וואו מענין מה שאתה מספר על הפילוג בקיבוצים
לא ידעתי את זה ,אבל עכשו אני נזכרת במעומעם שהיה סרט בנושא נועה בת 17 , לא ראיתי אין לי כח לדליה שימקו
אני אחפש את הספר שאתה ממליץ ואם הוא יצא בעברית אז יותר טוב, האמת ,אני לא קוראת כבר הרבה שנים הרוב מה שיוצא היום לא לטעמי , יש לי חברה שעוברת לגור במיורקה ויש לה באמת הרבה ספרים שהחליטה לא לקחת וניסתה למכור לחנויות של ספרים משומשים ואף אחד לא רצה ,היא ניסתה לענין אפילו בחינם ואף אחד לא התענין, יש לי חבר אחר מתרגם ספרים שטוען שיש ירידה משמעותית בבקשות לתרגום מהוצאות ספרים כי אנשים פשוט לא קוראים , זה פשוט בסוגריים .
אני תופסת היסטוריה כעוגה שכל פעם אנחנו אוכלים פרוסה זו ועוד פרוסה, אבל לא ממש אכלנו את כולה וכל פעם מתגלה פרוסה אחרת שמציירת את ההסטוריה עם עוד קצפת או קוצים תלוי מה הטעם שלך..לגבי סטאלין והיטלר וההקבלה בינהם, אני לא ממש קונה את התיזה הזו אבל יכול להיות שאשנה את דעתי אחרי שאקרא את הספר, מה שמשותף לשניהם הוא שהם לא ילידי המדינות שהובילו אותן לאבדון , היטלר היה אוסטרי וסטאלין גאורגי . לפי הסדרה הדנית 1864 וקצת ממה שקראתי מי שהתחיל את הבלאגן בגרמניה היה דוקא ביסמרק שהתקנא באימפריות הצרפתית והבריטית והחליט שגם לגרמניה מגיע להיות אימפריה והתחיל לאחד את כל הדוכסיות, ממלכות ונסיכויות באירופה שהחליט שהם צריכים להקרא גרמניה ולא פרוסיה דוקא, כי הם דברו גרמנית (בדומה לאיטליה), היות שרוב המקומות האלו היו חלשים מאד לא היתה לו בעיה לסכסך ולאחד לאחר מכן , הוא הבטיח לאיטלקים חלק זה ושלא ישתתפו במלחמה זו, לנפולאון חלק מהריינוס אם לא ישתתף במלחמה אחרת , לרוסים שהיו ביחסי משפחה עם גרמניה (בית רומנוב) הבטיח את זה וככה הוא תמרן את כולם שלא היו מודעים לתמונה הגדולה והצליח לאחד את גרמניה . אמנם האימפריה קרסה לאחר מותו אבל היטלר החליט להחיות את הרייך השני או הרייך הגדול, לביסמרק לא היו פנטזיות לכבוש את העולם או לעשות בו סדר חדש ,הוא בא ממשפחה אמידה והיתה לו השכלה רחבה לעומת היטלר שהגיע מבית קשה יום ואפילו לא התקבל לבית ספר לציור בגלל היהודים
.
תראה מלחמות אלו באירופה נעשו בתקופות מאד רעועות מבחינה פוליטית, על רקע התגברות הלאומיות כאשר אנשים לא ידעו בדיוק לאיזו תרבות הם שייכים באמת , בית הבסבורג שהתמוטט במלחמת העולם הראשונה קם היום לתחיה בצורת המבנה של האיחוד האירופאי , כולם מקבלים פקודות מברוקסל ולא מוינה ..