עוד ניסיון.... ועוד ניסיון...

עוד ניסיון.... ועוד ניסיון...../images/Emo46.gif

אני לא מצליחה להושיב את עצמי לכתוב את הצעת התזה
יש נושא הוא קשור לעבודה שלי. (בחרתי כך, כי ידעתי שאין אפשרות שאכתוב משהו אחר... ואולי משהו בתחום העבודה שאני מאד מאד נהנית ממנה תדרבן אותי.) יש חומר הכל מוכן, צריך לשבת ולארגן. זה אומר כמה שעות רצופות במשך פעמיים אולי. יש מנחה הכל פה
אז... לעזאזל.... אני טמבלית אם אני לא מנצלת את הזמן לעשות זאת. ומה שיוצא, שאני לא טמבלית אבל מרגישה כך. לא עושה מה שצריך. לכן - החלטתי לכתוב את ההודעה כאן, ואולי אצליח במשך הסופ"ש הזה למלא את המשימה. לפחות אני אתחייב בפני אנשים אחרים... זה אולי יעזור. אני מאד מקווה שיעניין אתכם על מה אכתוב בתזה... מה אבדוק... זה גם רעיון שאם אתם תתעניינו אולי יזיז אותי. תודה !!!!

תני לנו לו"ז מסודר ומטרות ביניים

שנוכל לבדוק אם את עומדת בהן
זה יכוטל לעזור. השילוב של ההתחייבות בפני מישהו, הצבת מטרה מוגדרת וחלוקת המטרה למטרות-משנה כדי לעקוב אחר ההתקדמות. בהצלחה.

לו"ז הכרחי

זה לא קשה לעשות מה שצריך, זו רק ההחלטה שלי. זה לא קשה להחליט - רק להתחייב בפני מישהו ואעשה זאת... אני חושבת. אז.... זה הלו"ז ההכרחי שלי : 1. סידור כל החומר לפי הסדר הנכון === 3 שעות. עד יום א' 11.1.09 2. רישום הביבליוגרפיה שיש לי === עד 11.1.09 בערב 3. הקדלה של ההההכל (שזה כלום בשבילי...) === עד 12.1.09 בצהרים 4. לשלוח באימייל או להגיש למנחה === ביום ב' 12.1.09 ועוד.... כל שלב שבו אני מסיימת, אצטרך להיכנס לכאן ולדווח. הולך ?

לא הולך. רץ ../images/Emo6.gif

ממתינים לעדכונים. לפי הלו"ז לשי .. את אמורה להיות כבר אחרי כל הסידור החומר...

עדכון לו"ז (בלי טעויות הקלדה-הקדלה)

סידרתי את החומר כמו שצריך. (שעתיים במקום שלוש) במקום ביבליוגרפיה עכשיו, אני רוצה להקליד עכשיו, גם כדי לא לכתוב ביבליוגרפיה שלא הוזכרה, וגם כי מאד מתחשק לי לראות הכל מודפס ולדעת שזה חלק גמור. אז... קדימה לעבודה.

כיפק היי ! כיפק תה !!

סיימתי להקליד. מה נשאר ועד מתי : להדפיס את הביבליוגרפיה (הרי הכל נמצא אצלי, זה רק לעבור על מה שמוזכר.... להקלידו). לעבור על כל החומר ולמחוק את המיותר, צריך להוריד קצת... לראות שיש לכידות. לשלוח. לקבוע פגישה ליום שני. להיפגש עם המנחה. לקבל את ככככככככל ההערות שלה בשמחה (כי היא בסדר היא) והפעם לא לחכות חודשיים או שנה. תוך יום להגיב. אמן
תודה שהפורום הזה קיים, כך אני יכולה להתחייב.

באמת מזל טוב שחזרת!!!!

טוב, אז: מה הנושא? איפה את תקועה? מה כבר עשית? מה עשית כשלא היית כאן? לא היה שלב שכבר היתה לך הצעת מחקר כתובה? מה קרה לה? האם אנחנו מדברים על הצעה חדשה? בקיצור - מה קרה מאז ועד היום... ו... אחננו נדרוש ממך לעמוד במשימות. את מכירה את ה
שלנו ....

