עוד "מגוייסת" טרייה

אשד4

New member
עוד "מגוייסת" טרייה

שלום לכולם, אז ככה... גייסתי השבוע את ה"תינוק" שלי לנח"ל. במשך השבועיים האחרונים עקבתי אחרי הפורום שהיווה כמעט קבוצת תמיכה וירטואלית לקראת הגיוס. הבן, שלמרות בעייה רפואית התעקש ונלחם כדי להיות קרבי, צלצל ואמר שפרש מגיבוש היחטיות ושהוא הולך לגדודים. האמת..לא מבינה בדיוק מה ההבדל. יש לו שאיפות לקורס קצינים (עוד לא קצת מוקדם לחשוב על זה? כולו- חייל שבוע....??.)האם זה אפשרי גם בגדודים? אני חייבת לציין, שבניגוד לסטיגמה הרווחת של לחץ, מתח וכו', הוא בהחלט מספר על יחס טוב והוגן, מרוצה מאוד מהחבר'ה וחדור מוטיבציה. לילה טוב (אני עוד בשלב שקשה לי המחשבה שהוא "אי שם..." ואני אמורה להרדםבמיטתי במזגן...) אשד

oshiko

New member
ברוך בואך לפורום ולמשפחה הירוקה ...

גם אני במקרה במשפחה הזו (ירוק סטיקלייט - נח"ל) ויש עוד כמה, כמו שאת יכולה לראות משרשור שהיה היום, לא מזמן. וגם אצלי הבן נלחם כדי להעלות פרופיל. הסבר קצר כדי להכניס אותך לעניינים: -- בכל חטיבת חי"ר יש 3 גדודים ועוד גדוד של יח"טיות (יחידות חטיבתיות) המכונה יחס"ר או גדס"ר (יחידת סיור, גדוד סיור). -- בנח"ל ישנם 3 גדודים: 50, 931, 932. היחס"ר כולל פלוגת סיור, פלוגת הנדסה ופלוגת עורב. -- גדוד 50 מיועד לבני משקים, גרעינים ומתנדבי חו"ל -- גיבוש יח"טיות נערך ממש עכשיו, עד יום חמישי. העוברים אותו משובצים על בסיס בחירה ומקום פנוי באחת מיחידות היחס"ר. -- לא חייבים להשתתף בגיבוש, וגם אם מתחילים אותו אפשר לפרוש בכל שלב. מי שלא התחיל, לא סיים או לא עבר משובץ באחד הגדודים (931 או 932, אם הוא לא בקבוצות המיוחדות של גדוד 50). -- בהחלט אפשר לצאת לקורס מ"כים וקורס קצינים מהגדודים. חטיבת הנח"ל ידועה ברמה גבוהה של הסגל וביחס טוב וענייני. אנחנו כאן ונשמח לעזור ולהיעזר ולענות על שאלות, או סתם לפטפט ולספר חוויות ... שיהיה בהצלחה!

אימשל2

New member
הבנתי שהנח"ל מצטיין ביחסו לחיילים

בקרב חטיבות החי"ר יש מסורת שונה של היחס לחיילים. לצערי, אני שומעת שבגבעתי עדיין לא עשו סוויטץ' ולא פעם היחס שם לחיילים ממש מחפיר. אני יודעת שבצנחנים היחס אנושי. אך יותר מכולם, שמעתי על הנח"ל שהיא החטיבה המצטיינת בהתיחסותה לחייליה. כמובן שיש לסייג את הדברים ולומר, שכמו בכל סטראוטיפ יש תמיד להתייחס אל הפרט ולשפוט באופן אישי. כי מפקדים טובים ומפקדים דפוקים יש בכל חייל ובכל חטיבה.

oshiko

New member
הפידבק תואם את הסטריאוטיפ

כמה וכמה דיווחים ששמעתי בעל פה וקראתי בפורומים אחרים ובפורום הזה תואמים את הדימוי הזה שיש לנח"ל. היחס של המפקדים באופן כללי כנראה כולל פחות טרטורים ותרגילי דיסטנס, ויותר התמקדות בתחום המשמעת המבצעית והמקצועית. כששאלתי מדי פעם את הבן שלי על הסגל הוא כמובן אמר שהסגל "סבבה". עד עכשיו תליתי את זה בגישת ה"סבבה" הכללית שלו, עד שיצא לי לאמת את זה עם דיווחים אחרים. לא מזמן הם קיבלו מפק"צ חדש; לפני שהוא התחיל לפקד עליהם, הבן שלי חשב שהוא קשוח, לפי התרשמות חיצונית; אבל קיבל את זה ברוח טובה, מפני שהוא חשב שמישהו צריך לעמוד על המשמר מבחינת הרמה המקצועית. בדיעבד מתברר שגם הוא "סבבה" וסחבק עם כולם, וזה לא מפריע להם להקפיד על המשמעת המבצעית והרצינות באימונים המפרכים שלהם; אולי גם העובדה שהצוות קטן יחסית ובעל מוטיבציה תורמת לעניין.

