עוד מישהו מיישן בשר בבית?

udical

New member
עוד מישהו מיישן בשר בבית?

היי אנשים.
לפני הכל, כל מה שכתוב פה הוא רק תיעוד של ניסיוני האישי בניסוי שאני עושה על עצמי אין לראות בכתוב פה המלצה, הדרכה וכיוצ"ב. ישון בשר באמצעים בייתיים הוא מסוכן ועלול לגרום לזיהומים ובעיות עיקול קשות. אני לא לוקח אחריות על אף אחד שינסה לשחזר את התהליך. ועכשיו, אחרי שכיסיתי לעצמי את התחת טוב טוב, לעיקר:
כבר כמה שנים (לפחות 6), שאני מיישן בשר בבית. לבד. 1. הבשר: מה שאני עושה, קונה בשרקפוא כשאני משיג במבצע טוב בסופר. (בד"כ בין 35 ל-45 ש"ח לקילו כשיש מבצע) השאיפה שלי היא להשיג בשר מתוצרת ארגנטיה או אורוגואיי. זה בשר טוב מפרה. זה עדיף על פני הבשר הברזילאי או מפרגואיי. זה בשר לא טוב מ"זבו" (cebu) - הפרה ההודית, זאת עם הדבשת. הזבו יותר קשה. בד"כ אין מה לעשות ואני משיג רק זבו. 2. התהליך בכל מקרה, מה שאני עושה זה... פשוט מניח את הבשר בשקית שלו (מוודא שהוואקום שלה לא נפגע) במקרר. המקרר שלי מכוון מראש ל-3 מעלות (יש לי טרמומטר ששמתי בתוך המקרר למעקב) הבשר יושב תמיד בחלק האחורי (שהוא הכי קר והכי פחות מושפע מפתיחה של הדלת) הבשר יושב לו שם ו"נרקב" לו בכיף, בתוך הנוזלים שהוא מפריש. לכל אורך התהליך, אני מוודא שלא מתחילים ריחות משונים במקרר. 3. הבדיקה אחרי פרק הזמן שנראה לי נכון (מפורט בהמשך), אני פשוט מוציא אותו מהשקית. זה רגע לא כ"כ נעים, משום שבגלל הבקטריות וכל הרעלנים שהבשר מפריש, פשוט יש ריח נורא. אני שוטף את הבשר טוב טוב טוב טוב. אבל ממש ממש טוב ! ואז, אחרי שכל הג'יפה יורדת, אז מגיע המבחן האמיתי: אני מריח את הבשר מקרוב. אם מסריח, 3.5 קילו של אנטריקוט עפים לפח.
אם לא, הם נפרסים לסטייקים עבים, מצופים בשמן זית, ואחרי כשעה של מנוחה בחוץ (עטופים בשקית) עולים כלאחר כבוד למנגל. 4. פרק הזמן מכל הניסויים שעשיתי: ל-cebu בקיץ אני מיישן אותו כ-18-19 ימים. בחורף, 21 יום. היישון הכי ארוך שעשיתי היה 24 יום. בשלב הזה הוא כבר התחיל להרגיש.... קצת funky. טיפה חמצמץ. זה כבר יותר מדי... פרות אני מיישן כ-3 ימים פחות. 5. תוצאות הקיבה שלי בד"כ קצת יותר רגישה מאשר קיבות של חבריי, אבל מעולם (ואני חוזר שוב), מעולם לא חטפתי קלקול קיבה לאחר מנגל שאני הבאתי את הבשר החברים שלי (וגם אני למען האמת) מעדיפים את הבשר שאני מיישן על פני בשר טרי וגם בשר מיושן שנקנה במספר קצביות בסופרים וגם אצל מספר קצבים. עוד מישהו עושה דברים בסגנון אצלו בבית? יש אולי למישהו גם טיפים לשיפור התהליך?
 

danbaratz

New member
כמוך כמוני

רק שני דברים מעט שונים, את הבשר אני לא משאיר בניילון אלא מוציא ומניח על רשת מוגבהת מעט בתוך קופסאת פלסטיק סגורה (טפרוור). מתחת לרשת אפשר לפזר מלח גס שיספוג את הלחות והדם, שים לב שהבשר לא נוגע במלח. אני מחזיק את הבשר בין שבוע לעשרה ימים ואפשר גם שבועיים אבל אין צורך. פעם בכמה ימים אפשר לפתוח ולבדוק שהכול בסדר. כדי לשמור על הבשר משינויי טמפ' אתה יכול לעטוף את הבשר הארוז במגבת מטבח רטובה. בכלי סגור אין בעייה למרות שהמגבת תמיד עוזרת.
 
למעלה