עוד מילה ללכסיקון

עוד מילה ללכסיקון

אתמול זה קרה. לשם שינוי, הגוזל ראה איתי חדשות בטלויזיה, קורה... הוא יושב לי על הברכיים, מרוכז במסך שמולו, מנסה לבלוע כל מילה, ולפתע עולות על המסך תמונות של ``תיאטרון הילדים הפלסטינאי``, אלו שמציגות את הילדים מחופשים לשייך נסראללה, ולאחמד יאסין, לבושי מדים, נשקים, דגלים נשרפים, כל המסיבה... ``מה זה?`` שואל הגוזל בסקרנות המפורסמת שלו ופוער את עיני הענק שלו, ``מה הם עושים?`` ואני, מתחבט בשמאלניות יפת הנפש שלי, מתלבט איך להסביר מה שרואות עיניו. מצאתי איזה הסבר שפוי פחות או יותר, אבל לא יכולתי להימנע מלהשתמש במילה ``לשנוא``. את הכל הוא הבין, או לפחות כך הוא אמר, אבל את המילה הזאת הוא לא הצליח להבין. מסתבר שעד גיל שלוש שנים וחודשיים אפשר לחיות היטב בלי המילה הזאת או דומותיה... הוא ביקש הסבר, וגם קיבל כמובן. אני לא מאמין ב``כשתגדל תבין``, זאת התחמקות פשרנית וזלזול באינטיליגנציה שלו. אז עכשיו גם הוא יודע מה זאת שנאה. ואחרי שהסברתי לו, אחרי שהבנתי שעד עכשיו הוא חי בעולם שכולו טוב, פתאום נצבט לי הלב. פתאום מין מועקה כזו התלבשה עלי, עטפה אותי ולא נתנה לי מנוח. קצת עצוב לי עכשיו. עוד אחד מאותם דברים בלתי הפיכים קרו לו אמש, ואין דבר בעולם שיוכל להשיב את הגלגל לאחור. זה אולי קטן, אולי פעוט וחסר משמעות לרובכם, אבל ללכסיקון של הגוזל הקטן נוספה אתמול מילה שהייתי מעדיף שלא תופיע בה לעולם. סופר סתם

linet1

New member
כן...נורא עצוב

אילו רק יכולנו לגדלם בעולם התמימות - העולם שאינו כולל שינאה בתוכו - כמה יפה זה היה, הא? רק אני לא מבינה את טיפת בינתם של האנשים הללו - ששפתי ילדיהם עוד לא יבשו מחלב - וכבר הם מגדלים את ילדיהם על בירכי האיבה והשינאה. פרט לכך שאני סולדת מהדרך הזו - אני מרחמת עליהם - ומרחמת גם על ילדינו שגדלים עם תיקווה לשלום והבנה...תקווה שבעיניי היא כבר אבודה...

לי28

New member
ואולי הם לא יודעים...

אני חושבת שאותם ילדים פשוט לא כל כך הבינו את המשמעות למה שהם עושים, את המסר החברתי שהם העבירו, מחדירים בהם את השנאה נכון, אך הם סה``כ עדין ככלי ביד היוצר, אותם ילדים אהבו את ההמולה סביבם, מחיאות הכפיים והתשואות. סופרי... אני חושבת שלצערי גם הם עוד לא מבינים את המילה שנאה... כמו שהם העבירו אותה {לפחות ככה אני מקווה} ולגבי הלכסיקון של הגוזל... הדרך עוד ארוכה ורצופה משעולים, ואין ספק שלנו כהורים זה הדבר שהכי כואב, כל פעם שהם נתקלים במשעול... ליבנו נצבט. לי28

נקיטה...

New member
לשנוא...

יודע... אבא שלי זכרונו לברכה, היה אוסר עלינו להשתמש במילה הזאת בבית. הוא היה אומר... תגידו: לא אוהב, אל תגידו שונא. כי שינאה היא מילה קשה כל כך... אבל... לא היתה דרך אחרת לתאר את מה שראית יחד עם הבן שלך בטלוויזיה. רק שינאה... אהבתי את מה שכתבת... נקיטה

אילה.

New member
לא בטוחה...

לא בטוחה שאין דרך אחרת לתאר את מראות הילדים המגדפים והמאיימים... אולי אפשר לקרוא לזה שטיפת מוח. אולי אפשר לקרוא לזה חינוך. אולי אפשר לקרוא לזה זעם או תסכול או אפילו פחד... כשאני רואה את המראות האלו, של הילדים שעושים בהם שימוש כזה... אני בטוחה שהם לא באמת שונאים, עוד לא באמת יודעים מה זו השנאה. עוד לא. הם עוד לא שם. הם רק בדרך. כשאני רואה אותם, את הילדים האלה, אני רואה מעבר לידיים המתנפנפות. אני רואה שהם ילדים. וילדים, כמו ילדים, הם ילדים. תמיד ילדים... ואז, אז נצבט לי הלב. אילה, שצובטים אותה והיא מצתבטת

אמיר.

New member
כמה הערות (כהרגלי)

כמה הערות ברשותך. 1. לא יודע אם הילדים ההם מבינים ממש מה הם עושים. מחנכים אותם לשנוא וגם להרוג. את התוצאות רואים בשטח (בשטח שעוד שלנו - אבל גם בשטח שלהם). 2. יש דברים שילדים לא בנוים לקלוט, וגם אם כן - צריך לדחות את זה. אז לפעמים צריך לומר `כשתגדל תבין` אולי בניסוח מתחמק יותר. 3. אכן צודקת ניקיטה. אמרו חז``ל שיש לדבר בשלון נקיה וזה בודאי מה שהתכוון אביה לגבי `לא אוהב`. צריך לברוח משנאה מאד מאד. אבל מצד שני, צריך להזהר לא לשים את כל העולם באותה רמה. יש אנשים טובים ויש אנשים סתם ויש, למרבה הצער, אנשים רעים. ילד צריך באיזשהוא שלב, לדעת זאת. שבת שלום

למעלה