עוד מסעדה שנסגרה (כנראה): לימה ניפו

erezavn

New member
עוד מסעדה שנסגרה (כנראה): לימה ניפו

אתמול הייתי במסעדת אסיה החדשה בשוק הפשפשים. היה לי זמן לשרוף אז טיילתי בסביבה. עברתי ליד לימה ניפו. המקום נטוש ויש שלט למכירה...
אותי זה ממש לא מפתיע. המקום נפתח עם הרבה רעש וצלצולים (והרבה השקעה) אבל היה פשוט לא טוב ויקר בטירוף. אני זוכר רק ביקורות קוטלות על המקום. (כולל שלי - ארוחה מביכה. יקרה וגרועה). היה נראה שהם בונים על קהל עשיר (תיירים. צרפתים. אוליגרכים). כנראה שגם לאלה יש בסופו של דבר סטנדרטים והם לא הגיעו. זו מסעדה שהפכה כנראה לכל כך שולית וחסרת חשיבות שאף אחד בתקשורת (ממה שאני נתקלתי) לא דיווח על כך. עצוב.
אסיה אגב, למרות השם הלא מוצלח, טובה ומומלצת. ארחיב כאן בהמשך..

oreldi

New member
הקהל כנראה לא טיפש

גם אוליגרכים ובעלי ממון לא מוכנים לשלם סכומי עתק ולא לקבל תמורה ראויה. מכל הביקורות עליהם, לא נראה שמדובר באבידה גדולה

gastro101

New member
הזכרת את אסיה ניזכרתי שלא דיווחתי

היינו שם בחמישי שעבר עם זוג חברים שהרבו לטייל בעולם ובאסיה (הם הכירו בסדנת בשול הודי בהודו . היא קנדית )
קשה היה למצוא את המסעדה, היא צמודה לשאפה בר ואין שלט . לאחר טיול לקצה השני של הרחוב שבנו והושבנו בחדר סגור - בינו לבין המטבח מפרידה סימטה וכל המנות עוברות באויר הצח
בשעה שבע וחצי היה די ריק שקט ונעים, בהמשך הפך מלא וסואן
קבלנו קומקום עם תה וכוסיות קטנות. נחמד
המלצרית סיפרה על התפריט והודיעה שהמנות הן לחלוקה....
את הראשונות חלקנו . לילך רווה ,השפית עבדה בעבר בכתית ואז פרשה לעסק בו הכינה כיסונים לקייטרינג . הייתי אצלה בבית בסדנה מעולה
המנות הראשונות היו טובות מאד, כיסונים במילוי צמחוני , כיסונים מטוגנים במלית פרגית, כריות טופו בציפוי קמח חומוס- מעין שניצלונים חמודים ועוד מנות קטנות טעימות -לא זוכרת מה אבל היה רוטב והזמנו סטיקי רייס שהתאים
מרוצים, הזמנו את העיקריות והן אכזבו , יחסית. עוף בקארי אדום הוגש בצלחת עמוקה עם שלולית קטנה של רוטב בתחתית, מרבית העוף צחיח . בקשנו תוספת רוטב , המלצרית אמרה שכך מוגשת המנה. הסועד בקש בהזמנה סטיקי רייס כליווי אבל לא היה רוטב לטבול. לדברי הסועד חלקי העוף ששרו ברוטב היו טעימים , אבל זה היה מיעוט במנה .
בעלי הזמין פנקייק ויאטנמי במילוי טופו, קבל את המנה עם עלי חסה בצד לעטוף ולטבול ברוטב בטנים. לטעמי הפנקייק גדול מדי לעטיפה וטבילה. עדיף היה שנים קטנים
הקנדית ואני הזמנו נתח קצבים בפלפל, קבלנו פרוסות בשר צלוי עם עלי חסה לעטוף, היה חביב אבל לא אהבתי שילוב של בשר וחסה . בקשתי גם אורז, הגיע קר. המלצר אמר שמוגש בטמפ החדר. האורז נשאר בכלי .

לקינוח - הם לקחו מנה של סוג סופגניות קטנות - שתים,כל אחת במלית אחרת- אמרו שהבצק יבש. הם מכירים את המנה ולדעתם הבצק לא עשוי טוב
אני לקחתי עוגת ערמונים שהזכירה במרקם פודניג דחוס ולצידה צלוחית עם פירות ליצ'י עם גרידת ליים. לא אהבתי

החשבון כולל 2 קוקטיילים ובקבוק מים מוגזים סביב 620שח לא כולל שרות
יצאנו בתחושה מעורבת . הראשונות טובות מאד, העיקריות ככה ככה מהקינוחים לא התלהבנו
הקנדית נתנה להם ציון 6. אני נדיבה יותר 7.2. אבל אחזור למנות הראשונות ולמנה של מרק סרטנים שלא לקחתי הפעם

gastro101

New member
לכי ותתמקדי בראשונות ובלי קינוח !ואפילו מומלץ לשבת על הבר

זה יהיה בצד המטבח והמנות לא תחשפנה לאויר יפו הצונן

erezavn

New member
אני נהניתי שם. ישבתי על הבר (בהחלט מעניין שם יותר)...

ישבנו על הבר ונהנינו מאד מהאוכל ומהצפייה בצוות המטבח. גם השירות היה טוב בסה"כ. לא מזמן הייתי בפלורנטין האוס והיה מוצלח, ואני חייב לומר שבאסיה היה אפילו טעים יותר.
יתכן ויש עדיין חוסר יציבות ברמה ובשירות. עניין מתקבל העל הדעת בהתחשב בגילה הצעיר של המסעדה.

ניסינו כמה מנות:
באו דזה לבן. מנה מעולה.
דג הפניקס. מנה טובה מאד.
שעועית ירוקה בשחורה - טעים אבל מנה סטנדרטית ולא מעניינת במיוחד.
פנקייק מרחובות האנוי עם טופו. אכן פנקייק גדול ולא הכי נוח לאכילה אבל טעים.
כריות טופו חומוס. מנה טובה מאד.
לון דלעת. מנה צמחונית מצוינת.
קינוח קפה וייטנאמי - מפתיע לטובה. קינוח מוצלח וטעים מאד.

בהמשך אעלה (בלי נדר) דיווח מפורט ומצולם.

gastro101

New member
הזכרת לי ! הלון דלעת היתה מעולה עד כי כך ששקלתי לקחת

אותה גם לקינוח
, זו המנה שאכלנו עם סטיקי רייס ובהחלט אשוב לאכול ממנה שוב .

החתולית

New member
היום הבארץ רותם מימון מאשר

לימה ניפו ופלימראקט נסגרו.
&nbsp
לא מעלה קישור, כי הכתבה סגורה למנויים בלבד.

למעלה