עוד מגזר חסר אמון במוסדות השלטון הישראליים

THE WIZARD 55

New member
אדיוטים, זה בטח לא נובע מחוסר אמון

אלא בעודף אמון באל יתברך שמו לעד. פשוט לעצור אותם, ולזרוק לכלא למען יראו ויראו

יש להם אמונה אבל לא אמון...

זו אוכלוסייה שחיה במשך דורות על דורות לפי מסורת מסויימת, ומבחינתם הכל יציב ומסודר. המדינה מבחינתם היא גורם זר שמנסה ברשעותו לבחוש בקדירה ולהפריע לאורך חייהם השליו. מבחינתם יכולות להתחלף פה 100 מדינות ו- 100 רעיונות - מה שהם רוצים הוא להמשיך במסורת חייהם הישנה והיציבה. מה שקרה כאן עם התינוק, זה עוד סימפטום לאותה בעייה.

THE WIZARD 55

New member
הכל בידי האל

אם אלוהים החליט שהילד יכווה על ידי ההורים המטומטמים שלו וגם לא יקבל טיפול רפואי אז כנראה שאלוהים רצה שהילד ישאר מצולק לכל חייו

אני לא חושב שהם רצו שלא יקבל טיפול רפואי

אלא שלא יקבל טיפול רפואי בבית חולים מטעם המדינה הציונית. מי יודע, אולי משהו עלול להיות לא כשר מספיק אצל הציונים האלה....

זה משתנה מקבוצה לקבוצה, מקהילה לקהילה...

בגדול החרדים נעזרים במוסדות המדינה היכן שאפשר ואין בעיות הלכתיות.. ברגע שאי אפשר בגלל בעיות הלכתיות כאלה ואחרות - הם יוצרים מוסדות משלהם. אני לא יודע בוודאות איך זה עובד עם בתי חולים, אבל אין ספק שלא כל חרדי יסכים להתאשפז בכל בית חולים. הקהילות החרדיות הן נושא מרתק ומסתורי, שאפשר ללמוד עליו קצת ובכיף מספריה של נעמי רגן ("ואל אישך תשוקתך", "עקדת תמר"...) למרות שיש אצלי במשפחה (בעיקר מצד האבא) כמה ענפים חרדיים... את רובם לא ראיתי אף פעם (הם לא ששים יותר מדי לשמור על קשר עם ה"בוגדים"
)

THE WIZARD 55

New member
אוי קראתי את הספר עקדת תמר..

רגע זה היה עם הכושי נכון? או ספר אחר שלה כי אני תמיד שוכחת שמות של ספרים.. ספר טוב, אהבתי אותו, אני חושבת שקראתי עוד משהו שלה אבל אל תשאל איזה, זוכרת רק תכנים אם היו טובים במיוחד.. שמות לא זוכרת..זה דפקט שלי בייצור..

את דווקא זוכרת נכון....

זה היה הספר השני שלה אאל"ט. אהבתי יותר את "ואל אישך תשוקתך". הסיפור הוא בגדול על אישה שנחשדה שבגדה בבעלה, אבל זה כוללני בדיוק כמו ש"עקדת תמר" מספר על כושי
אני מאד אוהב את הכתיבה של נעמי רגן. יש בסיפורים שלה המון ביקורת עצמית על העולם החרדי, אבל זה בא מתוך הערכה לעולם שהיא באה ממנו, ללא שמץ של שנאה או תאוות נקם.

THE WIZARD 55

New member
נו על הכושי שאנס אותה

זה היה גדול, אהבתי את המסר..למרות שלא הזדהיתי עם הדמות המרכזית שלה, היא פעלה ללא שיקול דעת. ואני חושבת שקראתי גם אל אישך, די מזמן.. כתבתי למייק היום שקראתי ספר לפני כמה ימים..מכתבים על המקרר.. ספר טוב חבל"ז.

תתפלאי כמה שזה עלול להיות מציאותי...

