עוד כשבועיים נס הרים חוגגת - תחרות מיוחדת ברמה בינלאומית ...

ariasdo

New member
עוד כשבועיים נס הרים חוגגת - תחרות מיוחדת ברמה בינלאומית ...

מצורף לינק מבייקפאנל כתבה ממש מושקעת
http://bikepanel.com/p/33047

במידה ועורך בייקפאנל שמר על כושרו יש מצב שיתפוס מקום בפודיום במקצה הנג"ש של מלך ההר בקטגורית 40-50 .

תמיד אמרתי לכל רוכב שהייתי בקשר שנס הרים זו העלייה הכי טובה שיש בארץ (יש לזה כל מני תיאוריות בכתבה יש התייחסות מסוימת לנושא ).

בעבר לפני עידן הקומפקט היו קראנקים גדולים וקסטות קטנות הקושי היה גם פיזי בגלל יחסי העברה גבוהים .

היום לכולם יש יחס העברה קל עד קל מאוד ומי שבכושר מצליח לסובב יותר מהר עולה ומטפס מהר .

אני בעשור הקודם רכבתי כ 22 דקות את קטע הנג"ש זה זמן בנוני לגלאי 50 פלוס - היום אני נוגע ב 63 .

אבל אני מוכן לשלם כפול וגם יותר על השתתפות במידה והיו תופרים לי קטגוריה בלי קשר לגיל
מקצה מיוחד מי עולה בהילוך הכבד ביותר . ( זה ידרוש גם הגבלת הילוכים ממש טכנית ).
בזה למרות גילי המבוגר אני מרגיש עדיין חזק לפני כמה חודשים עליתי את נס הרים על הפלטה הכי גדולה 53 = 53/23 יחס העברה 2.3
זה יחס כמעט כפול ממה שרוב הרוכבים מטפסים היום בעידן קומפקט וקסטות גדולות .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
Alpe d'Huez

ולא Les Alpes Deux

(יש באלפים אתר סקי שנקרא Les Duex Alpes, אבל זה מקום אחר....)

ariasdo

New member
המשותף בין אלפ דואז לנס הרים זה לא רק עליות סמל אלה ........

בעליות האלו מדדו זמנים , העליות משמשות סוג של קנה מדה לרוכבים בהתייחס לגיל .

מצורף - תמונה משנת 2007 מאתר האינטרנט של הצלמים באלפ דואז .
מצלמים כל רוכב כ 3 פעמים בנקודות קבועות ,( רזולוציה טובה עולה הרבה יורו ) .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
כן אבל אם מארגנים אירוע

שכביכול אמור להיות מכובד, מאורגן למופת וכו', לפחות כשכותבים בהזמנה בכותרת הראשית את שם האתר שממנו נלקחה ההשראה, שלא יעשו כזו טעות.
זה לא ממש מראה על עבודה יסודית. בשבילי, למרות שזו רק כותרת ההזמנה, זה חפיף ישראלי טיפוסי.

ariasdo

New member
המונח חפיף ישראלי טיפוסי לא נראה לי מתאים ושייך לאירוע הנ"ל

לפי מה שאני מבין הרעיון הוא לקבע בתוך לוח השנה מרוץ מיוחד שיוצר עניין לחתך גדול של רוכבים .

במיקום נגיש במרכז הארץ בתזמון מתאם למזג האוויר תקופת האביב (נקווה שלא יפלו בזה) על פניו נראה שהמתכננים יודעים את עבודתם .

כאחד שטועה הרבה בכתיבה בעברית ( בעיות שפה ) פחות מיחס חשיבות לטעות בכתיבת כותרת במידה והמהות נכונה .

אני יותר מודאג מטעיות שנובעות משיקולים של חיסכון בתקציב ע"ח בטיחות וכו' ( להפיק אירוע בארץ זה דבר מורכב שדורש הרבה תאום ) .

הדבר הכי בעיתי באירוע שיוצא לדרך זה לא שלט כותרת הפרסום אלה במידה ונוצר סיטואציה בעיתית שהגבול בין ביטול האירוע לקיומו תלוי בשיקולים כלכלים .

