עוד לא הולך לבד

פאפילה

New member
עוד לא הולך לבד

הבן שלי בן שנה וחצי, נולד פג, ועדין לא הולך לבד, אולי רק צעד אחד שנים לפעמים עוזב ידים. הוא מצליח ללכת עם ידים או שהוא מחזיק הליכון . כמו כן שמתי לב שכפות הרגלים שלו נוטות לצדדים כמו צ'רלי צ'פלין ! הייתי במעקב בהתפתחות הילד עד לפני חודשיים אצל פיזוטרפיסטית, לאחר ביקורת אצל רופאה התפתחותית - נאמר לי שאין סיבה לדאוג ולבוא לביקורת כשיהיה בן שנתיים או כשיתחיל ללכת. השאלות שלי : 1.האם ללכת לאורטופד לבדוק את הרגלים? 2. האם ללכת לשמוע דיעה נוספת? 3. האם זה יוצא דופן או שבגלל הפגות יש עיקוב בהתפתחות שלו? תודה

אימוש100

New member
לא מקצועית ובכל זאת

רק כדי להרגיע הבן הגדול שלי נולד פג בשוע 32 1300 גרם היום הוא מסים ועושה הכל ההתפתחות שלו היתה איטית הוא הלך בגיל שנה ושבעה חודשים כרונולוגי באופן עצמי ...לקח לו זמן עד שהתחיל לרוץ וכדומה ....לגבי הרגליים אני לא יודעת מה להגיד לך ..... שיהיה בהצלחה .

ענתPT

New member
עוד לא הולך

לא ברור מרשימתך באיזה שבוע נולד ומה גילו המתוקן. מדברים על איחור בהשגת הליכה אם הילד הולך לאחר גיל שנה וחצי מתוקן. המעקב ההתפתחותי נועד לאבחן במידת הצורך פגיעות כתוצאה מהפגות, כך שאם לא איבחנו דבר ממשי הייתי נרגעת. מתאורך נראה שהוא ממש על סף הליכה.. סיבוב הרגליים החוצה או פנימה נפוץ אצל ילדים ומסתדר עם הגדילה. לעיתים הם משתמשים בסיבוב חיצוני בכדי לייצב את עצמם. בנוגע לדעה נוספת- אם את מודאגת לכי.

למעלה