עוד לא ילדתי

עוד לא ילדתי

ובכל זאת יש לי שאלות...

אני מעוניינת להניק את התאומים. הציעו לי לעשות כך: כל שלוש שעות אחד יונק והשני אוכל מבקבוק חלב שאוב אחרי 3 שעות להיפך...
חמותי אמרה שזה לא נורמלי שבזמן "הפנוי" אני אצטרך לשאוב בשביל השני. והציע שכל שלוש שעות, אחד יונק והשני אוכל מטרנה ולהיפך...
השאלה היא אם זה לא יהרוס להם את ההנקה ברגע שאשלב מטרנה וחלב אם? יש סיכוי שהם יעדיפו את המטרנה?

שיהיה בשעה טובה

אני זוכרת שגם בהריון שלי היו כל מיני כאלה שהמליצו או יותר נכון הנחו אותי שלא תהיה לי ברירה ואצטרך לתת פעם בקבוק ופעם הנקה. בדיעבד, זה נראה לי מפרך עוד הרבה יותר מישר להניק אותם וזהו. למה לשאוב ואז לתת להם כשאפשר לתת להם את זה ישירות ממני ? מה שמאד מאד עוזר ומאפשר לפעמים קצת מרווח זמן לעשות פיפי ועוד כמה דברים קטנטנים בחודשים הראשונים הוא כרית הנקה מותאמת לתאומים שמאפשרת הנקה בו זמנית (אני מאד נעזרתי במאמאסיטה). בכל מקרה, ממש לא חייבים לקבל החלטות כאלה מראש. תלדי בעזרת ה' בשלום וכמה שיותר מאוחר מבחינת חודשי ההריון ואז תראי. חשוב רק שתדעי שהנקה מלאה של תאומים היא אפשרית ואין שום סיבה מבעוד מועד להערך למשהו אחר. בבא הזמן ובמידת הצורך תמיד תוכלי לשלב שאוב או מטרנה וכמובן להעזר בנו כאן לייעוץ ותמיכה !!

מטית

New member
זה הזמן הכי טוב לשאלות!

מי זה ה"הציעו לי" הזה...? אני תמיד חושדת בעצות של אחרים, לא כי הם רעים חלילה, אלא כי הרוב לא מבינים בהנקה ובטח לא בהנקת תאומים.
עוד משהו שאני חושדת בו זה "חמותי" מאותה סיבה ומעוד כמה...
אין דבר כזה נורמלי או לא נורמלי!
יש הרבה דרכים ללכת בהן ויש את הכוחות והרצונות שלך שעוזרים לך לללכת בדרך שאת בוחרת שנכונה ומתאימה רק לך.
אני ממליצה ללמוד קצת על הנקה בכלל (אם אין לך ניסיון קודם) ועל הנקת תאומים בפרט, להבין איך זה עובד, להסתכל פה אחורה בפורום הנהדר הזה ולראות דרכים שונות שאמהות לתאומים בחרו ללכת בהן.
אל תקש/יבי למי שמנסה לרפות את ידייך ולהחליט עוד לפני הלידה שאת לא יכולה, שצריך לשלב, שצריך לשאוב, שצריך מטרנה, שאי אפשר ככה ולא נורמלי אחרת.

אז בואי ספרי קצת אם יש לך ניסיון בהנקה, איפה את רוצה לראות את עצמך, האם יש לך עזרה ועוד... ואנחנו ננסה לתת לך את כל התמיכה שבעולם!

(יצא לי פוסט לוחמני... חופש גדול זה תירוץ מספיק טוב?
)

תודה

זה לידה ראשונה שלי כך שאין לי ניסיון בהנקה!
אני מאמינה שיהיה לי עזרה... אני לא רוצה להיות סמרטוט בגלל ש24 שעות ביממה אני מניקה. גם ככה תאומים זה עבודה מלאה אז אם אפשר טיפה להקל אני מעדיפה...
להניק את שניהם ביחד נשמע לי נחמד אבל רק אחרי שאני כבר בתוך ההנקה ולא על ההתחלה.

