עוד מקרה גלגלים...

moshe GT

New member
עוד מקרה גלגלים...

מקרה מוזר (או שלא) היום בבארי - קימה מושקעת בחמש בבוקר ונסיעה של שעה וחצי לצורך הסנפת הסינגל הסתיימה לאחר כשניים וחצי קילומטר עם חישוק אחורי שעשה סיבוב כמעט שלם סביב עצמו לאחר שלא הסכים לקחת את אחת הפניות בצורה ספורטיבית יותר, מה שהיה מעניין זה שלאחר העצירה הכפוייה תןך כמה שניות השפיץ הסורר כניראה התיישר והגלגל חזר לצורתו הטבעית. כמובן חזרתי ברכיבה מה יותר איטית וישרה אל הארבעה גלגלים הממוזגים והמשעממים ועצרתי בדרך חזרה אצל אחד המכונופנים, הוא בדק אותו ולא מצא שפיץ שלא ניראה מתוח או ניראה עקום, היה צורך ביישור קל וזהו. שאלתי היא האם אפשר לסמוך על היישור הזה ולהמשיך בדיוושים כאילו לא קרה כלום או שאני צפוי לסכנת התקפלות קרובה נוספת בדרופ הבא שאחליט לנסות לקחת. מה שמלחיץ אותי זה שלא מצאו את השפיצים הבעייתיים. אגב הגלגל הוא של בונטרייגר כנראה באיכות סבירה שעבר כבר בערך 8.5K קילומטרים, מה שעושה אותו די ותיק.

nintense

New member
נראה לי שאתה דורש מהגלגלים....

שלך יותר ממה שהם תוכננו עבורו. לגלגל יש מידה מסויימת של גמישות, אך התרגיל הזה שלהעקם ולהתיישר לא תמיד עובד.

moshe GT

New member
זו בדיוק הבעיה../images/Emo201.gif

האם להתחיל לחשוב על שבירת תוכניות חסכון לצורך בניית\קניית גלגל חדש או שאין לי מה לפחד מקריסה תוך כדי דילוג עם האופניים, אם הייתי רואה שפיץ עקום או שבור הייתי יותר משוכנע שתיקנתי את הבעיה.

nintense

New member
אופניים הם כלי תחבורה זול....

כשהופכים אותם לתחביב שהדרישות בו כל הזמן עולות, הם עשויים להיות מאוד יקרים. יש לך שתי אפשרויות: 1. תרכב חלש. 2. תכין כסף להוצאות.

אני לא הייתי מזגים...

גלגל אחורי שנשבר אומנם מאוד לא נעים, אבל גם לא ממש מסוכן... הייתי ממשיך לרכב כמו קודם ובלבד לא לנסות שטויות חדשות. צוף

למעלה