עוד משהו מהקלאסיקה...

שון33

New member
עוד משהו מהקלאסיקה...

שיר ישן של יהודה עמיחי כמו יין עתיק - רק משתבח אהבה אידיאלית להתחיל אהבה כך: בירית תותח כמו רמדאן זו דת! או בתקיעת שופר באלול לגרוש החטאים זו דת! זו אהבה. הנפשות לחזית! לקו הראשון של העינים לא להתחבא בעורף הלבן. הרגשות החוצה מן הבטן השמנה קדימה! הרגשות לקרב פנים אל פנים אבל לשמור את הדרך לילדות פנויה כפי שגם הצבא המנצח ביותר ישאיר לו דרך לנסיגה. - יהודה עמיחי.

ועוד אחד... למען המתרפקים :)

בהיותי ילד / יהודה עמיחי בהיותי ילד עמדו עשבים ותרנים ליד החוף, ואני בשכבי שם לא הבדלתי ביניהם, כי כולם עלו השמימה מעלי. רק דברי אימי היו איתי כפרוסה עטופה בניר מרשרש ולא ידעתי מתי ישוב אבי, כי היה יער אחר מעבר למחשוף היער. כל הדברים הושיטו יד, פר נגח את השמש בקרניו, ובלילות ליטף אור הרחובות את לחיי עם הכתלים, והירח, ככד גדול, הטה את עצמו והשקה את שנתי הצמאה. ** אין כמו מילים אלה להשקות בנשמתנו הצמאה ענבל

שון33

New member
אלו מילים....

ואנחנו?... האם נשכיל לראות מעבר ל``מחשוף היער``? הנדע לחשוף את ה``נייר המרשרש`` המסווה את ה``שמש``? או שמה נחיה כ``פרים נוגחים``? כל חיינו מחפשים בד אדום הקורא לאובדננו? ק.ב.

השאלות שלך עושות לי טוב על הנשמה :)

אכן רוצה אתה תשובות לשאלות אלה ? מתחשק לך לפתוח דיון בנושא ? :) אשמח לראות הכיצד מפרש אתה את השיר ולהשוות מול שלי :) ענבל

שון33

New member
לא כרגע, אך בזמן הקרוב....

כפי שאמרתי אני בתוך איזו מועקה גדולה שמצילה על האושר בחיי.... לכן כל כוחותיי מופנים לשם כרגע. ולפיתרונם של הגורמים..... במהרה אצטרף לפעילות רבה יותר. אגב הייתי בערב שירה של פ.א.נ. באגודת הסופרים אתגר קרת קרא סיפור... היה מרתק חייבים לעשות משהו עם המשוררים הצעירים.... יש כמיהה לתרבות פעם הארץ הזאת נשמה תרבות. משוררים וסופרים ניפגשו. נחשפו. יצרו יחד.... עכשיו אגודת הסופרים ניראית כמו בית אבות.... ק.ב.

שון...

איך ש``קראתי`` אותך... תיארתי לעצמי שמשהו מאוד מעיק עליך - גם לפי הכתיבה... אני מקווה כי זה יסתיים בקרוב ועל הצד הטוב ביותר הערב שירה הזה נשמע מעניין - הלוואי והייתי מוצאת זמן להיות נוכחת בכאלה - וההזדמנויות אכן רבות. למה הכוונה שיש לעשות משהו עם המשוררים הצעירים - יש כאן אמרה שהיא מעט מסתייגת... הייתי מעדיפה שתסביר עצמך בטרם אני אביע התייחסות. הכמיהה הזאת לתרבות כל כך מובנת - האינך חושב ?! לדעתי בעידן של שלילת ערכים - התרבות היא בעלת חשיבות מרובה ובאשר לאגודת הסופרים - חחח - דברים כאלה תמיד ניתן לסדר ;-) ענבל

שון33

New member
אני חושב.... אבל אני לא עושה

בקשר למשוררים צעירים... צריך להתארגן לפעילות תרבותית. כמו שפועלים ופעלו בארצות נורמאליות... ככה אני מפנטז על הסלונים של הקראת שירה בפאריז, ומפגשי אמנים בלונדון... ואת יודעת מה? אפילו אגודות מחתרתיות ברוסיה.... חוץ מזה אנשים מחפשים לפרסם את היצירות שלהם... כאן מתחת לפני השטח, אני יודע, נעשית לאט פעילות של תגובה תרבותית לכל ה``מצב`` הזה שבו אנו נמצאים.... לא יודע, זה עוד מעורפל אצלי אבל אני מדבר עם אנשים... יש התענינות.... ק.ב.

חושב... חושבת...

טוב שכתבת בארצות נורמליות ;-) אשמח אם תעדכן אותי נשמע מעניין ואני בהחלט בעד ! ענבל

למעלה