אשמח לטיפים מניסיונכן? אני זורמת

התחלת הדרך

הי,

ברוכה הבאה אלינו :)
מאוד מסכימה עם מה שהבנות כתבו.
אל תעשי תכנונים מראש, ונסי לפתח שמיעה סלקטיבית.. לא כי רוצים להרע לך - בדיוק כמו שכתבו הבנות, אלא כי אך אחד לא יודע בדיוק מה זה ואיך זה שיש תאומים..
הורות באופן כללי היא משרה מלאה פלוס.. אני יכולה לספר לך מהנסיון האישי שלי כאמא - שההנקה של התאומים הקלה עליי ולא הקשתה. בשבילי היה קשה יותר להתעסק עם המוני בקבוקים,סטריליזציה,ניקוי והכנת תמ"ל.
יש הרבה מאוד דברים שבהם אפשר לעזור לך חוץ מההאכלה.
העניין של להיות סמרטוט - הוא די עניין של גישה.. אם לא תחשבי שאת סמרטוט - לא תהיי כזו, ואין סיבה שתהיי כזו!!
טיפול בתינוק ובוודאי בשניים הוא תובעני ומעייף ומתיש - אבל מתגמל וגורם להמון אושר. נסי לשנות את הגישה והמחשבה על הקושי ותתרכזי בחיובי.
אני לא כותבת את זה כי אני טיפוס שנטי כזו שהולכת עם שרוואלים.. בכלל לא.
אבל אני יכולה לספר שאיך שאת מקבלת את זה - כך זה גם משפיע עליך ועל כל הסביבה.
תחשבי על החיובי, האושר שהם יביאו לכל המשפחה וגם לך - חוויית האמהות המדהימה הזו. ונכון - יש גם קושי, הרבה קושי והרבה מאוד מאוד מאוד עייפות.. אבל - זה מתאגר ומלמד ומתרגלים ולומדים לחיות עם זה.
מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC עוד לפני הלידה ואם לא - אז אחריה, כדי שתעזור לך ללמוד מה ואיך לעשות. זה בהחלט אפשרי!
על הרצף שבין הנקה מלאה של שניהם לבין האכלה רק בתמ"ל - יש הרבה נקודות באמצע.
אין צורך להחליט מה תעשי עוד לפני הלידה, כי יש הרבה משתנים שיכולים להשפיע על התוצאה (שבוע לידה,משקל לידה ועוד).
אנחנו פה לשאולות כמובן..
המשך הריון קל ומשעמם
בהצלחה

יועצות באיזור גוש עציון ירושלים

היכנסי לאתר של איגוד יועצות ההנקה המוסמכות IBCLC בישראל, ושם תוכלי לחפש לפי איזור מגורים.
אני לא מכירה מישהי ספציפית שמתמחה בתאומים באיזור זה.

http://www.iaclc.org.il/

בהצלחה

כמי שהייתה שם לפני 4 פלוס חודשים

גם עבורי זו הייתה לידה ראשונה, ובדיעבד הייתי די תמימה בעניין ההנקה והקושי להניק תאומים (יש שיאמרו אתגר).

1. אם את רוצה להניק מציעה לך מאוד בחום להיפגש מראש עם יועצת הנקה. אני זוכרת שחשבתי על זה אבל עזבתי והיום אני ממש ממליצה לך.
2. אל (!!) תסמכי על אחיות התינוקיה ושאר הצוות שיעזרו לך. לי הם רק הפריעו, לא נתנו לי להניק בחדר התאוששות כי רצו לשלוח את הילדים לתינוקייה ועד הערב אמרו לי לא להניק כל פעם שבאתי בטענה שבלעו מי שפיר (ילדתי בצהריים). בערב כבר היו שני ילדים בוכים ואמא טרייה ללא שום ניסיון בהנקה שמתחננת שיעזרו לה להניק אחד בזמן שהשנייה תקבל מטרנה. בהמשך האשפוז הבריקו כמה אחיות בלנסות לשכנע אותי שאי אפשר להניק תאומים וזה מסוכן כי הם יתייבשו (פחד שרדף אותי הרבה זמן). שורה תחתונה, עדיף להתכונן מראש ולדעת על מה להתעקש - ידע הוא כוח.