יש שם דרך אגב יותר ממסר אחד... הדמות המרכזית חשבה שעדיף להסתיר את האמת הנוראה ולחיות בשקר, מאשר להסתכן בלאבד את כבודה ואת בעלה. בסוף התברר שההלכה עומדת דווקא לצידה, והיא פשוט לא ידעה זאת... קל מאד לשפוט אותה ולומר שהיא פעלה בחוסר שיקול דעת, אבל... אי אפשר להתחמק מכמה עובדות חשובות: 1. לנשים אסור באופן גורף ללמוד את ההלכה - לכן אישה חרדית לא יכולה לפגוש אישה מוסמכת ולשתף אותה בסיפור כזה, ומה לעשות - להרבה נשים היה קל יותר להתייעץ בנושא כזה עם אישה ולא עם גבר. 2. אותה אישה ידעה בוודאות שבעלה יעשה את מה שההלכה אומרת. ההלכה קודמת לכל דבר אחר - ויש בזה משהו מאד מאיים. במקרה כזה חשובה מאד ההרגשה שבעלה יתמוך בה בכל מקרה - גם כך מספיק קשה לשתף מישהו בסיפור כל כך לא נעים. לה לא היה את זה. בעלה תמך בה בסוף, רק מפני שההלכה לא שללה זאת. 3. האישה פחדה שההלכה תהיה נגדה, וזה לא בא סתם מתוך חוסר ידע. ישנם מקרים שההלכה באמת יוצאת כנגד נשים שלא באשמתן. למשל, אישה שמתברר שאינה מסוגלת ללדת ילדים - בעלה חייב לגרש אותה. ההיפך לא תקף, אגב, לגבי בעל שמתברר כעקר. אישה בכלל לא יכולה לגרש בעל.

THE WIZARD 55

New member
כן הבנתי את הסיטואציה

אבל אני חושבת, שלא קשר להלכה, היא היתה צריכה לספר לבעלה..

גם אם הוא היה מגרש אותה

ומשפחתה והקהילה היו מנדים אותה וזורקים אותה לרחוב? והיו אוסרים עליה להתחתן עם מישהו עד יום מותה? אני לא מגזים, ההלכה מסוגלת לדברים כאלה.

אבל אני חייב להוסיף ולומר....

שאני במקומה לא הייתי מסוגל לחיות בשקר כזה.. ולא משנה מה. מייד היו רואים עלי שמשהו לא בסדר.

THE WIZARD 55

New member
זהו, שעם הקטע הזה לא הזדהיתי.

חשבתי על הפלה, אבל בעיני להפיל זה לא מוסרי להרוג תינוק.ובכלל סיטואציה מאוד קשה..להפיל ולד אחרי אונס, זה מתבקש..נושא טעון. לחיות עם שקר, אפשר למות מזה, כשהשקר הוא כל כך גדול... בכל זאת אני לא מבינה את החברה החרדית. חברה קשה לפיצוח.

את חושבת במושגים חילוניים...

קודם כל גם אני לא הייתי בוחר בדרך של האישה הזו. אבל זה כנראה מפני שאני שקרן גרוע. מייד היו מרגישים שאני משקר. היא עשתה זאת כי היא יכלה. בשביל הפלה צריך כסף, צריך לצאת מהבית ומהעיר לשעות ארוכות, צריך לשתף בסיפור את הרופאים, צריך לעבור בדיקות פולשניות... ראשית, אני לא בטוח שהאישה בסיפור בכלל היתה מודעת לכך שקיימת אופציה כזו. החרדים לא נוהגים לעשות הפלות והמידע לא זורם אליהם בקלות כמו בעולם החילוני. שנית, אל תשכחי שמדובר באישה שבעצמה מאמינה. היא לא איזו אורחת לרגע בעולם החרדי. מבחינתה אסור לה להיות "כופרת". ונכון... אפשר למות מזה. בגלל זה נעמי רגן הביאה דווקא מקרה עם מסר כ"כ חזק. האישה הזו עשתה את מה שעשתה מתוך חולשה ומתוך תחושת חוסר אונים מוחלט. היא היתה מסוגלת לשחק את המשחק כאילו כלום לא קרה, ולכן עשתה זאת. בעולם החילוני, אישה כזו היתה נחשבת מייד קורבן. אדם שזקוק לעזרה מקצועית (ויש אנשים בעולם החופשי שמקצועם הוא להגיש עזרה לנשים כאלה). ואפילו כך יש נשים - חילוניות לחלוטין - שמתקשות מאד לשתף בחוויה כזו. שמרגישות שחלק מהאשמה נופל עליהן. אז אני בטוח שבתוך קהילה סגורה שבה כולם מכירים את כולם, החוויה הזו עוד יותר קשה.

THE WIZARD 55

New member
היא היתה מודעת לאופציה של הפלה

היא אפילו שוחחה עם הרופא/ה לא זוכרת בדיוק. אונס-כמו שאמרת, חוויה מאוד קשה, ואני מבינה את הנשים שחשות בושה, בגלל שנאנסו. כי זה משפיל אבל אסור להן לחוש כך.

מסכים לגמרי.

מה לעשות שיש עדיין אנשים (במקרה הזה נשים) שכשמשהו פוגם בדימוי ה"מושלם" שלהם - הם מעדיפים להסתיר ואף לשקר אם "צריך".

למעלה