...

מעבר למשקל כללי אתה צריך להתייחס גם לכמות אחוזי שומן בגוף, נתון לא פחות חשוב, אתה צריך לעקוב אחרי השינויים ולהתייחס פחות למשקל הכללי.

לא כולנו נולדנו שווים, בן אדם באותו גובה שלך יכול לשקול 20 קילו יותר או פחות, תלוי במבנה גוף ובפעילות שהוא עושה.

חפש בגוגל "מחשבון bmi".

bogib

New member
אז לפי מה שהבנתי

אני יכול לעשות אימוני משקולות פלוס הליכה וריצה בלי לצרוך חלבון ולאכול כמו שאכלתי עד עכשיו ומה שיקרה הוא שאני ארזה ואני לא אפתח מסת שריר, אלא רק אתחזק את מה שקיים כרגע, האם זה נכון מבחינה כללית והאם זה נכון לעשות את זה עד שארזה נגיד חמישה קילו ואז לחזור ולצרוך מזון כדי לפתח מסת שריר? ואם כן, להשאיר את אותם תרגילים עם אותם משקלים כמו שאני עושה עכשיו?
ומבחינת מוטות המשקולות הקטנים, מכיוון שאחד טיפה יותר ארוך מהשני יש הבדל של נגיד 300 גרם בניהם, משנה?, לקנות מוט נוסף ששניהם יהיו שווים?

The Pinky P

New member
אתה רוצה להוריד שומן?

תעשה אימונים אירוביים ואימוני כוח מתאימים, תאכל במאזן קלורי שלילי וזה יעבוד.

איך בדיוק להתאמן? לא מוסמך ולא יודע להגיד לך דרך הפורום,
אם יש מתנדב אמיץ אחר שמוכן לקחת את האחריות, פנאן אבל בשביל לפגוע בול בתכנית אימונים שלך צריך להכיר אותך ולשבת מסודר ולתכנן על סמך הנתונים שלך, קשה דרך פורום.

bogib

New member

רק רוצה להוריד איזה חמש קילו, אעשה מה שאמרת

The Pinky P

New member
יכול להגיד לך מנסיוני.

אני עכשיו בתהליך של הורדת אחוזי שומן. (מתאמן לאיזה משו)

התחלתי לפני כחודש אחרי שהייתי במאזן ניטרלי תקופה ארוכה.
הנתונים ההתחלתיים לפני כחודש - 61 קילו, על 170 ס''מ כאשר האחוז שומן הוא בערך 7-8.

המטרה להגיע ל - 58, על פריסה של 3 חודשים, ירידה מתונה ומבוקרת, אטית ונכונה.
כרגע אחרי חודש אני על גבול ה - 60.

אוכל בין 2500 ל - 3000 קלוריות ביום.
יוצא לי לעשות 6-7 אימונים בשבוע.

2-3 רכיבות אופניים.
1-2 ריצות
2 אימוני כוח בשילוב סיבולת לב ריאה
אימון שחייה או משחק כדורגל.

בשבילי, זה עובד נהדר, מכיר את הגוף שלי ויודע בדיוק מה וכמה לאכול בשביל לא לרדת דראסטי מדי ולהפיק את מיטב האנרגייה מהאוכל.

למעלה