עוד מעט חיילים

סמדר בנ

New member
עוד מעט חיילים ../images/Emo104.gif

בשבט הצופים שלנו התקיימה אתמול ההילולה השנתית (למי שלא מכיר - מין פסטיבל זמר - תחרות בין גדודים). סיום הערב הוא באופן מסורתי עם שיר השמיניות (שכבת י"ב) שעולים עם גלימות לבמה ושרים לשבט שיר פרידה. אני כבר עוברת את הטקס הזה פעם שניה (השנה עם המלש"בית שלי) ותמיד עומדות דמעות בעיניים. הילדים האלו ברובם ביחד מהגן ועכשיו... עוד מעט צבא. הם עומדים מחובקים על הבמה ורואים שקשה להם המעמד. מחמם את הלב לראות את המוטיבציה הגבוהה שלהם לשירות. שני המתגייסים הראשונים שלהם מתחילים קורס טיס עוד חודש. מנסיוני הפעילות בצופים (ובטח גם בתנועות נוער אחרות) מאוד מקלה על ההסתגלות בצבא. צרפתי תמונה כשהם עם הגב לקהל ורואים את הגלימות עם הכיתוב 1/8 (שמינית...)ועוד שניה קוראים בשמם ואחד אחד הם מסתובבים. הכתום אינו אמירה פוליטית (
) אלא צבע השבט שלהם.

oshiko

New member
תנועת נוער = איכות ומוטיבציה

יופי של תמונה ... ומימוש מוחשי ביותר של המושג "פרשו כנפים ועפו" לאלה שמתגייסים בעוד חודש ... אני בדרך-כלל קצת סולד מפנימיות צבאיות ומתיכונים קדם-צבאיים בתור הכנה לצבא - זה מזכיר לי יותר מדי את ספארטה ... אבל כשמדובר בתנועות-נוער, הן אכן מהוות הכנה טובה לצבא מהבחינות היותר חשובות - לא מהבחינה של ללמוד אסטרטגיה מגיל 14 - אלא מבחינת הערכים, הקירבה לארץ ולשדאות, הרעות, ההדרכה, בלי "ללכלך" את הערכים ואת תמימות הנעורים בצד הפחות נחמד שלשמו הצבא קיים, בעל כורחנו. הבן שלי יצא השבוע לניווטים, ופגש שם מישהי שהוא מכיר מתנועת הנוער (הצופים הדתיים, ירושלים) שתעבוד איתם בתור מש"קית ניווטים; אמנם לא מאותו שבט, אך כנראה היו ביחד בקורס חמישיות. שניהם היו מדריכים. הבת הצעירה שלי כזאת ספורטיבית וגזעית של תנועות-נוער, והתפקיד של מש"קית ניווטים קוסם גם לה. אני חושב שזה גם התפקיד ש BlueFairy מתחילה בעוד חודש. בתקופה של אינטרנט ו-iPOD, הבת וכמה חברות מסוגלות לנתק ליום או יומים את כל הגאג'טים, ללבוש חאקי (ממש כמו סבתא הגזעית ב-48, שגם היתה בצופים דרך-אגב) ולצאת לטיול-ניווט.

סמדר בנ

New member
בהחלט כך

זה אפילו מתחיל בצד הפורמליסטי - מדים, סמלים, דרגות, היררכיה, דיסטאנט
וממשיך בכל מה שאמרת על שדאות, ואהבת וידע הארץ, אקטואליה, ערכים ואפילו הישרדות. התותחנית שלי התגייסה כמעט מייד אחרי סיום מחנה קיץ לאחר שהיו זרוקים בחום נוראי ימים רבים ביער הזורע. אני הרגשתי באיזשהו מקום שהטירונות (הקרבית...) היתה בשבילה המשך טבעי של הצופים. לא שמענו צל של קיטור. אני מקווה שגם השניה תאשר את התיאוריה הזו.

סמדר בנ

New member
נדמה לי ש-BLUE FAIRY

הולכת להיות מש"קית ניווט ותחקור שזה תפקיד של מודיעין ח"א - לא יודעת כיצד מגיעים למש"קית ניווטים של חי"ר (אולי מהדרכת חי"ר?) וכל הכבוד לסבתא - גם הסבתא אצלנו (אמא שלי...) היתה בצופים בצעירותה וזה היה ב-38. ב-48 היא התגייסה לצה"ל עם הקמתו, לאחר שירות בצבא הבריטי (אכלה הרבה חול במצרים...) כך שיש לנו הסטוריה של נשים פייטריות במשפחה

daniel1786

New member
עוד מעט חיילים - פרידת שימניסטים

נכנסתי לפה במקרה וקראתי את מה שכתבת למרות שאני לא הורה למתגייס אלה עומד לפני שנה של עתודה וגיוס בעצמי החלטתי לכתוב שזה הזכיר לי את השיר שמיניסטים שלי למרות שהרוב אצלנו לא התגיסו בגלל ש"ש עתודה וכו' זה עדין אחד הדברים היותר קשים ומרגשים גם יחד שעוברים בתור שכבה וזה רק הולך וגובר אם כל פרידה (אצלנו היו שלוש אחד בפסטיבל השניה ביום צופה/שבט והשלישית בלילה האחרון של המחנה) מקווה שמה שהבת שלך למדה בצופים (ואני יודע שלומדים בתנועה הזו המון) יעזור לה בשירות

סמדר בנ

New member
תודה ../images/Emo13.gif

באמת, מחכות לנו עוד שתי פרידות בצופים... וכן, אני סומכת על כך שמה שלמדה בצופים ילווה אותה ויעזור לה בשירות, כפי שקרה עם אחותה.

למעלה