עוד לגבי שמות משפחה

Ronnie*

New member
עוד לגבי שמות משפחה

(והפעם שאלה פילוסופית יותר). השאלה מופנית בעיקר לבנות ששינו את שם המשפחה לגמרי, אבל לא רק, כמובן... שאלתי היא: איך, איך מתרגלים לזה? אני נחושה בדעתי לשנות את השם, זה נראה לי צעד יותר נכון לקראת הפיכתנו למשפחה, בעיקר כשיהיו ילדים. אבל אני לא יודעת איך מתרגלים לזה... חוץ מזה, זה קצת כאילו האדם שהייתי קודם מפסיק להתקיים. נניח, תרגמתי שני ספרים בשמי הקודם. ומה יהיה אם אני אתרגם עוד ספרים? פתאום אני אחתום בשם החדש? ואיזה שם יהיה כתוב על התזה שלי? אשמח לשמוע איך מתרגלים לזה, אם בכלל...

fila

New member
פשוט מתרגלים......./images/Emo13.gif

זה התחיל מזה שכתבתי את שם המשפחה החדש על השלט שליד הדלת....... ואח"כ עשיתי כרטיסי ביקור חדשים וחותמת חדשה...... ואני חותמת גם במכתבים בשמי החדש..... אבל אני מניחה שזה לא אומר שהבן אדם שהייתי קודם הפסיק להתקיים, אי בטח לא אותה בחורה שהייתי לפני 10 חודשים בערך אבל כ"כ הרבה דברים קרו מאז ששינוי שם המשפחה קרה דיי בטבעיות, אני עדיין כתובה בשמי הקודם בת"ז, בדרכון, בכרטיס עובד,בתלוש משכורת ועוד.... ככה שאני דיי "חוזרת" להיות האני הקודמת לפעמים

אתי@

New member
אני ממש לא מצליחה להתרגל...

אבל אילו הייתי במקומך, יכול להיות שבמקומות מסוימים הייתי נשארת עם שם נעורי, או מוסיפה את שמו של בעלי לשמי. אני לא יודעת אם יש לזה חשיבות מקצועית כלשהי. אבל אם חשובה ההמשכיות ויש משמעות לזה שעל כל הספרים שתירגמת יהי אותו שם, אז למה שלא תתרגמי את הספרים בשם הזה? יש המון אמנים ששם הבמה שלהם הוא שם נעוריהם, למרות שבכל השאר הם שינו את השם (זה אפילו עוזר לשמור על אנונימיות
).

תוכי

New member
אני די התרגלתי ../images/Emo39.gif

אבל כשאני צריכה לרשום משהו שאני לא בטוחה שיכירו אותי בשמי החדש אז אני רושמת את שמי שם משפחה ישן ושם משפחה חדש וככה כולם מזהים אותי
אחלה יום ******

דילמה דומה ועכשווית

הנה, אנחנו בדיוק באותו שלב, והמשבר בעיצומו... עד לפני כשבוע היינו נחושים ששנינו נשנה את שמותינו לצירוף שמות המשפחה, אלא מה ? לי יש שם של מילה אחת (נניח כהן) ולגבר יש שם של שתי מלים (נניח שם-דוד). מצד אחד, מאוד חשוב לנו שיהיה לנו שם משותף, וששנינו נעשה צעד של שינוי ולא רק אני (יש לי גבר פמיניסט נלהב), ולי מאוד קשה להיפרד משמי הנוכחי... מאידך - אמנם אנחנו יכולים לבחור באיזה שם להשתמש (מותר לפי משרד הפנים), אבל אני מפחדת שהילדים יפתחו פסיכוזות, שזה יהיה מסורבל מדי, ושבכלל נתחרט על זה בעתיד. הבעיה ? שמות משפחה מותר לשנות רק כל 7 שנים (חוץ מנישואין וגירושין)... אז מה עושים ? אני לא מסוגלת עדיין, נפשית, להיות הילה שם-דוד (בדוי לחלוטין, אגב)... ומאידך, לא רוצה להיות היחידה שתעשה שינוי דרסטי לכהן-שם-דוד... הרי כבודו גם יכול ! איזה בירוקרטיה מסובכת...

danaziv

New member
מתרגלים לאט לאט

אני גם חושבת כמו אתי שכדאי לך להשאיר את השם הקודם בתירגומים או לצרף את השם החדש לישן כדי שיכירו אותך ובכל השאר בהדרגה תתרגלי. אני החלפתי ברוב המקומות אבל באוניברסיטה לדוגמא השארתי את השם הישן,יותר נוח לי עד סיום התואר.