3. אם זה חשוב לך אל תתייאשי, אני כבר הייתי מיואשת לגמרי אבל התעקשתי ואמנם לא הגעתי להנקה מלאה אבל בכל זאת הגעתי למשהו משמעותי ואני מאוד שמחה שהתעקשתי.

4. (והכי חשוב) - אל תהיי קשה עם עצמך. לי היה מאוד מאכזב וקשה כשלא הצלחתי להניק בהתחלה. אחותי אמרה לי את המשפט הלא מנחם אבל החכם ״מקסימום לא תניקי, יש עוד הרבה אתגרים בהורות״. דווקא כששחררתי ואמרתי נעשה מה שאפשר ויהיה מה שיהיה נהיה לי יותר קל וטוב.

שתהיה לידה קלה, בריאות לכולם ובהצלחה!

יועצות הנקה

אז הרופא דחה הכל בשבוע ונותר לי עוד שבוע להתכונן ולהתרגל לרעיון שאני הולכת להיות אמא ל-2
מעצתכם אני חושבת להתייעץ עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה.
לכן, אני צריכה למצוא אחת כזאת... מכירות מישהי טובה ונחמדה באיזור ירושלים/ גוש עציון?

nk11

New member
שלום לך

אני מצטרפת מאוד להמלצות שנתנו לך להתכונן כמה שניתן מראש ובעיקר-
לסנן מה שאומרים לך אחרים....
קחי בחשבון שאם זה לא ילך בקלות- כל העולם ואשתו ינסו לשכנע אותך לוותר. אני בשלב מסויים שאלתי את אמא שלי אם היא קנתה מניות במטרנה ולא סיפרה לי על זה... עד עכשיו כל דבר שאני רק מספרת לה על הילדים (לא ישנו טוב בלילה, העלו חום אחרי חיסון וכ"ו וכ"ו)- הפתרון שלה זה "אז תתני מטרנה". בהתחלה נורא כעסתי עליה. עכשיו כבר למדתי לא לשמוע.

שלחתי לך מסר על יועצת מאיזור ירושלים.

שיהיה הרבה בהצלחה!!!

ראשית, אני לא מבינה למה לא להניק את שניהם...

|הלוואי ואני הייתי מצליחה - אצלי אחד יונק והשני אוכל שאוב בגלל קושי שלו הילד לאחר הלידה...|
שנית, ניתן לשאול מיד שרה את משאבת לקטינה (באישור יועצת הנקה) ואז את יכולה לשאוב תוך כדי הנקה - חוסך המון זמן.

המטרה שלי כן להניק את שניהם ביחד

אבל נראה לי שבהתחלה זה קשה (גם לי וגם להם ההנקה זה דבר חדש)
וגם איך אפשר להניק ביחד כשהם לא מתוזמנים? אם הם רוצים לאכול בזמן שונה? למשל בלילה?

ההנקה היא דבר חדש אך לא בהכרח קשה

זהו אינסטינקט שצריך לתרגל אצל הילד.
כמובן שלא מתחילים ישר עם הנקת תאומים, אלא נותנים כמה ימים כדי לבסס את ההנקה וכדי שתוכלי ללמוד את הילד והעדפותיו.
לאחר מכן, אין שום בעיה להניק יחד - תסנכרני אותם - אחד קם לאכול, תעירי גם את השני (אני עשיתי זאת רק ביום, בלילה לא הערתי כי העדפתי שיפתחו שנת לילה) ותניקי את שניהם.
אם בהתחלה קשה לך להעיר (בני יומם ישנים חזק מאד) אז תניקי בבודדות ורק כאשר הם ערים יחד תניקי יחד, בתחילה ההנקה תקח לך כמעט את כל היממה, אך לאט לאט זמן ההנקה מתקצר.
בהצלחה.

למעלה