עוד מתכון שלא עובד..

judi1

New member
עוד מתכון שלא עובד..

במסגרת הנחישות שלי להיפטר משני קילוגרם של שוקולד חלב קליבו, שלפתי מ"על השולחן" , את המתכון הבא לטירוף שוקולד ופסיפלורה, 100 מ"ל שמנת. 160 גרם מחית פסיפלורה מסוננת. 20 גרם דבש. 420 גרם שוקולד חלב קצןץ. 60 גרם חמאה רכה. לציפוי: אבקת קקאו הולנדי כהה. בלי להמשיך מכאן הלאה, הייתי צריכה לנחש מראש, שהעסק הזה לא הולך להתמצק לי, לא רק אחרי שעה בקירור, אלא גם אחרי לילה שלם במקרר ועדיין. הכדורים טעימים להפליא, ..הפסיפלורה מתגרה בשוקולד.. אבל מה? אי אפשר להחזיק אותם... ..דביקים ורכים כמו קרם... חבל שכך. נראה לי ששוקולד מריר 63% יעשה את העבודה טוב יותר.. מה דעתכם?
 
פעם הבאה - שוקולד לבן ופסיפלורה

השילוב שלהם כל כך טעים, אבל את כבר יודעת את זה בעצם...
 

judi1

New member
שוקולד לבן לא יתמצק כטרפלס..

במתכון ההוא שלי היה גם ג'לטין...
 

קונרד

New member
קונרד היתה בסופרמרקט

על פניו נראה לי שיש שם במתכון יותר מדי מיץ פסיפלורה. אולי תנסי לקרר את הטרופים במקרר מעט? בחום הזה אני לא בטוחה שהשוקולד מצליח להתקשות בכוחות עצמו. הנה מתכון לגנאש שוקולד ופסיפלורה של פייר הרמה. אני אכלתי כזה גנאש בין שתי עוגיות מקרון שוקולד-פסיפלורה בפטיסרי שלו ליד השאנז אליזה. התרשמתי לחיוב מהגנאש אך לא ניסיתי את המתכון הנ"ל. 420 גר' ש. חלב 50 גר' (8 יחידות) משמשים מיובשים, מגולענים, לאחר השריה במים וקצוצים. 160 גר' מיץ פסיפלורה 90 גר' שמנת מתוקה 2 כפות מים 1 כף דבש 60 גר' חמאה בטמפרטורת החדר מרתיחים בסיר את השמנת, מיץ הפסיפלורה הדבש והמים. יוצקים על השוקולד, ובוחשים עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים משמשים קצוצים (אני חושבת שהייתי מוותרת), ורק כשזה מגיע לטמפ' של 35 מעלות בוחשים פנימה את החמאה עד שנמסה (חמאה מתפרקת בטמפרטורה של מעל 40 מ"צ). מצננים, מזלפים עיגולים עיגולים, וטובלים בקקאו.
 

judi1

New member
תודה..

ואכן גם אני חירבתי את הפרלינים העקשנים והבלתי מתקשים (גם במקרר) ועשיתי אותם ציפוי למרנג שוקולד.. אנסה גם את הווריאציה שלך.
 

judi1

New member
בקריאה נוספת הרי שזה בדיוק..

אותו מתכון כמו שלי , כלומר של : "על השולחן",.. רק שפייר הרמה לא מצוטט בו..
 

קונרד

New member
חבל שאין אייקון של "איה, המצח"

בכולופן ציפוי זה גם רעיון טוב. היחס בגנשים שאני עושה הוא: 250-275 גר' שוקולד 125 גר' נוזלים (שמנת מתוקה/חליטת תבלינים/ שמנת+ מיץ) 40 גר' חמאה
 

קונרד

New member
האם הכוונה לגנאש ש. לבן ופסיפלורה

או לציפוי ש. לבן ומילוי במחית פסיפלורה?
 

bouquet garni

New member
הצעה לשיפור

טבילת הטראפלס בשוקולד מטומפרר לפני הטבילה בקקאו, השוקולד המטומפרר ייצור שכבה דקה שתשמור על צורתם בעת ההגשה.
 
למעלה