עוד מילה על אמצעי מניעה

עוד מילה על אמצעי מניעה

סתם משהו שמצאתי היום, ועורר בי מחשבות. זה מאד מתקשר לי לדיונים שהיו כאן על קשירת חצוצרות/צינור הזרע ועוד פתרונות "יצירתיים"... אני מצביעה בעד הגלולה לגבר!

XUXA141

New member
לא מסוגלת לסמוך על זה.

היות ובסופו של דבר מי שיכנס להריון זו אני, אז אני לא סומכת על אף אחד מלבד עצמי, אפילו אם יבטיח עד מחר..

1. אולי עם מישהו מזדמן לא

אבל מה עם בן זוג קבוע (עם או בלי נישואין)? האם גם אז לא תסמכי עליו? 2. דבריי כוונו גם לבנים שבחבורה, שטוענים (ואולי בצדק מסויים) שהם לא יכולים לסמוך על בנות הזוג שלהם שיקחו את הגלולות וחוששים מגניבת זרע. עבורם זה יכול להיות פיתרון, לא?

Anathema Device

New member
זה תלוי בגלולה

אם הגלולה לגבר תהיה בטוחה מספיק (כלומר, אותו אחוז ביטחון מניעה של גלולה לאישה, ואפשר גם להשוות תופעות לוואי), אז כן, אני אסמוך על בנזוגי שיקח אותן. כיום, כשאני זו שלוקחת את הגלולות האחריות היא על שנינו (כלומר, האחריות לזכור לקחת את הגלולה). ואגב, אני סומכת עליו בלא מעט דברים. הזוגיות שלנו נשענת על אמון הדדי. סתם דוגמא - אני סומכת עליו עם הבריאות שלי כשאני שוכבת איתו ללא קונדום. אני סומכת עליו עם הרגשות שלי כשאני מספרת לו דברים שאני לא מספרת לאחרים. יש עוד הרבה נושאים שבהם אני סומכת עליו. וגם בנושא הזה, של לקיחת גלולות הייתי סומכת עליו. על מי שלא סומך על בתזוגו שתקח גלולות (כלומר, בכוונה. לא אחת שכחנית כזאת שזה מצב שונה), אני די מצטערת. חוסר אמון בזוגיות, שמלווה בחוסר התאמה זה דבר לא נעים.

I s t a r

New member
אני מסכימה עימך ש..

מי שלא יכול לסמוך על בן/בת הזוג שמא בכוונה יטעו אותו/ה ויימנעו מלקיחת הגלולה כדי להפיל את השני בפח נגד רצונו, אכן נמצא במצב קשה ולדעתי אם באמת קים הפחד הזה ,שצריך לשקול לעומק מה קורה בזוגיות כזו..זה מעשה ניבזי ואכזרי לעשותו ואם יש חשש כזה הרי שיש לבדוק שוב ארת כל מערכת היחסים. עם זאת, אני רוצה להרגיש אחראית בלעדית על גופי. לא רוצה להיות תלויה בזיכרון של מישהו אחר (במיוחד לא המעופף שלי ששוכח לאכול אם לא מזכירים לו) אי רוצה שבלי קשר לשומדבר -אני אהיה מוגנת לחלוטין ממה שאני מרגישה שמסכן אותי או מאיים עליי ואינו נכון לי. היות ותוצאות טעות אחת קטנה יהיו כאלה שהאישה תישא בגופה,היא תעבור את ההפלה,את עוגמת הנפש והכאב-אני בעד שהאישה גם תיקח על עצמה את האחריות למנוע את זה- לפחות מבחינתי זה כך.

Anathema Device

New member
מעופף זה דבר אחר

גם הזכרתי שמצב שבו בת הזוג היא שכחנית הוא מצב שונה. אני, אגב, המקבילה הנשית למעופף שלך. עקב כך, לבנזוגי יש את האחריות להזכיר לי לקחת את הגלולה כל ערב. אם היתה קיימת גלולה לגבר, השיקולים לעבור אליה היו עד כמה היא בטוחה, ומהם תופעות הלוואי. כל זה בהשוואה לגלולה שקיימת לאישה. בינתיים, אגב, אני לא מתלוננת על תופעות לוואי, ודווקא די מרוצה שהמחזור שלי סדיר וצפוי (לפני, הוא היה מופיע בהפרשים לא צפויים, וכל פעם מחדש הייתי במתח עד שהוא הופיע. עם הגלולות, הטווח שלו הוא כמה ימים מהיום המשוער, כך שיש לי הרבה פחות זמן להיות במתח. חוצמזה, בכמה חודשים האחרונים הוא הופיע בול בזמן (יום חמישי בצהרים)).

isola bella

New member
גלולה לגבר

היי בכללי, גלולה לגבר נשמע לי רעיון נחמד, אלא - שרעיונות לחוד ומציאות לחוד במציאות נראה לי שייקח הרבה זמן להרבה גברים להתרגל לקונספט הזה. (בפרט שלפני כשבוע יצא לי לקרוא במוסף 'רק בריאות' של ידיעות אחרונות שבישראל רק כ 22% מהנשים משתמשות בגלולה כאמצעי מניעה...,קראתי והתחלחלתי במיוחד ממה שהיה כתוב בהמשך הכתבה שבכמחצית מההריונות הלא רצויים נשים לא השתמשו בכלל באמצעי מניעה...). בינתיים, אני מעדיפה לסמוך קודם כל אך ורק על עצמי בנוגע למניעת הריון שאינו רצוי ולהקפיד לקחת גלולות. נכון להיום אין לי בן זוג (ואיני רואה אחד כזה באופק בעתיד הקרוב/הרחוק) ואני מקפידה על נטילת הגלולות כי יש לי מספיק סיבות טובות לקחת אותן סיבות כמו:הסדרת המחזור החודשי,הקלה על סימפטומים פיזיים שלו,ומיתון עוצמת הדימום. איזולה בלה

גמני ממש בעד

וכמובן כאשר מדובר על בני זוג קבועים, אשר יכולים לסמוך אחד על השני. אני כולי תקווה להשתחרר סופית מעול הגלולות, או לפחות לחלוק את האחריות עם בן זוגי.

למעלה