Sonata Of Tears
New member
תרופות עשבים - חלק א'
דיברנו על מה לשים בתה,ודיברנו על מה למרוח ,ודיברנו על מה מסניפים אבל לא דיברנו על איך עושים, אז הנה המדריכון הקטן שיתחלק לכמה חלקים על הכנת תרופות מעשבים. חליטה: או במילים אחרות,תה. חליטה היא הדרך הנפוצה ביותר בשימוש בתרופות העשבים,היא קלה,היא נוחה,היא טעיה(חלק מהזמן) והיא עובדת מצויין,בעיקר עכשיו בחורף שפשוט כיף לשתות משהו חם ולהתקרבל בפוך. והכי כיף,שזה גם בריא . ציוד בסיסי לחליטה: עשבים הדרושים קומקום מסננת משפך ו2 ספלי תה כמובן שזה הציוד שאני משתמש בו,אם יש לכם רעיון אחר,אדרבה. מחממים את הקומקום מניחים את העשבים באחד מהספלים,יוצקים את המים לתוך הספל אם העשבים ומחכים 3-6 דקות כדי שהצמח יפריש את חומריו לתוך התה,שמים את המשפך על הכוס השניה,מעליה שמים את המסננת,ושופכים מהספל אם התה לתוך הספל השני בעל המסננת והמשפיך,זה יוצה שהתה לא בורח לשום מקום,והוא נשפך ישר לתוך חלל הכוס,והעשבים מסתננים במסננת. אפשר להוסיף כפית או שתים של דבש טהור כדי לרכח את הטעם של חלק מהעשבים. *תוספת אפרתית* = מומלץ להשתמש כל פעם בעשב אחד ולתת לגוף להתרגל אליו כאשר שותים תה יומי. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 75 גרם עשב טרי על כל 500 מ"ל מים. מינון: 3 כוסות תה מלאות ליום. מרתח: מרתח היא דרך דומה לחליטה,אח מיועדת יותר לשורשים ,קליפות עץ,זלזלים,וגרגירים. פעולת הריטוח שלה ממצאת טוב ומהר יותר את "סגולות" הצמח. ציוד: עשבים דרושים סיר כד או ספל תה מסננת מניחים את העשבים בתוך הסיר ויוצקים עליהם מים קרים,מדליקים את האש על אש גדולה עד לרטיחה,ואז מעבירים לאש קטנה עד כשעה,את המרתח אפשר לשתות חם וקר ולכן אפשר לאחסן כמות גדולה יותר בתוך כד,חייבים להכין כל יום טרי,מרתח מאתמול יאבד את יכולתיו הרפואיות. אחרי שהמים רטחו והתחממו כשעה,יוצקים אותם לתוך הכד ועל הכד שתשב המסננת ותסננן את העשבים,את המרתח צריך להאחסן במקום קריר לשימור טוב יותר. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 60 גרם עשב טרי על כל 750 מ"ל מים שמצתמצמים ל500 בזמן הרטיחה. מינון: 2 ספלי תה ביום סירופ: שימוש בסירופ כתרופה מעולה לילדים,אשר לא יסכימו לסבול את טעמם של חלק מהעשבים שבאמת יש כאלו שטעמים מחריד,סירופ גם תרופה מעולה לשיעול כי היא מרקחת אתה האיבר והצמח חודר טוב יותר,את הסירופ ניתן גם לשמר. ציור: עשבים רצויים דבש (300 מ"ל) צינצנת או בקבוק ,עדיף כהה כף מעץ או מפלסטיק.עדיף עץ מכינים חליטה רגילה שתיהיה 500 מ"ל ,מהצמח הרצוי ,שמים אותה בתוך סיר מחממים כ5-10 דקות שהתה יתחמם(אלה אם הוא כבר חם מהקומקום) יוצקים לתוכו 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק, ומערבבים עד המסה ו"איחוד" של הדבש אם החליטה ליצירת נוזל סמיך וקצת דביקי. כמסיימים שופכים את הסירופ המוכן לצינצנת ,עדיף בעזרת משפך, מומלץ שזה יהיה בקבוק כהה אם פקק שעם,כי סירופים נוטים לתסוס ופקק רגיל עלול להתפוצץ את הסירופ אפשר לשמור במקום קריר כמויות סטנדרטיות: 500 מ"ל חליטה או מרתח - 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק מינון: 5-10 מ"ל 3 פעמים ביום.
