עוד משהו שאני לא מבינה...

לקשמי

New member
עוד משהו שאני לא מבינה...

אני ממשיכה לקרוא את הספר הראשון, (הגעתי לפרק 4) ואני רואה שאחד הדברים שמוזכרים בספר הזה בכל מיני הקשרים הוא שבעצם אין דבר טוב או רע ושהכל זה רק מושגים שלנו, בני האדם ודרכים שלנו להגדיר דבר כלשהו כטוב או רע. אז אם ככה, אם באמת שום דבר הוא לא טוב ולא רע, אז למה לא לרצוח, לאנוס, לגנוב וכו'? לפי הספר לא מדובר בדברים רעים. (כמובן שאני לא בעד הדברים שהזכרתי כאן אבל אני שואלת כדי לנסות להבין)
 

seeyou

New member
נכון-הכל זה רק מושגים שלנו!

נורמה חברתית! "לרצוח" זה מותר כאשר בא לשרת את אינטרס הכלל או של החברה בה חיים--למשל בזמן המלחמה(בתנאים מסויימים)... פעם סיפר לי נהג מונית, בניו יורק, שעולם הפשע כבר לא הורגים אדם(לפי הזמנה) עם אקדח,פשוט יותר לביים תאונת דרכים,אז הרצח הופך להריגה... איזה עונש מקבלים בהריגה על ידי תאונת דרכים? לפעמים קנס או שנה על תנאי.. גם לגנוב זה "בסדר" אם יש עו"ד טוב שהופך את הגנבה להגרה אחרת.
 

לקשמי

New member
ובכל זאת...

לא נראה לי שאלוהים רוצה שנהרוג בתאונה במקום לרצוח כי זה בעצם אותו דבר (במקרה שהזכרת) וגם לא נראה לי שאלוהים רוצה שנגנוב גם אם יש לנו עורך דין טוב שיעזור לנו לצאת מזה. אני כן מסכימה עם מקרים של פגיעה שנועדו למנוע פגיעה גדולה יותר. למשל הריגה של מחבל ובכך למנוע רצח של הרבה אנשים חפים מפשע (וגם אז, ההריגה היא רק אם זאת הדרך היחידה למנוע פיגוע/רצח וכד').
 

גריני

New member
זה באמת אחד הקטעים היותר קשים

גם אני קראתי את הקטע הזה שוב ושוב... ואני לא בטוחה שאני עד היום "יורדת לסוף דעתו", אבל כדי בכל-זאת להציע הסבר כלשהו: אם אלוהים הוא אנרגיה, כמונו בעצם - הכל ביקום אנרגיה... אז כשמדובר על אנרגיה - אין "טוב או רע". מה שיש באנרגיה זה "יש" או "אין" (אולי יותר מזה, גם תדרים שונים וכו'). מה שהוא מנסה להגיד שם זה שהכל התנסות! ואם את מדברת על הדוגמא של רצח, ואם נחבר לרגע את "גורלן של נשמות" לכאן - מתקבלת תמונה שגם כשמדובר בדבר שבעיננו- בני האדם - נתפס כ"זוועה" - גם זו בסופו של דבר התנסות, ומייקל ניוטון בספריו טוען שדבר כמו רצח - הוא בכלל תוצאה של הסכם שנעשה בין נשמות - לפני הגלגול. נכון שקשה לנו לתפוס את הדברים האלה, אבל מי אומר שצריך להבין הכל? או שצריך להסכים עם כל מה שניל כתב?....
 

לקשמי

New member
לא צריך להסכים ../images/Emo13.gif

אלא כמו שנאמר בספר פשוט להתנסות. גם בודהא אמר: אל תאמינו למילים שאני אומר לכם, אלא רק תתנסו. תודה לך
 

bios

New member
הפרשנויות שלי

לדעתי הכוונה היא לא שאין דברים שיותר ופחות רצוי לעשות (עובדה שאלוהים למשל מביע עמדה ברורה נגד שתיית אלכוהול), אלא שאלוהים הוא לא זה שמגדיר לנו את הדברים האלה. אנחנו אמורים לברוא את עצמנו בהדרגה בדרך שבה לבסוף נזכר באופי האלוהי של נשמתנו במלואו. ומה אמור לגרום לנו להיות "טובים" אם לא הציוויים של אלוהים? א. אלוהים מתווה את הדרך לבריאה עצמית - לתאר לעצמנו את הגרסה הנעלה ביותר שלנו ולשאוף אליה. ב. ברגע שאנחנו מניחים שכל מה שקורה לנו הוא מבחירה שלנו, אנחנו לא יכולים להאשים אחרים בשום דבר שקורה לנו, ולכן אין לנו סיבה להיות "רעים" כלפיהם. מה דעתכם?
 

