עוד משהו מוזר בעברית ? ....

BetNow

New member
עוד משהו מוזר בעברית ? ....

הפועל נחגו נ' בקמץ ח' בחולם חסר גו - בשורוק לפי דעתי זה בניין קל עתיד והנ' פה היא מוספית של עתיד בבניין קל ולכן במעבר לזמן עבר יוצא הוא חגג :) ועוד שתי הצדקות לכך הם יש דגש בג' - שאני חושב שהוא דגש משלים של התמזגות ולכן זה אומר ש"נפלה " פה אות שורש ג' עוד סיבה מעבר לשם העצם חגיגה - ח ג ג :) למה כתוב לי בספר שורש ח-ג-ג בניין נפעל?! תודה! ועוד שאלה בקשר למשהו אחר התבולל - איך אני יכול לזהות את השורש של זה? הרי אמרו לנו ברגע שיש צורה של פולל לעבור לשם העצם התבולל אני לא מכיר שם עצם שיכול ממש לעזור לי בזה. איזה עוד שיטות יש כדי לגלות פה את השורש?
 
זה השורש ב.ל.ל

אני לא מכירה שיטות, אבל זה בניין התפעל, אז תוריד את הת' והה' ותמצא את הבולל ואז זה ב.ל.ל.
 

BetNow

New member
שתדעי שלא ככה עושים וזאת טעות

בנוסף עוד שאלה שנותרה לא ברורה - הטקס יתם י' מנקודת ב חיריק ת מנוקדת בפתח ויש בתוכה דגש זה בניין קל עתיד שמעבירים את זה לנפעל רואים הטקס יתום - רואים שהשורש הוא ת.ו.מ עכשיו הבעייה הגדולה פה היא למה שיהיה פה דגש בת' בבניין קל?
 

נני55

New member
השורש ת-מ-ם

והדגש במלה זאת באמת מיוחד משום שהוא בא בפה"פ .בד"כ בכפולים הוא בא בעה"פ כאשר היו בתנועה- (יָסׁבּוּ,מוּסַכִּים) זהו דגש רגרסיבי שהוא תוצאה של הידמות לאחור-אל העיצור שלפניו יִתַּם/יִתּׂם(אפשרי גם) יִתַּמּוּ-הדגש ב ת' הוא דגש רגרסיבי והדגש במ' הוא דגש כדרך הגזרה ואותו דבר בשורש ד-מ-ם
 

or99

New member
מוספית של בניין קל עתיד??

אין כזה דבר בגוף שלישי. הוא חגג בעבר הוא יחגוג בעתיד. חוץ מזה זהו פועל סביל, ובד"כ בניין קל הוא פעיל. הנה מסתבר שכפולים בנפעל מופיעים גם בצורה הזו (לא שמתי לב לזה עד עכשיו).
 

masorti

New member
המילה שלך...

"הפועל נחגו נ' בקמץ ח' בחולם חסר גו - בשורוק"... היא בזמן עבר (בסביל). החגים נח(ו)גו ברוב עם. החתונה נח(ו)גה בפאר. השווה לביטוי "נגולה אבן מלבי". מעניין גם לעיין בתרגום העברי של מצבת מרנפתח (מצבת זכרון מצרית משנת 1208 לפנה"ס, שבה מצוי האיזכור הקדום ביותר של בני ישראל מחוץ למקרא). בקטע המסומן בלינק בצבע כחול, אפשר לקרוא בין השאר... "נבוזה כנען". כשהפועל "נבוזה" זהה לנבזזה. מסקנה: נח(ו)גה --- > ח.ג.ג נג(ו)לה --- > ג.ל.ל נב(ו)זה --- > ב.ז.ז
 

arie86

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי את ההסבר!
 

arie86

New member
שם העצם הוא בלילה - ערבוביה, תערובת

(כמו הרבה שמות עצם בע"ע - חגיגה, סביבה, עלילה, מדידה, חקיקה, חנינה, למישהו יש עוד?)
 
למעלה