דיברנו על מה לשים בתה,ודיברנו על מה למרוח ,ודיברנו על מה מסניפים אבל לא דיברנו על איך עושים, אז הנה המדריכון הקטן שיתחלק לכמה חלקים על הכנת תרופות מעשבים. חליטה: או במילים אחרות,תה. חליטה היא הדרך הנפוצה ביותר בשימוש בתרופות העשבים,היא קלה,היא נוחה,היא טעיה(חלק מהזמן) והיא עובדת מצויין,בעיקר עכשיו בחורף שפשוט כיף לשתות משהו חם ולהתקרבל בפוך. והכי כיף,שזה גם בריא . ציוד בסיסי לחליטה: עשבים הדרושים קומקום מסננת משפך ו2 ספלי תה כמובן שזה הציוד שאני משתמש בו,אם יש לכם רעיון אחר,אדרבה. מחממים את הקומקום מניחים את העשבים באחד מהספלים,יוצקים את המים לתוך הספל אם העשבים ומחכים 3-6 דקות כדי שהצמח יפריש את חומריו לתוך התה,שמים את המשפך על הכוס השניה,מעליה שמים את המסננת,ושופכים מהספל אם התה לתוך הספל השני בעל המסננת והמשפיך,זה יוצה שהתה לא בורח לשום מקום,והוא נשפך ישר לתוך חלל הכוס,והעשבים מסתננים במסננת. אפשר להוסיף כפית או שתים של דבש טהור כדי לרכח את הטעם של חלק מהעשבים. *תוספת אפרתית* = מומלץ להשתמש כל פעם בעשב אחד ולתת לגוף להתרגל אליו כאשר שותים תה יומי. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 75 גרם עשב טרי על כל 500 מ"ל מים. מינון: 3 כוסות תה מלאות ליום. מרתח: מרתח היא דרך דומה לחליטה,אח מיועדת יותר לשורשים ,קליפות עץ,זלזלים,וגרגירים. פעולת הריטוח שלה ממצאת טוב ומהר יותר את "סגולות" הצמח. ציוד: עשבים דרושים סיר כד או ספל תה מסננת מניחים את העשבים בתוך הסיר ויוצקים עליהם מים קרים,מדליקים את האש על אש גדולה עד לרטיחה,ואז מעבירים לאש קטנה עד כשעה,את המרתח אפשר לשתות חם וקר ולכן אפשר לאחסן כמות גדולה יותר בתוך כד,חייבים להכין כל יום טרי,מרתח מאתמול יאבד את יכולתיו הרפואיות. אחרי שהמים רטחו והתחממו כשעה,יוצקים אותם לתוך הכד ועל הכד שתשב המסננת ותסננן את העשבים,את המרתח צריך להאחסן במקום קריר לשימור טוב יותר. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 60 גרם עשב טרי על כל 750 מ"ל מים שמצתמצמים ל500 בזמן הרטיחה. מינון: 2 ספלי תה ביום סירופ: שימוש בסירופ כתרופה מעולה לילדים,אשר לא יסכימו לסבול את טעמם של חלק מהעשבים שבאמת יש כאלו שטעמים מחריד,סירופ גם תרופה מעולה לשיעול כי היא מרקחת אתה האיבר והצמח חודר טוב יותר,את הסירופ ניתן גם לשמר. ציור: עשבים רצויים דבש (300 מ"ל) צינצנת או בקבוק ,עדיף כהה כף מעץ או מפלסטיק.עדיף עץ מכינים חליטה רגילה שתיהיה 500 מ"ל ,מהצמח הרצוי ,שמים אותה בתוך סיר מחממים כ5-10 דקות שהתה יתחמם(אלה אם הוא כבר חם מהקומקום) יוצקים לתוכו 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק, ומערבבים עד המסה ו"איחוד" של הדבש אם החליטה ליצירת נוזל סמיך וקצת דביקי. כמסיימים שופכים את הסירופ המוכן לצינצנת ,עדיף בעזרת משפך, מומלץ שזה יהיה בקבוק כהה אם פקק שעם,כי סירופים נוטים לתסוס ופקק רגיל עלול להתפוצץ את הסירופ אפשר לשמור במקום קריר כמויות סטנדרטיות: 500 מ"ל חליטה או מרתח - 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק מינון: 5-10 מ"ל 3 פעמים ביום.