עוד סוג של דג שאין לי מושג מה שמו

עמי31

New member
בואנה תודה לכל התגובות ../images/Emo118.gif

כןןן שמעתי על דג בשם בן גוריון ולא ידעתי מה זה הדג הזה בכלל, ואחי אמר לי שזה ציפור ים ....כי גם הוא לא ידע כנראה מה שמזכיר לי על עוד דג אבל לא גדול שלא יודע אם הוא כשר ואני יודע איך הוא נראה אבל אף פעם לא תפסתי אותו ----> הדג נקרא : אבו עין בצלילה ראיתי כאלה פעם מזמן עוד דבר , הדג בן גוריון שתפסתי אז היה לו את החוט הזה והוא היה מינימום 25 ס"מ (הדג) אז בקיצור תודה לכולם ואני שמח לקרוא את הפורום הזה
 

עמי31

New member
עוד סוג של דג שאין לי מושג מה שמו

זהו דג מאוד טעים לדעתי ! אבל הבעיה איתו שהוא קשה לניקוי בצורה מפחידה וגם לדעתי צריך כפפות עור
כדי להחזיק אותו בידיים כאשר אתה מוציא אותו...
 

paluta

New member
ברקן אדום כינוי : מואסטה ../images/Emo18.gif|

ממשפחת הברקניים ובאנגלית Red Soldierfish or Red Squirrelfish ושמו בלטינית Sargocentron Rubrum זה דג לילי ובדרך כלל הפתיון העדיף עליו זה סרטנים ותולעים אכן לדג זה קשקשים דוקרניים ויש לו קוצים חזקים ויש לו סימן היכר - קוץ חזק באיזור הזימים. דג זה נפוץ באילת ובאיזור הדרומי של הים התיכון הוא חדר מים סוף לים התיכון ויש לו קרוב משפחה ששמו ברקן קוצני דג די טעים אם כי קשה מאוד לנקות את הקשקשים שלו ובמקום סכין כהה רצוי להשתמש בסכין משוננת לצורך כך כדאי מאוד להזהר כשמוציאים אותו מהמיים בשל הקוצים שלו וקשקשין הקוצניים - כפפת עור מתאימה בהחלט
 

חץ הכסף

New member
הברקן משתלט

לפחות בכל איזור החוף מהרצליה עד נתניה בעומקים של 5 מטרים עד 40 מוציאים עשרות ממנו ולפעמים אף לא דג אחר. לפעמים נראה כאילו הוא משתלט לחלוטין על שטחי מחיה של דגים אחרים, הגדלים מ-15 עד כ-20 ס"מ. פה גדול יחסית לגודלו ונתפס גם על קרסים מס´ 2. אוכל גמברי, ספידה וכל בשר אחר. שימו לב בתמונה ששלח עמי31 לאורך תחתית הזנב ולאורך הזרת של כך היד יש קוץ ארוך ולבן שאורכו בבסיס הדג 5 מ"מ, אורכו כ- 4-5 ס"מ וקצהו חד מאוד. לכל אורך הזימים יש שורת קוצים קצרים וארוכים חדים כסכיני גילוח. קשקשים גדולים וקשיחים, הדג בצבע אדום מדהים ביופיו, באילת מכנים אותו "אדמונד". כשמוציאים אותו מהמים חייבים ללבוש כפפת עור עבה כי הדג מזיז את ראשו לצדדים בתנועות מהירות כאילו מנסה לחתוך לך את היד. ניקוי הדג מקשקשים הוא מטרד אמיתי, בשרו לבן,קשה מעט, יבש מעט אך טעים. לפני ניקוי הדג יש לחתוך קודם את והקוצים המעטרים אותו מכל צדדיו בעזרת מגזרי תיל או מזמרה ורק אז להמשיך בניקוי.
 

חץ הכסף

New member
הקשקשים שלו הם כמו שריון אבירים

לקשקש אחד לא נורא, חמישה זו כבר עבודה ועשרים זה כבר עונש...
 

עמי31

New member
על קריסטל

אז איך אתה נכנס לשם? אתה בטח יודע שאסור לדוג שם...
 
למעלה