Ronnie*

New member
ואני משערת שהרעיון לבחור

שם חדש לגמרי זה לא משהו שאתם רוצים לעשות... מצד אחד, זה יותר פשוט מצירוף ארוך של שני שמות. מצד שני, במקרה כזה שניכם צריכים לוותר... לדעתי שם משפחה שכולל שלוש מילים יכביד עליכם (ואולי על הילדים), אבל אין לי הצעות חכמות מלבד לבחור שם חדש, או שאחד מכם יוותר על שמו... אני אישית הגעתי מזמן למסקנה שלא אני היא שתשנה את המערכת הפטריארכלית, וששני שמות זה עסק מסובך בשבילי... אבל רק אחרי החתונה קלטתי פתאום כמה זה קשה לשנות את שם המשפחה שלך. כמעט כמו לשנות פתאום את השם הפרטי...

יעלי9

New member
...what´s in a name

לי ולשקספיר יש דעה שונה בנושא (ואני מקווה שציטטתי נכון). לא תארתי לעצמי שאקדיש לנושא הזה כ"כ הרבה זמן ויסורים. להפתעתי משרד הפנים החליט לעשות מעשה ולשנות את שמי. מפני שאנחנו לא נכנעים בלי קרב ומפני שחשובים לנו שני דברים: לו - ששם משפחתו ישמר לי - שיהיה לשננו אותו שם בדיוק (אנחנו הרי משפחה אחת) הפתרון יהיה כנראה ששנינו נאמץ כל אחד את שמו של השני. הפתרון אומנם מסורבל מידי לטעמי אבל לפחות שמי קצר מאד ושמו באורך הגיני. כרגע,לקחת רק את השם שלו פשוט לא נדבק לי, ממש לא תארתי לעצמי שיהיה לי כ"כ קשה...
חוץ מזה, אם נראה שהסידור מסורבל, באמת אפשר לשנות. ובעוד 7 שנים עדיין לא יהיו בעיות עם הילדים.

אופה3

New member
פשוט מאוד מתרגלים, לא יודעת,זה בא

לי בטבעי, עוד יומים אחרי החתונה הלכתי לשנות את השם, ודוקא אהבתי את הרעיון, ועוד יותר אהבתי, שקראו לי פתאום גברת י...... כל טוב ושבוע טוב האופה

kisses

New member
גם אני כמו כולם מתרגלים

אני דווקא נורא אוהבת את שם המפשחה החדש שלי, כי זה די גאווה משפחתית ומשם משפחה אשכנזי הפחתי להיות עם שם משפחה ספרדי אז זה גם די עוזר לי פה באנגליה.

dorlim

New member
תשובה (פילוסופית...)

אני החלטתי להחליף את שם משפחתי ולאמץ את השם של דורון חוץ מבעבודה - שבה הוספתי את שמו לשמי. לפני התהליך חששתי שיהיה לי קשה לאמץ את השם ולהתרגל לעצמי בשם החדש ושאולי באמת האדם הקודם שלי יחדול להתקיים וכאלה. בדיעבד ולאחר שינוי השם כמעט באופן טוטאלי, גיליתי שזה הרבה יותר קל ממה שחשבתי. השם החדש מסמל את השינוי בחיי ואת הפיכתנו מזוג חברים למשפחה. זה לא משהו שקורה ביום אחד, זה תהליך ארוך וחלק מהתהליך זה אימוץ השם (ככה לפחות אני מרגישה). ולהפתעתי, אני ממש לא מרגישה שאיבדתי חלק מעצמי בויתור על שם נעורי (אולי בגלל שאני עדיין משתמשת בו בעבודה?!). עוד נקודה קטנה, לי היה יחסית קל לעשות את השינוי כיוון שעוד לא "הטבעתי את חותמי בעולם" ונראה שבמקרה שלך זה יותר קשה. קשה לי לתת תשובה חד משמעית מה הייתי עושה במקומך.

נופר30

New member
למען האמת

אפילו לא חשבתי על זה פשוט זה היה תהליך טבעי מבחיניתי מתחתנים ומשנים שם לשם החדש שלושה ימים אחרי החתונה הייתה לנו תעודת נישואין ואז ביום אחד שיניתי בתעודת זהות דרכון בנק וקופת חולים וזהו בנתיים יש רשימה ארוכה של מקומות שצריך לשנות אז פשוט אני עושה את זה לאט לאט היה לי קל יותר להתרגל לשם החדש מאשר להתרגל לשאלה ואיפה בעלך ?

למעלה