אשד4

New member
תודה

תודה על האינפורמציה. אז זהו... הבן אמור לצאת ביום שישי הביתה, אבל כבר מפזם ש"שום דבר בצבא לא בטוח...". אגב, איזה צו'פרים אתם שולחים איתם לשבועיים. שוקולד - נמס בחום... מלוח - מצמיא... למישהו יש רעיון מקורי... ובאותו עניין- הבנתי שאין בבא"ח ביקורים. אם רוצים לשלוח חבילה - מנסיונכם, תוך כמה ימים היא מגיעה. כבר כמעט סוף שבוע, מצפה כבר ליום שישי אשד

אימשל2

New member
קישור להודעה שלי בקשר לחבילות

שימי לב גם להודעת ההמשך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1245&msgid=50405002

oshiko

New member
קצת על חבילות לבא"ח נח"ל

האמהות מתמחות בזה קצת יותר ממני, אז הן בטח יוסיפו. הקצת שאני יודע עכשיו זה לאחר התייעצות עם האשה ... אז ככה - קודם כל כדי שהחבילה תגיע מהר - תוסיפי למס' דואר-צבאי גם את שם הבסיס. בא"ח נח"ל כולל שני בסיסים שכנים. נח"ל-טוב הוא בסיס הטירונים [לפעמים גדוד 50 בנח"ל-קריות - תבררי עם הבן באיזה מהם הוא נמצא]. נח"ל-קריות הוא הבסיס באימון המתקדם. חוץ מזה תוסיפי את האות של הפלוגה - תבררי עם הבן לאיזו פלוגה הוא שייך. מה לשלוח? -- סוכריות גומי - טובות מאד למסעות -- מסטיקים ארוכים שלא מרשרשים - בשלב קצת יותר מתקדם בטירונות מותר ללעוס אותם בשמירות -- חטיפים - במבה, ביסלי וכו' -- עוגיות -- שוקולדים - החברה יחטפו אותם לפני שהם יספיקו להינמס

oshiko

New member
שכחתי לציין

אם תכתבי על גבי החבילה את מה שאמרתי למעלה - ד.צ., בסיס, פלוגה - זה בדרך-כלל מגיע תוך יומים.

poli55

New member
רעיון נוסף ../images/Emo65.gif

שלום רב אני הכנתי במחשב דף עם הכתובת מצורף הדף וכל פעם הוספנו איור מתאים ואו מדבקות כאשר הייתה יום הולדת לילד בברכה אימא של צנלן

poli55

New member
תיקון קל../images/Emo178.gif

קודם כל אמא של צנחן
הדף הוכן ושכופל כמה פעמיים והודבק על החבילות אפילו הכנו כמה דפים כאלה לסבתא והיא הכינה ושלחה גם חבילה בלי להסתבך עם הכתובת . רעיונות נוספים טרופיות בייגל באריזות קטנות סוכריות טופי - מעולה לשמירות פחיות קולה -שישיה והכי הם אוהבים במבה ועוגות של אימא \ סבתא

אימשל2

New member
בנוסף לדף כתובת מודפס עוד יעול

בנוסף לדף הכתובת, הכנתי גם מדבקות (יש גליונות A4 של מדבקות בגדלים שונים) עם הכתובת של החייל (מדבקות בגודל 7X3.5 ס"מ ) והכתובת שלנו 7X2.3 ס"מ), אין צורך למלא גליון שלם של מדבקות בכתובת החייל, כי גם שליחה מסיבית של חבילות לא תחסל גליון שם עד לשינוי הכתובת. המדבקות תמיד אצלי בארנק, כך אני חוסכת לעצמי את המאמץ למלא את השובר בסניף הדואר. במקום לכתוב אני מדביקה את המדבקות על השובר ועל ההעתק.

סמדר בנ

New member
איזו יעילות

תמיד שנאתי את מילוי הפרטים בדואר.... אזכור זאת עוד מעט כשמספר 2 תתגייס

../images/Emo91.gifאם יורשה לי להוסיף...

על האישור שמקבלים בדואר על החבילה, מופיע מס' קוד, אם מקישים אותו באתר של רשות הדאר, מקבלים מידע לגבי מקום המצאות החבילה. כפי שציין אושיקו, החבילה מגיעה תוך יומיים בדרך כלל.

סמדר בנ

New member
אצלינו מאוד הלך

חטיפי גרנולה בכל מיני טעמים - היום יש מגוון עצום.

אשד4

New member
../images/Emo51.gif ותורמת רעיון...

ממש נעים לראות את התגובות ההתייחסויות והרעיונות. והנה עוד רעיון ששמעתי מחברה. כל מוצ"ש שבת, שהבן יוצא או כבר נם את שנתו, היא מכניסה לו מתתק, פתק עם דברי עידוד ואהבה, קרקטורה מצחיקה, וכו' בין החפצים. למשל בתיק הרחצה, במגבת, בכיס מכנסי הספורט ועוד.... למרות שהבן כבר התרגל, כל פעם הוא שמח למצוא "הפתעה"... כן, הם עדיין ילדים ובשבילנו לעולם ישארו כאלה... ערב נעים אשד

למעלה