המשך מחשבותי...
בשיחה שהיתה לי עם בן זוגי על אי הרצון שלי ועל הרצון שלו בילדים העלו כל מיני "סיבות" ללמה כן וללמה לא, ובכוונה אני כותבת "סיבות", כי אני באמת מאמינה שאם רוצים משהו, מבפנים, אז סיבות לכאן ולכאן הן לא הגורם המכריע. או כמו שאמרתי לבן זוגי - אם הייתי רוצה - כל הדברים שהעלתי "נגד" לא היו חשובים לי, אם הייתי רוצה - הייתי עושה ילדים (או מאמצת). ברור לי שאלו שכן רוצים יודעים במה זה כרוך, השאלה היא אם הם באמת חושבים על זה, לפני. אני בטוחה שחלק כן, ואפילו מנסים להערך לזה (אם אפשר), פשוט רוצה לשמוע עוד דעות וחוויות. בשום פנים ואופן לא אומרת שזה לא שווה את זה, או שאם יש קשיים ישר זונחים את הילד. ברור לי שמי שבוחר בחירה מודעת להיות הורה - עושה זאת מתוך ראיה שזה כן שווה את זה בשבילו (ויותר משווה). למרות שיש הורים שמתחרטים, אולי לא הרבה (וטוב שכך) ואולי הם לא "מודיעים על כך בראש חוצות", אבל יש (ואפילו כאן בפורום שמענו על כמה), וברור לי שהם לא מתחרטים בגלל שעות השינה האבודות... אני חושבת שההורים שפה (ולא המסיונרים) נמצאים גם בגלל שהם מודעים לחסרונות, ולכן השאלה היתה מכוונת גם אליהם, לשמוע את נקודת המבט שלהם (הרי את שלי אני כבר יודעת..) וכמובן שגם את דעות חברי הפורום שבחירתם אחרת. כמו שכתבתי - זה פשוט מעניין. ועוד שאלה (בתקווה שלר תצלבו אותי...): אמהות שמתמטטות, ופוגעות בילד (לא בכוונה רעה - גם חוסר סבלנות, עצבים זו פגיעה ובטח אמא שמתמוטטת ומפסיקה לתפקד...), מה הייתם מציעים לה לעשות שונה, בשביל לא להגיע לזה?