עוד מצפון היבשת...,

אלון 58

New member
עוד מצפון היבשת...,

המשך הרשמים המצולמים מתוניסיה,מאי 2007.

אלון 58

New member
ג'רבה:חצר של בית יהודי

היהודים באי מתרכזים רובם ככולם ב"עיירת-הבירה",שנקראת חומת-א-סוק(=حومة السوق).

אלון 58

New member
הודעה לצבור על דלת חנות יהודית...,

לקראת השבת ול"ג-בעומר שיחגג יומיים מאוחר יותר.

אלון 58

New member
L'Oscar

מסעדה כשרה בבעלות בחור יהודי צעיר ששמו אריה,דובר עברית טובה,אמור לספק ארוחות כשרות למטיילים ישראליים הרוצים בכך,אם כי לא תמיד הוא מצליח לעמוד בציפיות אלו.

אלון 58

New member
אופנוע של משטרת-התנועה התוניסאית...,

מלוה קבוע אוטובוסי-תיירים גם באי זה,כמו בשאר דרום-תוניסיה.

אלון 58

New member
שעור לבנים בביה"ס היהודי בחומת-א-סוק

השעורים במוסד זה מתנהלים בעברית.

לילית462

New member
יפה, נשמע שהיה לך טיול מענין

היית שם רק בקהילה היהודית או שטיילת גם ברחבי טוניס ? יש שם הרבה יהודים ? יש שם ישראלים ?

אלון 58

New member
היה טיול מעניין מאד...,

הטיול כלל גם הכרת המדינה תוניסיה מהצפון לדרום.רוב הקבוצה שלנו היו יוצאי תוניס שבאו לטיול-שורשים,אם כי נתנו כאן דגש על הקהילה היהודית,ותאריכי הטיול כוונו כך שנהיה נוכחים בהילולה המיוחדת שיהודי המקום מקיימים בל"ג-בעומר.נאמר לנו שחיים בתוניסיה כ-20,000 יהודים,אם כי אני בספק אם זה נכון,אבל הרבה זמן לא ראיתי סטטיסטיקות על-כך,איני בטוח אם מספרם מגיע למשהו בין 5,000 ל-10,000 נפש. ככל שידוע לי,אין קהילה ישראלית בתוניסיה,מדינה זו אינה מקיימת כיום שום קשר דיפלומטי עם ישראל,אין קו טיסה ישיר(אותנו הטיסו לשם הלוך וחזור דרך איטליה),ובכל-זאת מפליא אותי שכמדינה ערבית היא מאפשרת לתיירים ישראל לטייל בה באופן חפשי(כנראה היא אימצה בזה את הקו של מרוקו,פחות או יותר...),רק שזה מותנה בקבלת אשרה מיוחדת,לרוב לקבוצות ניתנת אשרה(ויזה) קבוצתית. דבר מעניין שקרה לי בערב האחרון לפני שעזבנו את תוניסיה לאיטליה(ללינת לילה באזור רומא,בדרך לישראל):מדריך הקבוצה אירגן במלון,בעיר-הבירה תוניס,ערב סיכום של הטיול,המלון נתן לנו לשם-כך אולם כנסים קטן,שכלל כיבוד ומשקאות,המדריך אמר את שלו,ונתן גם לאנשי הקבוצה שרצו בכך,לומר את דברם,גם אני בקשתי לומר כמה מילים,וכשעליתי לדבר,פתחתי את דבריי בכך של"תוניסאים" שבקבוצה בטח נראה מוזר שאשכנזי כמוני נרשם ויוצא לטיול במקום כזה,חלק מהם הסכימו עמי ושאלו משהו כמו:מה בעצם אתה עושה כאן?! המשכתי "לנאום" והסברתי להם שנרשמתי לטיול הזה ממניעים שונים לגמרי,אין לי שום רקע כאן,אבל יש לי תכונה שהביאה אותי לכאן:הנני חובב גאוגרפיה,אני מרבה לקרוא על מקומות שונים,מעיין באטלסים ובמפות,והיכן שאפשר וניתן להגיע,לטייל ולהתרשם כשיש הזדמנות,אני מוכן ומזומן,אני מקוה שהם הבינו אותי.בנוסף לכך אני דובר את השפה הערבית,אמנם לא על-בוריה,אבל האמיני לי,הסתדרתי עם המקומיים כמעט כפי שאני מסתדר עם הערבים באזורנו אנו,על-אף הלהג השונה.יחד עם זאת הייתי בקבוצה כמעט היחידי שגם יודע לקרוא ערבית,אם כי במידה מסוימת זה לא הכי נחוץ שם,אבל זה עוזר,תוניסיה היא כמעט מדינה דו-לשונית,הצרפתית היא השפה השניה שמדוברת ושמושית שם,ויש חובה ללמוד אותה בבתי-ספר,כך גם רוב יוצאי תוניסיה בארץ,הם דוברי צרפתית וגדלו על תרבות צרפת יותר מאשר על התרבות הערבית. בקהילה היהודית של תוניסיה,יש שמוש נרחב בשפה העברית,וכפי שרואים בכמה תמונות,היא נלמדת שם כשפת חובה אצלם,ובאמת רובם דוברי עברית טובה,בשכונה שלהם באי ג'רבה,הרגשנו ביניהם כאילו אנו באמצע פתח-תקוה...! אני מבין שזה ארוך,אבל אני מקוה שהבנת את ענין הטיול הזה. תודה על ההתעניינות.

בהחלט טיול מעניין../images/Emo45.gif

ואחלה של תמונות.
על השיתוף.

למעלה