עוד מפגש משפחתי בחלום

אור_30

Active member
היי,

מעניין שבלילות האחרונים אני חולמת על מפגשים משפחתיים..

חלמתי על עוד מפגש משפחתי
זכור לי שהיה בידי צינור השקיה. היינו אצל אחותי אבל זה לא הבית במציאות, כן זכורה לי גינה (אחרת מהמציאות). שטפתי דברים מ-חול/בוץ, הייתה רשת של מנגל ששטפתי (אני צמחונית), השקתי עציצים. דוד שלי ביקש ממני משהו שקשור למצית (הוא מעשן) אני לא זוכרת בדיוק מה, אבל ידעתי שהוא מבקש מעצלנות ולא כי הוא לא יכול.. אמרתי לו משהו כמו שיעשה לבד/יניח לי והמשכתי להשקות את העציצים. ראיתי בו את חוסר התפקוד המשפחתי, הכוונה רגשית. הרגשתי מאוד בעולמי ויציבה, הבנתי שלא אוכל לרצות אותם ושיש לי אותי, משהו כזה.

רקע: השבוע כשאמא שלי באה לעזור לי לנקות דברים שעושים פעם ב.. דוד שלי (אח שלה) בדיוק התקשר. היא לא לקחה אחריות שאנחנו חייבות לסיים כי אני צריכה ללכת.. וזירזתי אותה בשיחה.
הוא התקשר ואני עניתי לו, שאל מה אני עושה בחיים ועניתי. אמר לי יפה שאת מעסיקה את עצמך. אמרתי לו שאני לא מעסיקה עצמי, אני מתפתחת. ושאלתי מה איתו, אם החיים טובים אליו.. ואם ממשיך להתפתח. ענה לי תשובה ילדותית של "כשהייתי צעיר התפתחתי, היום לא." הסברתי שהתפתחות זה עד הקבר.. אולי לפעמים יש לי רצון להסביר מבלי לראות אם הצד השני שם.. המטפלת אמרה לי משהו כמו "מה את רוצה ממנו? הוא לא שם"

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
היי,

מעניין שבלילות האחרונים אני חולמת על מפגשים משפחתיים..

חלמתי על עוד מפגש משפחתי
זכור לי שהיה בידי צינור השקיה. היינו אצל אחותי אבל זה לא הבית במציאות, כן זכורה לי גינה (אחרת מהמציאות). שטפתי דברים מ-חול/בוץ, הייתה רשת של מנגל ששטפתי (אני צמחונית), השקתי עציצים. דוד שלי ביקש ממני משהו שקשור למצית (הוא מעשן) אני לא זוכרת בדיוק מה, אבל ידעתי שהוא מבקש מעצלנות ולא כי הוא לא יכול.. אמרתי לו משהו כמו שיעשה לבד/יניח לי והמשכתי להשקות את העציצים. ראיתי בו את חוסר התפקוד המשפחתי, הכוונה רגשית. הרגשתי מאוד בעולמי ויציבה, הבנתי שלא אוכל לרצות אותם ושיש לי אותי, משהו כזה.

רקע: השבוע כשאמא שלי באה לעזור לי לנקות דברים שעושים פעם ב.. דוד שלי (אח שלה) בדיוק התקשר. היא לא לקחה אחריות שאנחנו חייבות לסיים כי אני צריכה ללכת.. וזירזתי אותה בשיחה.
הוא התקשר ואני עניתי לו, שאל מה אני עושה בחיים ועניתי. אמר לי יפה שאת מעסיקה את עצמך. אמרתי לו שאני לא מעסיקה עצמי, אני מתפתחת. ושאלתי מה איתו, אם החיים טובים אליו.. ואם ממשיך להתפתח. ענה לי תשובה ילדותית של "כשהייתי צעיר התפתחתי, היום לא." הסברתי שהתפתחות זה עד הקבר.. אולי לפעמים יש לי רצון להסביר מבלי לראות אם הצד השני שם.. המטפלת אמרה לי משהו כמו "מה את רוצה ממנו? הוא לא שם"

תודה מראש
בקרוב אעבוד על החלום הזה

אלישבע777

Well-known member
שלום אור.

הפרוש שלי לחלומך, על פגישה משפחתית נוספת

חלק א – שטיפה והשקייה

בחלק א את שוטפת במים בחצר של בית אחותך, בעזרת צינור השקיה את רשת המנגל וחפצים נוספים, מבוץ ולכלוך וגם משקה את העציצים. את לא נחה לרגע! את פועלת לנקות את החפצים הזקוקים לניקיון טוב. כולל רשת המנגל שהיא מכוסה מן הסתם בשרידים של חיה מתה ואת בכלל צמחונית ואוהבת חיות. את נותנת חיים גם לעציצים היבשים. הקטע הזה בחלום מראה שאת מנקה מעצמך מרגשות שליליים ומזיכרונות רעים ובמקומם את מקבלת מים חיים זכים ורעננים, כמו שמקבלים העציצים. את מנקה את עצמך ניקיון יסודי כמו לחג הפסח המתקרב. מבערת את החמץ האסור באכילה ( המנגל) ומפיחה חיים בעצמך, בכך שתוך כדי עבודת הניקיון - את משקה את עצמך.

