עוד לא הגענו ל-K

ozitex

New member
עוד לא הגענו ל-K

ואני כבר לא יכול להתאפק. KALEVALA מפינלנד. מי שלא מכיר את שני האלבומים שלהם שיצאו שניים על אחד PEOPLE NO NAMES משנת 1972 שעשה שימוש במושג נו ניימס עוד לפני החבר'ה מישראל..פסייח אמיתי על גבול הפרוגרסיב,משהו מכה ראשים,בועט ביצים ומה לא.. השני,משנת 1975,קצת אחרי,ממשיך את אותו הקו,מחמיר איתו בהרד רוקיות,אבל שומר על הפאזיות הגיטריסטית האופיינית ואולי אף מוסיף ניחוח בלו גראסי בלתי אופייני... מומלץ בכל פה.

Jflyaway

New member
אמרתי לך כבר שיש לך פה עסק עם פיני?

יש להם את זה... וגם אותם ראיתי ב REAL TIME יופי, אני שמח שאנשים מכירים את הפינים
אבל בשבילי הגדול ביותר הוא האלבום של PEKKA STRENG בליווי TASAVALLAN PRESIDENTTI אך זה בעיקר עקב אהבתי הרבה ל ACID FOLK ולמולדתי גם יחד.

ozitex

New member
TASAVALLAN PRESIDENTTI

עוד רחוקה הדרך ל-T אבל הטסבלן פרזידנטי הם אגדה במולדתם ובעולם מוערכי הרוק הפולקי בכלל. אני מכיר דווקא את פקה פויולה ולא את הפקה שציינת,אבל אשמח לקבל פרטים.

gilgamesh

New member
הרמת גבה

פרזידנטי, עד כמה שאוזני מגעת, נעים בין הפרוג לג'אז, היכן הם נוגעים בפולק?

ozitex

New member
עירוב סגנונות

הלהקה נגעה בלא מעט סגנונות,כולל פולק. אני מניח שכמעט כל הלהקות הסקנדינביות במיוחד אלו שהתחילו להקליט בשלהי שנות השישים שאבו גם מהמקורות שלהם. לא קל לסווג אותם,דווקא בגלל העירוב הזה.אני משייך אותם לפרוגרסיב.

Jflyaway

New member
TASAVALLAN PRESIDENTTI

(נשיא המעצמה) היו תמיד שעטנז של סגנונות. הנגיעות שלהם בפולק מעטות יחסית, אם כי יש להם עטיפות תקליטים פולקיות...). הג'אז היה תמיד קטע חזק בפינלנד וזה מורגש בשעטנז שך TASAVALLAN . אלא שב LAMBERT LAND מחלחל פולק לתוך העיסה שלהם, בקטן, אבל מורגש. ועדיין: הרכב פרוגרסיב/פיוז'ן אינדבידואליסטי. בתשובה למה שאמר OZITEX, צריך להזהר מלהכליל את הפינים ב"סקנדינבייה" כי הם לא סקנדינבים, זה עם אחר. מוסיקלית, יש המון משותף בין הרכבי ה UNDERGROUND של שבדייה, דנמרק, נורבגיה, איסלנד. בעיקר התחכום והמורכבות, עם ה "חופשיות" של ההולנדים... אצל הפינים קרה כל כך מעט. היו אולי 20 הרכבים משמעותיים פעילים, רובם נשענו על רוק בסיסי. והיו כמה "שונים" שהוזכרו פה... אבך גם אלו לא ממש דומים לסקנדינבים שהיו יותר "מפותחים" (לאו דווקא תמיד לטובה). מבחינתי, ההרכבים/אמנים הפינים הבאמת מעניינים היו אלו שיצרו בפינית, SUOMEN TALVI SOTA שהיו ממש ממש הרכב UNDERGROUND - ה FUGS הפינים אם תרצו.. ו PEKKA STRENG הפולקי שהקליט שני אלבומים מצויינים, הראשון בליווי TASAVALLAN... הרכבים פשטניים יותר כמו ELONKORJU פחות מושכים אותי, ואגב TASAVALLAN PRESIDENTTI לדעתי קצת קצת OVER RATED.... אבל זה כבר אישי.

modulo1000

New member
לינק לביקורות על TASAVALLAN

אתר לביקורות על להקה מעניינת זאת וגם על אחרות

למעלה