המונח חפיף בארץ מתקשר לחלק המהותי בביצוע דברים ומתחבר לתרבות הסמוך - תכנון לקוי , זלזול , שיקולים של חסכון בתקציב .

הבעיה העיקרית שיוצר חפיף ישראלי טיפוסי זה חוסר הכנה למצבים בנושאים שונים בתחומים שונים .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
אני מקווה שאתה צודק.

אצלנו בטנקים תמיד היינו אומר שהכל מתחיל מצחצוח נעליים. לכאורה לא מהותי, אבל כל כך נכון. אתה לרוב רואה שמי שלא מקפיד בדברים הקטנים, בסופו של דבר אינו יסודי גם בדברים המהותיים.
בחייאת רבאק, על ההזמנה הרשמית לאירוע, בכותרת הראשית, כזו טעות? זה אפילו לא מכובד.
הלוואי ואני טועה, אני חושש שלא.
בהצלחה בכל מקרה.

cipo 1

New member
סליחה מראש פשוט לא יכולתי להתאפק. nachshon4

אצלנו בטנקים תמיד היינו אומר שהכל מתחיל מצחצוח נעליים.
ממש חפיף ישראלי לא לבדוק טעות הקלדה.
יום טוב !!
עודד צור

cipo 1

New member
בעניין המודעה אני מסכים אתך אודי אבל מי שמעל במת הפורום כותב

ואני מצטט :
" אצלנו בטנקים תמיד היינו אומר שהכל מתחיל מצחצוח נעליים. לכאורה לא מהותי, אבל כל כך נכון. אתה לרוב רואה שמי שלא מקפיד בדברים הקטנים, בסופו של דבר אינו יסודי גם בדברים המהותיים".
אז שיעמוד מאחורי המילה שלו . יש תצוגה מקדימה לתיקון טעויות מסוג זה.
וואי מקווה שלא פתחתי ביום קרב (גם אני הייתי בשריון).
עודד צור

nachshon4

New member
שמע, הכנסת לי...

בגלל שאני דיסלקט אני כנראה לא אהיה מגיהה או עורך בהוצאת ספרים, ואולי אפילו לא קופירייטר. אבל כשכן יוצא לי לעשות עבודות מסוג דומה, אני נותן לשניים-שלושה אנשים שונים לבדוק את מה שעשיתי, כדי לוודא שאין טעויות שלא עליתי עליהן.
יחי ההבדל הקטן בין טעות הקלדה בפורום לבין פרסום מודעה מקצועית לאירוע מהוקצע.

ariasdo

New member
בעבר היו כתבות בנושאים של מסלולים ואירועי אופנים גם אני ..

כתבתי הערות על דברים שהופרעו לי - אומנם הכותבים כתבו יפה בעברית צחה ללא שגיאות כתיב הכל ברור ומנוסח .

אבל במהות היה להם בעיה לתאר במילים קושי של טיפוס בעליות ומסלולי עליות .

הכותבים בחרו בדרך הקלה מתחו את העלייה כמו פלסטלינה הגדילו משמעותית את השיפועים דבר שיוצר הרגשת קושי באופן טבעי .

אומנם יש טעם לפגם שבתוך הזמנה רשמית לאירוע, טעות בכותרת הראשית
אבל אני לא קושר בין זה לבין יכולת ארגון והפקה של אירוע בנלאומי
את מבחן התוצאה נוכל לשפוט רק לאחר הביצוע .

לי בעבודה יש מזכירה צמודה שיודעת עברית על בוריה , היא המסננת של השגיעות שלי בעיברית אבל את המהות אני כותב .

אריה סדובניק

tkatzir

New member
nachshon4, אתה מכיר את להקת Van Halen?

אתה יודע שהם אוהבים סוכריות M&M's?

&nbsp
טל.

nachshon4

New member
לא מכיר את הלהקה

אני לא חזק במוזיקה לא ישראלית.
איך זה קשור לאלפ דואז (או לדוז אלפס?)?

tkatzir

New member
קשה לך לגגל?

קבל.

ולמי שהאנגלית קשה: "יש מצב" שהם לא היו מופיעים בישראל...

טל.

למעלה