עוד מעט ליל הסדר!

עוד מעט ליל הסדר!

הנקיונות בעיצומם? אצל מי עושים סדר? המשפחה שלי עושה בבית הורי, שזו סיבה מצוינת לא לנקות את הבית שלי. ניסיתי לנקות פה ועכשיו כל הסביבה שלי מבולגנת יותר. נראה לי שאזרוק סדין גדול על כל הבית ואפתח דף חדש בסדר ובנקיון, או אנסה.

korpiklaani

New member
מה עם אלה

שלא חוגגים? אני שונא פסח

e i t a n 1 2 3

New member
שונא את כל העניין הזה של חגים...

אבל בלית ברירה אלך לדוד שלי להראות נוכחות ולברוח כמה שיותר מהר...

Limbonic Art

New member
לשנוא זה קיצוני....=//

אם כי אני יכולה להבין- אם בלית בררה אתה חוגג משהו שאין לך עצבים אליו... מה תעשה אח"כ? תפצה עצמך באיזה משהו טעים, גם אם לא כשר?

e i t a n 1 2 3

New member
אכן שינאה היא ביטוי מוגזם..../images/Emo8.gif

אני מהמהדרין שבכופרים המשומדים הכבדים..כלומר על מנת למנוע את הצורך בפיצוי מראש ,אני נמנע מכל מה שכשר לפסח אפילו בשולחן הסדר,בעיקר נמנע ממצות.ככל שהארוחה פחות מותאמת לפסח ,יש ותר סיכוי שאטעם משהו....
הצורה היחידה שבה הדברים הכשרים האלה כמו מצות יכולים לחצות את קו הלשון שלי זה על ידי השילוב ה"חצי מנצח" עם חביתה וכאלה,מה שאשכנזים כמוני קוראים "מצה-בריי" או משהו בסגנון,וגם זה רק או בעיקר מטעמי נוסטלגיה מהילדות המוקדמת ,כשאחותי ואני הולעטנו בהרגל הזה ,בכל ערב של הפסח - בקיצור טראומות שחוזרות כל שנה בבתים של פולנים. גם התבשיל הזה לא ממש להיט היסטרי אבל לא רע,בהתחשב בכך שהיו שנים בפסח שדעתי התבלבלה ושכחתי לעבור ביפו ולמלא את הסליק וכל המרתפים,בתחמושת לימי הכפייה הדתית (כנהוג במדינות הלכה כמו שלנו...) . בכל אופן,יש לי עיצה ידידותית,למי שכמוני הולך בעיקר כדי להראות נוכחות בליל הסדר : אנא ,חברים יקרים הכינו לכם מראש חבר טלפוני...שיחלץ אתכם משם בשן ועיין...

Limbonic Art

New member
חשבתי

שמצה הולך הכי טוב עם שוקולד דווקא (טוב זה כי אני משוחדת
) כן בתור אחת שגרה בקירבת יפו גבול בת ים - אפשר לומר שמוכרים פה פיתות וחמץ חופשי ולשם שינוי ה-4 בתי הכנסת מסביב לא ממש מפריעים וכופים את עצמם
מממ... אם במקרה בטעות לא יהיה מי יחלץ אותך מסעודת פסח - אני הרים שיחה אלייך

e i t a n 1 2 3

New member
טוב אז אני סומך עלייך..../images/Emo8.gif

אבל תחלצי אותי אחרי הביס האחרון מהמצה עם השוקולד (אני עוד עלול לטעום מהשוקולד ,אחרי גמילה ממושכת...)

e i t a n 1 2 3

New member
ודרך אגב לימבוניק

אין לי למי לקטר על זה שהפורום לאחרונה לגמרי מת - חרחורי גסיסה אחרונים..,חוץ מהתגובות שלך ושלי בערך. צריך לנסות להחיות פה את העסק לפני שידליקו עלינו נר...

queen helen

New member
למה האנטי?