מדווחים מהשטח :

הנושא : בדיקת תוכנית התערבות חינוכית ("שיעורי בית – בבית!") קרב תלמידים יוצאי אתיופיה בכיתות ז'-י"ב בארבע קהילות (באר-שבע, גדרה, יבנה וקריית-גת) : מחקר משווה. (אם יעניין את מישהו, אוסיף אינפורמציות וגם אפשר לראות קצת באתר שכתוב בחתימתי.) איפה אני תקועה ? כל החומר ישנו. לא מסודר לפי הדרך בה צריך להגיש. בעצם פרט לביבליוגרפיה שלא רשומה, אלא ישנה בצורה לא מסודרת. עדיין לא היה שום שלב שהייתה לי הצעה כתובה. היו 3 פעמים שהחלפתי נושא. ופעם אחת שהחלפתי מנחה. המנחה הראשון היה פגז. מישהו שאני מעריכה ואולי מעריצה, מרוב שהוא כל כך מעולה, אנושי וטוב, הרגשתי שאני כל כך חסרת ביטחון, שכלום כלום לא זז. התביישתי לשלוח דברים מוכנים מהמחשבה שאולי זה כל כך טפשי מה שאני עושה. בשלב מסוים הבנתי שאם נושא התזה לא יהיה קשור למשהו בעבודה שלי, לא אתפנה מבחינת הזמן לעשות זאת. וכשההבנה הגיעה לראש, הגיעה גם ההחלטה על כך שהמחקר יהיה איכותני ולא כמותי. לכן פניתי למנחה שהיא מראש במחקר איכותני. היה כל החומר התיאורטי שצריך, אך לא בצורה שבה מגישים הצעת תזה. וגם.... קצת יותר מדי חומר כתוב, כשצריך פחות עמודים. צריך לצמצם, צריך לערוך, ובקיצר.... לא עבודת מוח קשה, אלא לשבת ולעשות זאת. כשאני מתיישבת ומתרכזת, הדברים הולכים כל כך מהר.... אבל כשאני דוחה - זה בלתי נגמר. וזה מה שקרה עד עכשיו. החלטתי להגיע שוב לכאן, כי אולי זה המוצא שיעזור לי. אני כל כך רוצה לעמוד במשימות, שיפסיק להיות תקוע לי במוח... מעיק עלי.... די, אני יכולה לעשות זאת בכלל בלי קושי אינטלקטואלי, ובכל זאת שטויות תוקעות אותי. תודה.... מקווה שעכשיו אעמוד במשימה.

ללס1

New member
הכל עניין של החלטה

בהחלט מבינה מזדהה ונמצאת במצב דומה. אני מאמינה שהכל עניין של החלטה.פשוט,או לא כל כך פשוט, להחליט שהשבוע אני מרכזת מאמרים שעסקים ב X ומסכמת אותם לפיסקה/עמוד מעניין.כך עד שיש כבר מספר נושאים שיש לקשר ביניהם. לחילופין אפשר גם ההפך לכתוב את מה שאת רוצה להגיד בכתיבה חופשית בלי מראה מקום וכו .משהו כמו : מחקרים שונים מדברים על קשר חיובי בין הכנת שיעורי בית לבין התקדמות בבית הספר (...),יחד עם זאת ....סתם חירטטתי לכתוב מין עמוד שדרה ואח"כ להכניס לתוכו תוכן משמעותי יותר מתוך המאמרים. בכל מקרה צריך פשוט לעשות את זה. אני מקווה שאתחיל מחר בהצלחה גם לך!

מממאיה35

New member
החלטה או דד ליין קשיח

דד ליין קשיח שהוא חיצוני, למשל שמסכמים עם המנחה שעד יום זה וזה מגישים לו פרק זה וזה (הבעיה היא שלפעמים גם מול המנחה דד ליין קשיח הופך לגמיש..) או כמובן דד ליין חיצוני שאז אין ברירה ולא משנה מה - מזיזים הכל הצידה, מפנים זמן ועובדים כמו נמלים חרוצות

למעלה