עוד נושא שלא דיברנו עליו: אוכל

EyalPolo16V

New member
עוד נושא שלא דיברנו עליו: אוכל

אוכל בדירת שותפים : קונים ביחד ? לכל אחד מדף משלו במקרר? אוכלים בעבודה ומחזיקים בבית רק קשקושים? אני לדוגמא אחרי היכרות קצרה עם השותפים העדפתי לקנות לבד ושיהיה לי מדף משלי במקרר ובנוסף להביא כל מיני דברים מהבית שאמא שולחת..

אצלנו בקיבוץ...

אצלנו בדירה יחסי השותפים מאוד הרמוניים, ועל ההתחלה (למעשה הבאנו את זה עוד מהדירה הקודמת, כשהשותף השלישי היה אחר וגם אז הסתדרנו היטב), החלוקה היתה, בהכל , שווה בשווה (אלא אם כן זו באמת הוצאה מיוחדת, כמו שיחה פרטית לחו"ל). בערך פעם בשבוע אנחנו עורכים יחדיו קניות, בד"כ כולנו, לפעמים רק שניים מתוך השלושה, וקונים מה שצריך. אחרי מספיק זמן במגורים עצמאיים מתחילים לאכול נורמלי גם בדירה: בשר, מוצרי חלב, ירקות ופירות. עכשיו, יש לנו בדירה מן "דף חשבון" כזה, בו יש הרבה שורות, שבכל אחת מהן רושמים (בעמודה המתאימה) את ההוצאה (קניות, חשבונות), ומה חלקו של כל שותף בה. בסופו של כל דף כזה (כשנגמרות השורות), עושים חישוב של "מי חייב למי" (כדי שזה יצא לחלוטין מאוזן), ואת החובות הללו מעבירים לדף הבא. האמת היא שצריכת המזון היא לא שווה בשווה, אבל כך גם החשבונות האחרים, ובסופו של דבר לעשות את זה בנפרד לא היה באמת חוסך משהו, כי ככה אנחנו עושים קניה גדולה ומרוכזת בסופר עם מחירים נמוכים יותר, במקום לקנות בסופר השכונתי היקרן כל פעם שנגמר החלב.

Springy

New member
מאוד תלוי

צריך לקחת בחשבון האם אוכלים פחות או יותר את אותם הדברים והאם אוכלים פחות או יותר באותה מידה. אצלי למשל קנינו לחוד - כי אכלנו דברים מאוד שונים. אני צמחונית ולא אוהבת אוכל קפוא/מוכן מראש, והשותפה שלי אכלה בשר ובעיקר דברים מוכנים שצריך לחמם. בנוסף, בדר"כ אני אכלתי בבית רק ארוחת ערב, והיא אכלה בבית 3 ארוחות ביום, כך שממש לא נראה לי הגיוני שנקנה יחד.

למעלה