עוד מאמר על ויקה?

עוד מאמר על ויקה?

חשבתי לכתוב מאמר בכמה חלקים על ויקה. כבר שבועיים, בין הלימודים וזה, אני כותב ראשי פרקים, אוסף חומר וכו´, כי אני באמת רוצה שיצא משהו טוב. השאלה היא שדווקא צצה היום - האם יש טעם בכל זה? האם זה לא יהיה מאמר אחד יותר מדי?

November rain

New member
תלוי

אם הנושאים הם כלליים וידועים ע"י רוב מי שמתעניין ועוסק בזה, אז לא רלוונטי כל כך. אבל אם יהיו נקודות שיחדשו ויעמיקו יותר, ואני בטוח שכך יהיה, יש טעם. אני אישית מאוד אשמח לקרוא מאמרים נוספים שלך ותהיה בטוח שלא תכתוב אותם לשווא, גם אם רק למספר מצומצם של אנשים ייקרא. נובמבר

הבעיה היא

ואני מסכים עם ג´סטין (נדיר, תכתבו את זה איפשהו), אני מאוד מקפיד על קורקטיות במאמרים שלי, עד שזה יוצא די משעמם לפעמים. בגדול, אני רוצה להתחיל במאמר שעוסק בהיסטוריה של וויקה, עם בקורת עזה כמובן כלפי דעות מקובלות בעבר (שהיום הן מקובלות פחות) ועוד כהנה וכהנה דברים, משם לעבור לגישות תאולוגיות (לפחות חלק מהן פרטיות שלי) וכיצד הם מתבטאות בפרקטיקה, אחרי זה פרקטיקה ועוד...

Justin Angel

New member
ממתי אתה מקשיב לי?

אני כבר שנים טוען שאתה (ואני מצטט) "העם בארץ הפיהוק הלא נגמר", עכשיו אתה מקשיב לי? תכתוב את המאמר, אנחנו באמת צריכים Overview על וויקה במאמרים :)

hsotrt

New member
גם אני מסכים עם ג´סטין [נס!! נס!!]

חסר לנו חומר ממצא על וויקה אבל הייתי חושב לחלק את כתיבת המאמר לשניי חלקים, אחד להיסטורייה וכיצד זה מתמקם כיום באוכלוסייה וחלק נוסף לתיאולוגיה וכו´. או שאני טועה...

forest elf

New member
אני אשמח מעוד לקרוא

מאמר על וויקה , רוב החומר שיש הוא באמגלית ועכשיו בעיקר בזמן הלימודים ממש אין זמן לשבת אל זה , כי ישנם הרבה מילים לא ברורות. לכן הייתי מאוד שמה לקרוא.

Justin Angel

New member
סליחה?

אנחנו כאן להנאתך? אנחנו לא כותבים לעצלנים. תפסיקו להתלונן על זה שאנגלית קשה לכם, זה לא פורום לילדים ישראלים בני שלוש. דת היא משהו שדורש השקעה, זמן ומאמץ, ולא משהו שאפשר לצפות מוגש על מגש מכסף. אנגלית קשה לך? תסתדר, אני למדתי אירית מספרים באנגלית כדי להבין מיתוסים של הדת שלי ואני לא מתלונן.

November rain

New member
למה אתה כל כך קשה?

גם אני תומך בהשקעה ומאמץ בדברים שנראים לנו חשובים מה שיביא להעמקה והבנה הרבה יותר טובה. אבל, אם אדם מעוניין להעביר לעברית חלק מהכתבים אז למה שלא יעשה כך? מי אמר שאם אדם לומד חומר מסוים בעברית הוא יותר עצלן ממי שלומד אותו באנגלית? מה עוד שאילן אמר שהוא יכתוב מנקודת מבט סובייקטיבית וזה בהחלט יכול להיות מעניין. אין לי מושג ספציפית לגבי Forest Elf אבל חשבת שיש אנשים שהאנגלית שלהם לא הכי טובה? ופירוש של מילים רבות בסופו של דבר מסיח מהמאמרים עצמם ומהבנה ברורה שלהם. לי ממש אין בעיה עם האנגלית, ואני אפילו מעדיף לקרוא ואף להאשיר את אוצר המילים שלי, אבל אצלי למשל זאת בעיה של זמן, בגלל הצבא, לא בגלל אי רצון להשקיע מאמץ, כי זה יש והרבה. אני חושב שבהחלט ראוי שיהיה מאמר על ויקה, ויעשה נכון אילן אם יכתוב אחד כזה. ג´סטין, אני מאוד מעריך אותך על הידע שלך שאני בטוח שהוא רב יותר משאני רואה אפילו, אבל הגישה שלך לפעמים קצת מתנשאת, וזה לא לטובתך, אם זה משנה לך. אני האחרון שיסביר לך על פאגאניות, אבל מבחינתי חלק מזה זה גם להתייחס קצת בכבוד לאנשים אחרים, במיוחד כאלה שבחשיבה כללית כמו שלך. קח לתשומת ליבך, רק אם תרצה. נובמבר

Justin Angel

New member
אז אתה רוצה שהם ירעבו?