א י ל ה

New member
מתחברת להבנות שלך

ומוסיפה... אני חושבת שהמילה שחסרה לך שם זה שאין טוב ורע אבסלוטיים. הכוונה של אלוהים היא שאין דבר שהוא טוב בערך מוחלט או דבר שהוא רע בערך מוחלט. כל ה"טוב" וה"רע" הם יחסיים. יחסיים לחברה שבה אנו חיים, יחסיים לצרכים של כל אחד מאיתנו, יחסיים לערכים שלנו, לנקודת המבט שלנו, לרגע מסוים, וכולי. בקטן אפשר לראות את זה דרך סיטואציות יומיומיות. אם אני בעלת עסק ואני מחליטה לעשות תהליך התייעלות ובמהלכו אני מפטרת חמישה עובדים, אז בשבילי זה מהלך טוב, אבל בשבילם זה מהלך רע. נניח שאחד העובדים ישב חודש בבית ואז הוצעה לו משרה שבה הוא מרוויח פי 2 ממה שהרוויח אצלי, אז לאור המציאות החדשה, הפיטורין שלו היו דבר טוב או רע? נניח שעובד אחר הציע לחברתו נישואים בדיוק שבוע לפני הפיטורין, ועכשיו הוא משתמש בכספי הפיצויים לממש את חתונת החלומות שלהם, אז זו הייתה בשבילו חוויה טובה או רעה? ואפשר להמשיך את זה עוד ועוד ועוד... שום דבר הוא לא רע בערך מוחלט, או טוב בערך מוחלט. זה רק אנחנו שמעניקים לדברים את הערכים האלה. בגדול את נוגעת במקרים הקיצוניים: רצח, גניבה, אונס. ברור לכולנו שהם "רעים", כי כך החברה שלנו מתנהלת, ואמנם לא בדקתי את זה אנתרופולוגית, אבל אני מניחה שרוב החברות מתנהלות ככה, פשוט מפני שבלי הכללים האלה, אני לא חושבת ש"חברה" יכולה לשרוד כ"חברה". אלה חוויות שקשה לנו להכיל אותן ואני כמובן לא מאחלת אותן לאיש. אבל, אם נחזור לנקודת ההתחלה, שאומרת שכל אחד מאיתנו עובר את מה שהוא צריך לעבור, וכל קושי הוא הזדמנות לצמיחה, הרי שגם בחוויות האלה יש הזדמנות לצמיחה. הבחירה בידנו אם לצמוח מהן או לא. וזו "בחירה" במובן העמוק של המילה, לא זה היומיומי והברור. הכרתי פעם איש שחלה בסרטן. מחלה איומה ומפחידה. הכרתי אותו כשנה לאחר שניצח את המחלה. הוא סיפר לי שהמחלה הזאת הייתה מתנה גדולה בשבילו. היא שינתה לו את החיים, חיברה אותו לעוצמות ולמשמעות ולעשייה שלא היה לו סיכוי להגיע אליהם אחרת, כך הוא הרגיש. אז מה, המחלה בשבילו הייתה חוויה טובה או רעה?
 

גריני

New member
דוגמא מקסימה, אילה ../images/Emo45.gif

כנראה שרבים מאוד מאיתנו זקוקים ל"לילה השחור של הנשמה" - על מנת לגלות עומקים ומחוזות שלא היינו מגיעים אליהם בדרך אחרת. וזו הסיבה לכך ששוב ושוב מנסים ללמד אותנו - לברך על כל מה שקורה בחיינו... וכמה שזה קשה - כשנמצאים עמוק בתחתית...
 

gggg1234

New member
להוויתי

כולנו אחד! כולנו אחד! זה מה שאלוהים צועק לנו באוזניים, בעיניים, בתאי הגוף בכל דרך אחרת למה שאדם יהרוג את עצמו? אין אחר יש רק אחד! זהו אותו מהות המתגשמת לצורך ההשליה בגוף על מנת לחוות. גם אין מוות רק שינוי אנחנו אחד הבוחר לחוות עצמו באמצעות האחר אז למה שלא נחלק וניתן לעצמנו שבאחר אהבה למה שנהרוג אותו?
 
למעלה