עוד לגיריי "פנדה" -לתשומת לב שרית

arsar

New member
עוד לגיריי "פנדה" -לתשומת לב שרית

פעם פעם, כשחשבתי - עוד פעם - על ציורים עתיקים שנעשו בעזרת דונג, חשבתי איך להשתמש בזה גם בצריבה על עץ. לימים הסתבר לי שלא המצאתי את הגלגל! ברוסיה היה נהוג שנים לצבוע ציורי קדושים בדונג ופיגמנטים! ההתענינות שלי היתה בעיקר כיוון שהגוונים לא איבדו מאומה מחוזקם ובהירותם למרות הזמן הרב שחלף, עשרות אלפי שנים. מה שעשיתי - הכנתי אביזר מחוט נחושת שהתאים למכשיר הצריבה. התאמתי את הקצה לצרכי הצריבה (בצורת אגס מוארך כשהבסיס של האגס הוא בהמשכו של מוט הנחושת וקצה האגס הוא החלק ה"מצייר". דאגתי מראש שמוט הנחושת יהיה יותר ארוך מהרגיל כדי שלא להעביר חום רב מדי ללוח העץ - בערך 5-7 סמ. השתמשתי בגירי פנדה וגם בנרות לבנים (כדי לדלל את הצבע) וגם כדי לתת לו מראה מודרג. התוצאות היו נהדרות (בידיי שלי). התלמידים לא נתפסו לזה. לימים כמובן התברר לי שיש אומנים (אני שמעתי רק על רוסים) שעובדים באלמנט זה, והיו כמה שגם הציגו, בארץ, בתערוכות. היצירות היו נפלאות. במשך הזמן הלכתי והחכמתי (לא מספיק לטעמי...) - ומצאתי אתרים שמלמדים צביעה במוטות דונג צבעוני בעזרת - מגהץ! העבודות יפות מאד! אז שרית - קחי יוזמה! לאחר שאעצור לחשוב ואנסה להיזכר - אמסור גם את שמות האתרים הרלבנטיים.

arsar

New member
אז זהו, נזכרתי:

חפשו בגוגל - wax painting וגם encaustic שיהיה לכם בהנאה רבתי.

arsar

New member
ייאי! כנראה שהפכתי לנודניק! הרי כבר הזכרתי

זאת פעם? איך שהדברים משתרשרים ונוגעים ראשו של זה בזנבו של הבא... סליחה אם נדנדתי...

למעלה