"תתן לאיש דג - האכלת אותו ליום, תלמד איש לדוג - האכלת אותו לכל החיים". נגיד ואני אתרגם להם מאמר, במקום לנסות והתקשות עם כל הבעיות בעצמם רק פתרתי לטווח הקצר להם את הבעיות. זה לא שמחר הם פתאום יכולים ללכת למאמרים שיש להם איתם בעיה ופתאום להצליח לקרוא אותם. למעשה לתרגום לא רק שאין השפעה חיובית, יש לו השפעה שלילית. מעתה ומאילך לימדנו את אותם אנשים שבמקום להתקשות ולחפש מידע בעצמם הם פשוט יכולים לבוא למפתן הדלת שלנו כמו חתולים תועים שמבקשים מזון. אין מה לעשות, גם לא היה קל לשבת ולקרוא מאמרים עם מילים מוזרות ובטח לא את הwitch´s rede שבהתחלה נראה כמו בדיחה של דיסלקט שייקספירי. בתקופה שלי הלכנו 14 ק"מ בשלג בלי מטרייה ויחפים על מצע של זכוכיות שבורות רק כדי להשיג תרגום למילים שלא הבנו! לא היה לנו פורומים מתוחכמים עם פטנטים שמנצ´ים מפוארים! אני עד היום לומד אירית, וכל פעם שיש לי בעיה אני מטפל בשורש הבעיה ולא בדבר אחד ספציפי שאני לא מבין. כנאמר, אני לא חושב שלמישהו שיש קשיים באנגלית יש משהו לעשות בדת ש99.9% ממה שכתוב עליה כתוב באנגלית.

כשאני הייתי ילד

גרנו 20 איש בקופסת גפרורים, אבא שלנו שחט אותנו כל בוקר, היינו יוצאים לעבודה... זה לפחות מה שאני זוכר מהמערכון הזה של מונטי פייתון, אבל בטח אני קצת טועה. מצד אחד, אני באמת בעד שאנשים יתאמצו, אבל תסכים איתי שצריך גם שיהיה חומר בעברית - אולי לא כל האנשים עוד יודעים במה מדובר ורוצים לדעת עוד לפני שהם מחליטים. אחרי שהם מחליטים - אז הם "ישולחו" לחפש. במאמר שמתבשל לו כבר בראש ועל הדף (אם כי רק בהתחלה), אני לא מאמין שאני אחדש יותר מדי לאנשים שמכירים את הנושא...

forest elf

New member
על תדבר בלי לדעת!

ג´סטין , אני מתרגמן מלאה מאמרים באנגלית ,ממש ממש הרבה אז כודם כול על תדבר בלי לדעת! זה לוקח לי לפעמים ימים שלמים בשביל מאמר אחד קטן. מפני שהאנגלית שלי לא כזאת טוב ,ועוד שאיך מלמדים אותה בבצפר המסריח שלי! אז נכון צריך להתאמץ ובשביל להתאמץ צריך זמן וכוח וזה לא הכי קל שבעולם לשבת לתרגם מאמר כשאתה חוזר אחרי שמונה שעות כולל שעת אפס + שאתה צריך ללמוד למבחן מעבר במתמטיקה ובוחן בספרות ליום למחרת! עם אילן הציע לכתוב מאמר בעברית , זה נורה יפה מצדו וזה יעזור להרבה מעוד אנשים , חדשים וותיקים . אני רק תמכתי בהצעה והבאתי מספר עובדות המתייחסות להרבה אנשים. אז כך בחשבון כודם תדע את כול העובדות ואחר כך תתעצבן , זה מעוד יעזור לך בחיים!

Justin Angel

New member
מה אתה בן שנתיים?

נותן לוותיק בגילי (בן שלוש) עצות בחיים? מצידי אתה יכול להיות עמנואל לוטם, אם אתה לא יכול לדבר אנגלית כשפה שנייה למרות היום הארוך שהיה לך אז יש לך בעיה. אני לומד ועובד משמונה בבוקר עד עשר בערב ברוב הימים, ועדיין מוצא זמן לקרוא אנגלית ולפעמים גם אירית. אם אתה חושב שתשישות זה תירוץ למה אתה לא יכול לקרוא שפה שנייה... ותגובה משותפת לך ולנוודי, אין לי בעיה עם המאמר, דווקא יוזמה מבורכת (הגיע הזמן שבאמת תעשה משהו חוץ מלהראות חמוד). אבל הסיבה הפשוט אינפנטילית של "אני לא יכול לקרוא אנגלית, אז תכתבו בעברית" פשוט מרתיח לי את הדם עד כדי כך שאפשר לבשל לי חביתה על הגב. התירוץ הזה כל-כך חסר-טעם שזה מפחיד. לסכם, אין לי שום בעיה עם המאמר, יש לי בעיה עם התירוץ.

forest elf

New member
אהם אני בת

ותישמה , עצות חיים אפשר לכבל מילד בן שנתיים זה אינו תלוי בגיל אלא באצע עצמה...תחשוב על זה.. כודם כול לא אמרתי שאיני ייחולה לקרוא באנגלית אני כן ואני עושה את זה הרבה ,אבל עם יהיה מאמר בעברית זה יתרום הרבה להרבה אנשים. ואולי אתה מסתדר עם ללמוד כול היום . בגיל 15 זה לא כזה קל כשיש עוד מלאה דברים כבדים מאוד על הראש(חיים אישיים). אני אחזור כודם תידע את כול העובדות , ואז תתעצבן ...

gwizard

New member
אל תקשיבי לו

פשוט תעשי מה שנראה לך נכון. אני כמה לי היה קשה בגילך, כך שאני מבין מה את עוברת. אל תקשיבי לג´סטין, לא כולנו כאלה.
Blessed be.

למעלה