עוד מעט כיתה א ....

Master Stav

New member
עוד מעט כיתה א ....

אני מקבל פניות מהורים מודאגים מה ייהייה עם כיתה א ? האם הילדים מוכנים הגור הפרטי שלי מוכן, חושב שהמורה שלו יחד איתנו עשתה עבודה ניפלאה לגבי אחרים .....המורה טוענת שכן ואם זאת יש פה ביישוב תעשייה אשקרה תעשייה של הכנה לכיתה א ..... מה אצלכם ? מכירים ? מה חושבים ?

מחשבות

New member
כל מי ששואל על הכנה לכיתה א' אני רק אומר

שצריך לברר את מחיר הקורס ומיד לברר מחיר מצלמה דיגיטלית ולהעדיף את המצלמה.

בעיני התעשייה הזו היא מסחטת כספים

שהורים נכנעים לה במהירות . מיותר לחלוטין.

AlonPe

New member
מצטרף לגינויים!

בדיוק עכשיו בפורום אחר שמשתתף בו מדי פעם, עלתה שאלה דומה - אבל בקשר למכינות ללימודים אקדמאיים (לשנה א', לא לכיתה א') והדבר הזה פשוט מרתיח אותי! אפשר להוסיף לזה את כל מני הקורסים להכנה לצבא, הכנה ללידה (טוב נו, זה קצת שונה - למרות שגם מזה אנחנו נמנענו!) קורסי הכנה להורות, קורס הכנה לחיים.... הגישה הזו פשוט לא נכונה! יש דברים (כל הדברים הנזכרים לעיל ועוד רבים אחרים) שאפשר "להתכונן" להם עד אינסוף, אבל אף פעם לא נהיה מוכנים אליהם! צריך פשוט לקפוץ ראש למים העמוקים, ולצוף! ככה זה! מעבר ל-'תעשיה', ו-'מסחטת הכספים', נגיד שזה מילא, אנשים צריכים להתפרנס
פשוט, כאמור - הגישה הזו לחיים לא נכונה! במקום לחיות אותם, מתכוננים אליהם! מה שיותר מרגיז בזה בעיניי - שכל הדברים האלו משפיעים על המציאות! וניקח לדוגמא את קורסי ההכנה האלו לכיתה א' - האמת אין לי שמץ של מושג מה בדיוק עושים בהם, אבל יכול איכשהו לנחש - מניח שילד בוגר קורס שכזה, מתחיל כבר את הלימודים - לקרוא, חשבון, עברית, אולי אפילו קצת אנגלית, בטח יש כל מני חירטוטים על מוכנות חברתית וכאלו, כאשר מסה של ילדים (מתוך לחץ חברתי כזה על ההורים) משתתפים בקורסים כאלו - זה כביכול מעלה את הרמה - ואז ילד 'רגיל', 'נורמלי' שלא השתתף בקורס שכזה, נכנס לכיתה א' 'מפגר'! (כמובן - הקצנתי את המצב) והדוגמא הכי טובה היה הפסיכומטרי - שהיום מה שהוא מודד זה בעיקר כמה כסף שפכת על הקורס!!!

למעלה