(עוד) משהו שמוציא אותי משלוותי

smailie

New member
(עוד) משהו שמוציא אותי משלוותי

והעיקר - על זה במשרד החינוך לא ייצאו עם נאומים חוצבי להבות ש"זה עובר כל גבול". איסור על אלימוּת, כולל מילולית, הוא רק ב.... אופן חד - צדדי? והעיקר - לחשוב שאירגוני המורים למיניהם רוצים יותר סמכויות להשפיל תלמידים ולהיות בוטים ולקבל על כך גיבוי מהמערכת. יש מורים שחוגגים על זה כבר עכשיו. מה יהיה כשחופש הפעולה שלהם יתרחב? אם לתלמיד אסור לצאת משלוותו ולדבר למורה בצורה לא מכובדת (ולפעמים אפשר להבין התנהגות כזאת של תלמיד) - אז גם למורה אסור. נקודה.

תחשבי איזה תיבת פנדורה זה יהיה, אם יתחילו

לעכוף גם את זה - תלמידים יפדו סתם דברים בכדי להפיל את המורה. גם כך השכר שלהם עגום ואם גם יעמדו בפני ועדות משמעת למיניהן, אז בכלל זה יוריד את התדמית של המורה לריצפה ורק התלמידים ינזקו מזה.

smailie

New member
זה עדיף מהקיצוניוּת השנייה

שתלמידים יושפלו ללא הצדקה או יפלו בין הכיסאות רק בגלל גחמות של מורות. תלונות ייבדקו כמו שתלונות נבדקות תמיד. אם תהיה הקצנה לצד השני ויהיה ריבוי מוגזם של מורים שחוטפים תלונות על ימין ועל שמאל ימצאו פתרון גם לזה.

gils33

New member
לפחות היה מישהו שהגיב כך

"אין דבר יותר חמור מאלימות של מי שאמור לשמש מודל חינוכי ומופעלת כלפי ילדים שנתונים תחת מרותו", אומר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, יצחק קדמן, "יש אצלנו קלסרים גדולים ובהם תלונות על אלימות, מילולית ופיזית, של מורים. אני לא יודע מה יותר חמור: עצם קיומה של התופעה או הניסיונות של משרד החינוך להסתיר אותה. רוב המורים אינם אלימים, אבל יש מיעוט לא מבוטל שמעשיו מכתימים את דמותם של כל עובדי ההוראה". עוד אומר קדמן כי "במקום להתמודד באומץ עם הבעיה, הפתרון השכיח של משרד החינוך הוא להעביר מורה אלים או משפיל מבית ספר אחד לשני, כדי ?לקנות' קצת שקט. עם כל הכבוד למדיניות ?אפס הסובלנות' של משרד החינוך, הרי שהיא ריקה מכל תוכן אם היא שמורה רק לתלמידים". נראה עם יישמו בצורה כלשהיא

hirshfe

New member
כואב הלב

אבל בקטע הזה אני אבדתי אמון במערכת החינוך אחרי שהייתי עד (כתלמיד) לריב בין מורה לתלמיד שבסופו השליך המורה על התלמיד שולחן. הלתמיד הושהה מלימודים (ובצדק) למורה אמרו נונו והוא המשיך ללמד עוד עשור בבית הספר (וזה לא הגיע לשום מקום כי השולחן "לא פגע")

smailie

New member
לא הבנתי דבר אחד:

המורה זרק שולחן על התלמיד (ואין שום סיטואציה בעולם שתצדיק מעשה כזה. אפילו לא הגנה עצמית) והתלמיד הוא זה שהושהה ועוד בצדק? עזוב. אני הייתי עד לאירועים יותר מזעזעים של התעללות נפשית מצד מורות. חלקם אפילו חוויתי בעצמי.

hirshfe

New member
התלמיחד זרק כיסא על מורה קודם

אז לכן ההשהיה של התלמיד הייתה בצדק אבל המורה לא היה צריך להגיב בזריקת שולחן

smailie

New member
גם ההתנהגות של התלמיד הייתה אסורה

וטוב שנענש לאחר מכן. אני לא קורא לרגע לכבול את ידיהם של המורים או לאסור עליהם לצאת משלוותם ולא לכעוס בשום מחיר, גם כשזה בלתי נמנע. העניין כאן הוא לא להפגין שנאה כלפי מורים או לחפש אותם בפינה. הבעייה שלי היא יותר עם תגובות כוחניות של מורה, כאשר הדבר איננו נחוץ. לזה צריך לשים סוף. אבל כידוע הגורמים הממונים במשרד החינוך פועלים בצורה מאוד לא גמישה: או שנותנים למורה חופש פעולה מוחלט או שאוסרים עליו לחלוטין להתנהג באגרסיביוּת. שום חוזר מנכ"ל בנושא לא נתן מענה עד היום לסיטואציות שבהן הצדק הוא בכל - זאת עם המורה. הכל הוא בגישה של "שחור או לבן". כל הוועדות שקבעו נהלים מנותקים מהמציאוּת בשטח ומנסחות איזשהו דו"ח רק כדי לצאת ידי חובה. ובכל זאת, לדעתי, מורה שבכל יום מוצא 20 סיבות חדשות להעניש או לצעוק על תלמידים של תלמידים נמצא במקצוע הלא נכון.

gils33

New member
חייב לשתף אותכם במשהו

כשהייתי בכתה ד' שזה היה לפני כמה שנים
טובות המורה העליבה אותי בפני כל הכתה. בלי לחשוב פעמיים זרקתי עליה כסא ופתחתי לה את הראש(סליחה אסנת) היא כמובן נפלה ולא הגיבה,אני הושעתי ל- 3 ימים וחזרתי לביה"ס בחיוך נצחון. נכון שהיא העליבה אותי אבל האם זה מצדיק אלימות מאיזה צד שהוא? ואם אותו כסא היה פוגע במורה והורג אותו???? מה היה קורה אז?

gils33

New member
טוב לפחות אתה יודדה../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

ולא יודע אז יאללה שיהיה השהיה

אודה שלא נכנסתי ללינק אבל קראתי חלק מהתגובות

צריך, לדעתי לשים דברים בגבולותיהם. אלימות מצד מורה פסולה מיסודה, ובכלל זה גם אלימות מילולית (קללות, השפלות וכו'). גיבוי למורה שנוקט בשיטה זו באופן שיטתי (ואני בכוונה אומר שיטתי) גם הוא פסול וראוי לגנאי. אבל צריך להסתכל גם על הצד השני של המטבע. תלמידים (ילדים, בני נוער) מרשים לעצמם דברים שלפני דור לא היו מעלים בדעתם. מי היה מעלה לפני מספר שנים על דעתו שתלמיד יקלל מורה, יסרב לבצע את הוראותיו וייצא מזה? מי היה מעלה על דעתו שלמורה לא תהיה כל אפשות להחיל מרות על תלמיד, ושתלמיד יעז לאמר למורה בלעג "למה מי אתה", או "אתה כלומניק" וכו'? ראוי לטפל במורים שסרחו, להעמידם לדין משמעתי וכו', אבל אסור, לדעתי לתת לתלמידים לצאת בצורה כזו מהמרכז. מהחינוך ומהמשמעת. הייתי ממליץ לכולכם לקרוא את הטור של יאיר לפיד בידיעות אחרונות הוא קולע לעניין...

למעלה