עוד כתבה מעניינת ואני זזה לשיעור

Sonata Of Tears

New member
תרופות עשבים - חלק א'

דיברנו על מה לשים בתה,ודיברנו על מה למרוח ,ודיברנו על מה מסניפים אבל לא דיברנו על איך עושים, אז הנה המדריכון הקטן שיתחלק לכמה חלקים על הכנת תרופות מעשבים. חליטה: או במילים אחרות,תה. חליטה היא הדרך הנפוצה ביותר בשימוש בתרופות העשבים,היא קלה,היא נוחה,היא טעיה(חלק מהזמן) והיא עובדת מצויין,בעיקר עכשיו בחורף שפשוט כיף לשתות משהו חם ולהתקרבל בפוך. והכי כיף,שזה גם בריא :). ציוד בסיסי לחליטה: עשבים הדרושים קומקום מסננת משפך ו2 ספלי תה כמובן שזה הציוד שאני משתמש בו,אם יש לכם רעיון אחר,אדרבה. מחממים את הקומקום מניחים את העשבים באחד מהספלים,יוצקים את המים לתוך הספל אם העשבים ומחכים 3-6 דקות כדי שהצמח יפריש את חומריו לתוך התה,שמים את המשפך על הכוס השניה,מעליה שמים את המסננת,ושופכים מהספל אם התה לתוך הספל השני בעל המסננת והמשפיך,זה יוצה שהתה לא בורח לשום מקום,והוא נשפך ישר לתוך חלל הכוס,והעשבים מסתננים במסננת. אפשר להוסיף כפית או שתים של דבש טהור כדי לרכח את הטעם של חלק מהעשבים. *תוספת אפרתית* = מומלץ להשתמש כל פעם בעשב אחד ולתת לגוף להתרגל אליו כאשר שותים תה יומי. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 75 גרם עשב טרי על כל 500 מ"ל מים. מינון: 3 כוסות תה מלאות ליום. מרתח: מרתח היא דרך דומה לחליטה,אח מיועדת יותר לשורשים ,קליפות עץ,זלזלים,וגרגירים. פעולת הריטוח שלה ממצאת טוב ומהר יותר את "סגולות" הצמח. ציוד: עשבים דרושים סיר כד או ספל תה מסננת מניחים את העשבים בתוך הסיר ויוצקים עליהם מים קרים,מדליקים את האש על אש גדולה עד לרטיחה,ואז מעבירים לאש קטנה עד כשעה,את המרתח אפשר לשתות חם וקר ולכן אפשר לאחסן כמות גדולה יותר בתוך כד,חייבים להכין כל יום טרי,מרתח מאתמול יאבד את יכולתיו הרפואיות. אחרי שהמים רטחו והתחממו כשעה,יוצקים אותם לתוך הכד ועל הכד שתשב המסננת ותסננן את העשבים,את המרתח צריך להאחסן במקום קריר לשימור טוב יותר. כמויות סטנדרטיות: 30 גרם עשב מיובש או 60 גרם עשב טרי על כל 750 מ"ל מים שמצתמצמים ל500 בזמן הרטיחה. מינון: 2 ספלי תה ביום סירופ: שימוש בסירופ כתרופה מעולה לילדים,אשר לא יסכימו לסבול את טעמם של חלק מהעשבים שבאמת יש כאלו שטעמים מחריד,סירופ גם תרופה מעולה לשיעול כי היא מרקחת אתה האיבר והצמח חודר טוב יותר,את הסירופ ניתן גם לשמר. ציור: עשבים רצויים דבש (300 מ"ל) צינצנת או בקבוק ,עדיף כהה כף מעץ או מפלסטיק.עדיף עץ מכינים חליטה רגילה שתיהיה 500 מ"ל ,מהצמח הרצוי ,שמים אותה בתוך סיר מחממים כ5-10 דקות שהתה יתחמם(אלה אם הוא כבר חם מהקומקום) יוצקים לתוכו 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק, ומערבבים עד המסה ו"איחוד" של הדבש אם החליטה ליצירת נוזל סמיך וקצת דביקי. כמסיימים שופכים את הסירופ המוכן לצינצנת ,עדיף בעזרת משפך, מומלץ שזה יהיה בקבוק כהה אם פקק שעם,כי סירופים נוטים לתסוס ופקק רגיל עלול להתפוצץ את הסירופ אפשר לשמור במקום קריר כמויות סטנדרטיות: 500 מ"ל חליטה או מרתח - 300 מ"ל דבש טהור או סוכר לא מזוקק מינון: 5-10 מ"ל 3 פעמים ביום.
 
../images/Emo24.gif נא להכיר ,שמן אתרי אורן.

אורן-pinus sylvestris pine עץ האורן מייצג חופש,וחירות. שמן ממשפחת האורניים . נפוץ בצפון אירופה רוסיה,וצפון אמריקה. מופק על-ידי זיקוק בקיטור של המחטים,הענפים,והאיצטרובלים. השמן האתרי חסר צבע. האורן מרענן מנקה ומטהר. שמן האורן אנטי-ספטי חזק,ומכייח(מוציא ליחה). השמן יעיל בכל הטיפולים לדרכי הנשימה, במבער שמנים. האורן מאוד עוזר לאנשים עייפים כרונית,טוב באמבט ,או במבער. יש עוד סוג של שמן אורן ,האורן הסיבירי והוא השמן החזק והעוצמתי ביותר.
 
שמנים אתריים-עזרה בלידה.../images/Emo95.gif../images/Emo23.gif

שמנים אתריים שיכולים לעזור בלידה. לפני שהזעטוטים שלנו מגיחים לאויר העולם. שמן אתרי רוז-ורד. השמן מטהר ומחזק לב ואת מערכת הרבייה ומין. מסייע בזמן לידה,מרכך רקמות חיבור ,ומאפשר לעצמות אגן-הירכיים להתרחב. מזרז פתיחה,ומשכך כאבים. מעבר לזה השמן מתאים לאנשים שיש להם חסך באהבה ובאמון. טוב לחרדות יאוש צער ועצב.
שמן אתרי נרולי ,שייך להדרים,ממשפחת הפגמיים. מאפשר נשימה נוחה וסדירה,מחזיר יותר חמצן למוח. ומונע נשימה היסטרית.טוב בהרחה.
שמן אתרי לבנדר. מרגיע משכך כאבים ברמה בנונית,אנטיספי,מעורר הגלדה והילנג של חתכים. טוב להתעוררות ממצבי התעלפות ואיבוד-חושים,עוזר להתגבר על טראומות לידה. בהרחה 2-3 טיפות.
גרניום. שמן אתרי אנטי דיכאוני ,עוזר להתגבר ל שוק,הלם. ועוזר להחזיר איברים למקומם-זה לאחר הלידה.
 

Sonata Of Tears

New member
או ,נחמד נחמד

:) אישית לא משתמש במילון מונחים אף פעם וישר הולך למועדפים **רמז רמז**
 
למעלה