המשמעות של ליל הסדר, לאו דוקא במובן הדתי, אלא במובן האישי מדהימה בעיני: לצאת מעבדות לחירות! כל אחד יפרש את זה שונה כמובן, אבל אני מניחה שלכל אחד מאיתנו יש שד שהיינו מתים להפטר ממנו. בכל מקרה - ככה אני רואה את החג. האוכל בזמן החג נוראי, אין ספק, אבל לילה אחד לא לאכול לחם גם לא מטריד אותי יותר מדי. בקיצור - אם המשפחה הפולנית לא יותר מדי מעיקה, החג יכול להיות סביר, ואפילו מהנה! חג שמייח לכולם! נ.ב אני עושה אצל הדודים, הם יהיו פולנים ומעצבנים, אבל לא ראיתי אותם יותר משנה, אז זאת הזדמנות מצויינת להפגש!

זה דוקא לא

יש פורומים עמוסים יותר ועמוסים פחות. אנחנו לא פורום הראל מויאל, זה לא אומר שהולכים להדליק עלינו נר. זה רק אומר שהקצב שלנו דומה לזה של פורומים רגועים אחרים. אבל אם יתחילו לזרוק מילים כאלו קשות פה, כמו חרחורי גסיסה, גולשים חדשים לא יטרחו לכתוב פה. אם לא נאה לך כמות הפעילות פה אתה לא חייב להיות פה, אבל אם כן, אל תכתוב הודעות שעושות הרגשה לא נעימה. זה באמת עשה לי רע, לקרוא מילים כאלו.

Limbonic Art

New member
ממממ... תראי, אפשר להבין אותו

כלומר , זה המקום היחידי שיש לנו בכדי להרגיש בו שייכים מהבחינה שאת , אני והוא וכולם כאן בעצם יכולים להרגיש חופשי בקשר למי שאנחנו, זה מפריע שהפורום לא מאוד מתפקד, לא רק לו. אז נכון, אנחנו לא פורום של מועדון מעריצים, אבל כן חשבנו לעלות כאן שרשורים חברתיים שגם את היית בעד, ומי לא בעצם, כי המטרה שווה לכולם - שהפורום יתפקד ובגלל הנושא שלו - זה מאוד טיבעי שהוא יהיה "איטי" בכל אופן , לא נראה לי הוא באמת התכוון לפתוח כאן "חרחורי גסיסה"- אולי לזרוק לו מילת עידוד?

e i t a n 1 2 3

New member
נו באמת אילי...

קצת חוש הומור ,מה כבר קרה ? בסך הכל ניסיתי לעורר קצת עניינים עם לשון קצת צינית (אולי קצת הומור שחור - אבל מה ? אפשר לחשוב שרצחתי מישהו לפי התגובה). את לא באמת חושבת שהתכוונתי לתמונות מסרטי אימה נבחרים....חשבתי שזה ברור מרוח הדברים לא ? בסך הכל התכוונתי שהייתי רוצה לראות קצת יותר מעורבות (ואני מאמין שמעורבות כזו היתה מסייעת רבות לאחת המטרות הבלתי מוצהרות שלשמן לדעתי קם הפורום ולמען זה גם אני פעיל כאן.). מה כבר קרה ? מלחמה ? כבר אסור להביע דיעה אם היא נאמרת בתיבול של קצת ציניות ?.היו מספיק שירשורים ציניים הרבה יותר מהתגובה שלי ,ולאיש אין בעיה עם זה בעיקר במידה ומכירים את דעותיו של הכותב,אופי ואופן חשיבתו ורצונו האמיתי לתרום. וזה בטח לא הכרחי לתקוף אותי חזיתית בנוסח : "אם לא יאה לך אתה לא חייב ..." וכו'. התגובה היתה כמעט נשמעת כתגובה להתקפה אישית ,וודאי שלא היתה לי כוונה לתקוף מישהו אישית,ובטח לא אותך ,אלא משהו בנוסח של :" חבר'ה בואו נשתתף קצת יותר ". אם חלילה ,פגעתי בדבריי שהוצאו לחלוטין מהקשרם אני כמובן מתנצל על כך. מי שמכיר אותי מהפורום יודע היטב שכוונותיי תמיד טובות ואוהבות את כל הקבועים כאן וגם אורחים למעט מיקרים בהם מנסים לפגוע בנו בעליל או לא להתחשב באופן מופגן ברגישותינו. זה לא שאי אפשר לבקר או להציע תיקונים פה ושם ,וחבל על התגובה הזו.