העבודה טובה לך. בניגוד לעציצים שאינם יכולים לזוז, (ובניגוד לאימך שבאה לעזור ולא עזרה) את יכולה לנקות את הדברים המלוכלכים ולהשקות את עצמך ולצמוח בעצמך ולהתפתח! החלום אומר לך שאת בדרך הנכונה לצמיחה ולגדילה אישית, כל עוד את עובדת ופועלת למענן. את בדרך ללבלוב ולפריחה בקרוב – אם תמשיכי בעבודה הזאת.

חלק ב – הדוד שביקש מצית

הדוד ( מצד אימך ?) התעצל לחפש את המצית שלו. לא די שהוא מעשן ומזיק לעצמו ולסביבתו הוא מבקש ממך למצוא אותה , אבל את ממשיכה להשקות את העציצים ולהחיותם. את עסוקה בעבודה חשובה של ניקיון והשקיה. זה תפקידך עתה- לעזור לעצמך להתפתח, לנקות את הרעלים ממך ומהסביבה.

בשני החלקים גם בחלק א' וגם בחלק ב' יש רמז לפגיעה באיכות החיים ובאיכות הסביבה. המנגל המסמל את גידול בעלי חיים למאכל והמצית שאינה מדליקה אור בחיים אלא סיגריות הפוגעות בחיים או מציתה שריפות או מדליקה את הגחלים במנגל האש שמעלה עשן המזהם את האוויר ואת הנפש. את עסוקה בניקיון ואחרים – עסוקים בזיהום הסביבה.

בשני החלקים אין רמז לפגישה משפחתית. ופרט לדוד שלך אין שם אף אחד בבית אחותך! המשפחה לא הגיעה לפגישה או שבכלל לא היתה פגישה כזאת. המשפחה – מפוזרת, לא ברור היכן היא. והדוד אינו מסמל חריצות יתירה, בלשון המעטה. היחידה שעובדת זו את עצמך, והדוד רק מפריע לך לבצע את עבודתך החשובה. רמז שיש אנשים בסביבתך – שאינם מסוגלים להבין תפקידה החשוב של העבודה שאת עושה. אבל למרות זאת – את ממשיכה לעבוד ולא נותנת לאנשים הללו להפריע לך במשימות.

הפגישה שלא היתה, חידדה לך את החשיבות של עבודתך למען הסביבה ולמען צמיחתך האישית לעומת הרדידות והעצלנות של אחרים.

כרגיל אבקש ממך לציין מה התאים לך ומה לא התאים לך בפרושים הללו.

אור_30

Active member
מאוד מדויק מה שכתבת, הכל.
גם מאוד מרגש, וגורם לי להרגיש מובנת אפילו כשאני לא מספיק הבנתי..
תודה לך, חידדת לי, גם יחד עם שאר הפירושים.. תת מודע זה דבר מדהים, תודה שהזכרת לי.
יש לך יכולת לשים לב למה שאני אפילו לא שמה לב בחלומות שלי, ברגשות שלי, למרות כל העבודה שאני עושה.. מהפרידה גיליתי כמה הפצע בתוכי דימם, זה ככ כאב לי, שלא יכולתי להמשיך לחיות באותה צורה יותר, ואם עבדתי 80% אז 300%.. ולעשות הכל כדי לרפא את החלק הילדי שמדמם בתוכי מהילדות.
אני אכן מרגישה שאני מנקה והם מלכלכים, מרגישה לבד בזה.. זה לא פשוט ללכת עם האמת שלך למרות שהאחרים מתלהבים משקרים
לא פשוט ללכת עם מה שאת מאמינה למרות שכל המשפחה מאמינה הפוך, בדיוק הפוך.
תודה שאני מקבלת את זה במקומות אחרים, במקום מהמשפחה..
תודה שיש לי אותי

אלישבע777

Well-known member
מאוד מדויק מה שכתבת, הכל.
גם מאוד מרגש, וגורם לי להרגיש מובנת אפילו כשאני לא מספיק הבנתי..
תודה לך, חידדת לי, גם יחד עם שאר הפירושים.. תת מודע זה דבר מדהים, תודה שהזכרת לי.
יש לך יכולת לשים לב למה שאני אפילו לא שמה לב בחלומות שלי, ברגשות שלי, למרות כל העבודה שאני עושה.. מהפרידה גיליתי כמה הפצע בתוכי דימם, זה ככ כאב לי, שלא יכולתי להמשיך לחיות באותה צורה יותר, ואם עבדתי 80% אז 300%.. ולעשות הכל כדי לרפא את החלק הילדי שמדמם בתוכי מהילדות.
אני אכן מרגישה שאני מנקה והם מלכלכים, מרגישה לבד בזה.. זה לא פשוט ללכת עם האמת שלך למרות שהאחרים מתלהבים משקרים
לא פשוט ללכת עם מה שאת מאמינה למרות שכל המשפחה מאמינה הפוך, בדיוק הפוך.
תודה שאני מקבלת את זה במקומות אחרים, במקום מהמשפחה..
תודה שיש לי אותי
תודה על התגובה שמחתי. החלום מאשר שאת בדרך הנכונה. כל החיים הם צמיחה והתפתחות. לא כולם יכולים להבין ולראות זאת.
יש עוד חלום קודם בפורום קראי אותו

למעלה