עוד משהו..

N E T A 2005

New member
עוד משהו..

יש לי המון המו מחשבות פילוסופיות ואני ממש רוצה להתקדם לפיהן ולקרוא חומר וללמוד(בין השאר דרך טובה בשבילי ללמוד זה לדבר עם עוד אנשים ולפתוח דיונים רציניים וממושכים בתהליך למידה רציף) האם כדאי לי ללכת לאוניברסיטה ושם אוכל ללמוד פילוסופיה בצורה הכי עמוקה וכוללת?חשוב לציין שיותר טוב לי ללמוד לא במסגרת פורמאלית כי זה נותן הרבה יותר חופש וזמן. או שמא כדאי לי ללכת לייעוץ פילוסופי ושמה באמת יילכו איתי צעד צעד עם המחשבות ויכוונו אותי לספרים?(במידה וזה לא ייעוץ אלא פשוט לימוד פרטני) בשנה האחרונה קראתי המון ספרים אבל בסופו של דבר מה שיוצא לי מהם זה שאני כותבת כמה מחשבות במחברת,ואח"כ אני אפילו לא זוכרת למה התכוונתי.הייתי רוצה יותר לפתח את המחשבות שלי,יחד עם אנשים שיש להם יותר נסיון ומכירים כבר טעויות של מתחילים. האם יש עוד מסגרת לימודים שהיא יותר חופשית מהאוניברסיטה?

ללמוד פילוסופיה

נטע יקרה אני לא יודע איך לנסח את זה אבל הלמודים באוניברסיטה, מנקודת מבט חברתית וכלכלית, הם כרטיס כניסה להצגה הגדולה שנקראת "השוק החופשי". אני כמעט בטוח שמי שלומד פילוסופיה במסגרת ייעוץ פילוסופי (או נכון יותר במסגרת המכון לפילוסופיה יישומית) ייהנה הרבה יותר מעצם הלימוד. ואולם צריך לומר ביושר שלימודים בלתי פורמליים, שגם אני חושב שהם בעצם העניין פה, בפילוסופיה, לא ייתנו לך יתרונות כלכליים כמו תואר אקדמי. ברור שלימוד פרטני בפילוסופיה ייתן לך המון. ברור שמסגרת, נניח כמו אצלנו במכון, היא חופשית לאין שיעור יותר מאשר באוניברסיטה. אני בכלל לא מטיל ספק בזה. אבל, אבל, אבל... מבחינה כלכלית תואר אוניברסיטאי הוא במקרים רבים תנאי הכרחי (אף כי לא תנאי מספיק) להגעה למשרות ששכרן בצידן.

N E T A 2005

New member
כן..

התואר הכלכלי זה ממש מה שלא מעניין אותי כרגע. האם תוכל לתת לי עוד מידע על המכון לפילוסופיה יישומית? זה פשוט תהליך למידתי רגיל רק בצורה פרטנית(ולכן יכולה להיות יותר מעמיקה כנראה)..? או שזה יותר מזכיר ייעוץ פסיכולוגי? או גם וגם?:)

המכון לפילוסופיה יישומית

אני עומד בראש המכון הזה. חוץ מאשר מתן ייעוץ פילוסופי מתועד ליחידים ולארגונים, המכון מקיים קורסים להכשרת יועצים וגם סדנות פילוסופיות. יש סדנות מבוא לפילוסופיה וכן סדנות ממוקדות כמו אתיקה, פוליטיקה, אקזיסטטנציאליזם וכד'. יש אופציה ללימודים פרטניים, שהיא כיום האופציה הפופולרית ביותר. יש גם אופציה ללימודים בחברותה. אני מקווה שהסתפקתי כאן באינפורמציה גרידא מבלי לחטוא במילות שבח פרסומיות כאלה או אחרות...

sleeper22

New member
לא

למדתי באוניברסיטה אבל אני יכול לומר שאני מכיר כאלה שהלכו ללמוד שם. והם לומדים בעיקר בשביל לומר שהם יודעים פילוסופיה והם עסוקים יותר בלצטט פילסופים במקום לדון במשמעות העמוקה יותר. מניסיון אישי שלי...לשאול את עצמך המון שאלות...לערער על כל דבר ובהתאם לקרוא ספרות שתביא לעוד ידע. לדעתי זה לא מספיק להסתפק בספרות פילוסופית. יש המון קשר גם לדתות ודרכי חיים אחרות כמו בודהיזם,הונה,הינדו,אבוריג'נים ועוד. גם פסיכולוגיה ופסיכותרפיה עוזרים להבין (בייחוד למה שקשור למשמעות החיים, ויקטור פראנקל לדוגמא) אפשר למצוא המון חומר באינטרנט.... המלצה שאני ממליץ לכל הפורום זה האתר של גבריאל רעם - הגות ממבט קוואנטים יש לו פילוסופיה מאוד מתבכיינת, בלי הרבה פיתרונות (כמו הרבה פילוסופיות) אבל נקודות מבט מעניינות על כל נושא בחיים

N E T A 2005

New member
ממ

אני חושבת שאני כן צריכה כיוון ועזרה מאנשים יותר מנוסים כמובן שגם לבד,אבל לא רק.

למעלה