Limbonic Art

New member
../images/Emo129.gif

גם אותי זה הרגיז בהתחלה (התחלה זה לפני שאפילו הגעת לפורום
) , אבל משום מה התרגלתי, יש פה רגעים שקטים ולפעמים גם מתעוררים פה מחר אפתח שרשור נוכחות אפריל (יום השקרנים
) ועם כל הפסח הזה בפתח זה יכול להיות נחמד , לרוב בשרשורים האלה משתתפים
ואם היה יותר שיתוף בשרשור קיטורים גם אותו הייתי מעלה לעיתים קרובות יותר... צריך לחשוב מה מעניין פה רוב , בכדי שיהיה פחות "גסיסה" בשימחה הייתי מעלה שרשור מוזיקה למשל , אבל עם הטעם שלי -גג החבר הכי טוב שלי יכול להיות באמת בית הקברות
אז אולי משהו יותר מיינסטרים? ..לא יודעת

e i t a n 1 2 3

New member
אני חייב לפרגן

לך שאת תמיד מנסה למצוא קוים משותפים ואפשרויות לזרום. אני מניח למשל ,כדי להדגים את העניין,שיש שוני מסוים ביני לבינך לגבי סוגים מועדפי נניח של מוסיקה (למרות ששנינו די מגוונים בעניין ) כמו גם שוני בתחומי עניין אולי ועוד,אבל עדיין אנחנו מתקשרים לגמרי לא רע בפורום. כי זה ממש כמו בחיים. לפעמים פוגשים אנשים שעל פניו כביכול לא היו אמורים להיות לך איתם נושאי שיחה משותפים וכו' ,אבל בהמשך התקשורת זורמת לערוצים לגמרי לא צפויים ופתאום זו השיחה הכי טובה שהיתה לך מזה חודשים. אז בדיוק כמו שאת אומרת : ניסוי ותהייה ,והעיקר זה "open mind". ואם לא אמרתי ,ובלי קשר לכלום (כרגיל אצלי...),אז חג שמח לכוווווווווווולם (גם לכופרים כמוני ....
)

Limbonic Art

New member
זה כי

יוצא לי לריב עם כל חציל סקרן שנכנס פה לפורום ושואל שאלות מעצבנות (משתדלת להיות אדישה) אז לפחות משתדלים שהפורום יהיה נעים וכן להתחבר עם החברים פה , כי אם לא .. אז מה נשאר?
תודה

מצות, טעים.

ליל הסדר הוא מעין חג המולד ליהודים, מנהג שכולם עושים כי זו התרבות שלנו. משהו מיוחד שכולם צריכים להתכונן אליו, רק שאנחנו מנקים את הבית ונוצרים אמריקאים מנקים את הארנק. אין לי כוח לליל הסדר השנה, וגם בשנים הקודמות לא, אבל זה טוב כי זה מנהג משותף כזה. מה שכן, תנסו מתי שהוא סדר עם חברים, זה כיף.

korpiklaani

New member
עיניין של טעם הייתי אומר

גם אם זה היה טעים, הקלקול קיבה שאחרי זה לא שווה את זה , אבל בואו לא באמת נדבר על זה
ולא יודע , אולי כי אני בא ממשפחה כ"כ רוסיה ולא שמרנית, אז לא מוצא בחג הזה משהו וגם לא ביהדות משהו חוץ מצרות
<איזה מזל שאני מאחורי מחשב ולא ירביצו לי עכשיו חח>

queen helen

New member
למה שירביצו לך?

כולם כאן חילוניים לדעתי, קשה לי להאמין שמישהוא יתרגש... יש המון דברים נוראיים ביהדות אבל גם דברים נפלאים שמסתתרים בין לבין. לדעתי צריך לאמץ את הדברים הטובים ולהוקיע את הרעים. גם אני לא תמיד אהבתי את החג (או את האוכל), אבל אם אפשר לקחת ממנו משהוא טוב, אז למה לא בעצם? זוהי הפילוסופיה בגרוש שלי להיום.
וכן - יש ימים שהפורום מת, לא צריך להעלב מזה, אבל אם אפשר לשפר אז מה טוב!

למעלה