עוד מישהו רואה כאן head and shoulders

עוד מישהו רואה כאן head and shoulders

שנראית כמו דוגמא מספר תיאוריה בניתוח טכני ?

KobeRider

New member
אכן

אני יצאתי מלונג האגחים שלי בתחילת השנה בקרן האינדקסים לטווח ארוך, ולפי הגרך שאתה מראה, יש מקום במסחר יותר אגרסיבי גם להתחיל שורט.

השאלה היא איך נכון לסחור את זה

מכיוון שאנחנו מדברים כאן על שורט אג״ח ממשלתי, זה אומר ש-
א. צריך להשכיב לא מעט כסף בפוזיציה כזו.
ב. זה יכול לקחת די הרבה זמן עד שהריביות באמת יעלו באופן משמעותי והתבנית הזו תממש את עצמה.
ג. הזמן הזה עולה כסף כאשר מדובר בשורט אג״ח.

חשבתי על אפשרות לעשות איזשהו range trade. הנחת היסוד היא שראינו את הטופ במחיר האגח הזה (או את ה bottom של ה yields), ושמתישהו הריביות יעלו, רק שאנחנו לא יודעים מתי זה יקרה. כדי להימנע מסיטואציה שבה אתה פותח שורט כזה ומתייבש עליו שנה שלמה, או לחלופין- מחכה לשבירה של התמיכה, ואז מקבל לא מעט ׳שבירות דמה׳ שבהן המחיר שובר למטה ומייד חוזר לטווח, אפשר לקחת איזה range- נגיד בין 98, שזה התחתית של התבנית ל-104 שזה מרווח בטחון מסוים מעל הכתפיים, ולשחק עליו. כלומר, להגדיל פוזיציה בכל עליה לכיוון הטופ של ה-range הזה, ולממש רווחים באיזור התחתית שלו. כמובן שאפשר גם לשלב את זה עם פוזיציה לטווח ארוך יותר.

נשמע סביר?

אגב, כמסתכלים על הגרף היומי

רואים שבחודשיים האחרונים נוצרה תבנית H&S לא פחות יפה. בוא נגיד שאם הייתי צריך לשפוט עד כמה המהלך של שבירה למטה של התמיכה ב-98 קרוב רק לפי התמונה הטכנית, הייתי אומר שיש סיכוי טוב שהמהלך הזה די קרוב.

במבט שני

אם מסתכלים על 5 החודשים האחרונים, אפשר באותה מידה לראות תבנית H&S הפוכה. זו בדיוק הבעיה עם תבניות כאלה בגרף היומי. הן לא שוות הרבה.

קרלטון

New member
אם אתה רוצה לסחור לפי התבנית

של Head and Shoulders (ואולי בעתיד גם Knees and Toes) שנראית לך שתתממש, אז מה אכפת לך עכשיו "כמה זמן יקח עד שהריבית תעלה", אם השוק חושב שתעלה בקרוב אז התבנית תתממש בקרוב. נראה לי שבדר"כ אתה לא מכניס שיקולים פונד' לטריידים טכניים.

יש משהו בדבריך

ודווקא בדקתי את התבנית של knees and Toes והסטטיסטיקה שלה לא משהו. התבנית של Dick and Balls לעומת זאת, נראית הרבה יותר מבטיחה.

קרלטון

New member
כל אחד וטעמו

למעלה