עוד סוף שבוע הגיע

1me too1

New member
עוד סוף שבוע הגיע

השבועות עוברים מהר, מזג האויר נהיה חורפי יותר ויותר....איך עבר עליכן השבוע? הרבה הכנות להלוואין? סתם שבוע רגיל?מה היה
סוף שבוע נעים

האמת שהשבוע הזה ממש טס לי

בין כל ההתעסקויות סביב מציאת מקום שבו אוכל לעשות פעילות, הכרת חברה חדשה והרבה סידורים וחד"כ- השבוע הזה ממש עבר במהרה (וכמו שאומרים- הזמן עובר מהר כשנהנים
).
&nbsp
עשיתי קצת יצירה, הכרתי את החנות "מייקלס" שאליה אחזור עוד והרבה כנראה
, קניתי תחפושת של מלכת ה-
ויחד עם התחפושת של הבעל (לא אעשה לו אאוטינג אז לא אגיד למה התחפש) יצא ממש יפה ומדליק והאמת שצילמו אותי כל כך הרבה אתמול- לא חשבתי שהתחפושת כזו מיוחדת
.
&nbsp
זהו ההלוואין הראשון שלנו והיה מאוד מרגש:
כמו פורים אבל הכל יותר גדול ומושקע
, מאוד אהבתי את הילדים המתוקים שהגיעו לבקש "תעלול או ממתק"- זה ממש עשה לי טוב לראות אותם ולשמח אותם ואז הלכנו לתהלוכה ואומנם עמדנו מלא זמן עד שהתחיל אבל בסופו של דבר נהנו מאוד והיה כיף לנסוע מחופשים ברכבת- זה הניב הרבה שיחות מעניינות וגרם לאנשים לחייך

noaronen1

New member
מסכמש"ת

טוב... אני ממשיכה עם להתאים את הלו"ז שלי לסביבה ומשלימה עם זה לפרקים. המלחמה בזה לא תעזור, אז אני פשוט נכנעת...
החותנת כאן מבקרת עם החבר (וזו פעם ראשונה שלו אצלנו). אז זה היה שבוע מעורב ירושלמי שנע בין יום של עבודה שהתחיל ב- 6 בבוקר ונגמר ב- 9 בערב לבין ימים שהם סביב משפחה ובמקביל בעל שטס לפגישת עסקים ליומיים בתוך כל זה.
ביום שישי החלטתי פשוט לפנק את עצמי, הורדתי את הקטן בקיטנה ב- Y ונשארתי להתאמן, משם נסעתי להכנות אחרונות ל- Party City לקראת Halloween וקניתי גם לי מספר פריטים לתחפושונת ועוד השלמות לתחפושות של הילדים - זה הכניס אותי לחווית החג והיה מאד כיף. חזרתי הביתה גרפתי עלים שמסתבר זו חוויה ממש מרגיעה ומשם עברתי לנגינה בפסנתר - המשך רגיעה. אז ישבתי ואכלתי לי ארוחת צהריים עם הספר החדש שהזמנתי ומשם לקחתי את הילדים מהמסגרות והתכוננו להלואין.
הקטן והאמצעית היו - Minion צהוב וסגול והפעם הכנו את התחפושות בעצמנו ויצא חמוד. הגדול הלך לחבר וחזר מאושר. ואני למדתי לעשות טריק אנד טריט במחוזותינו החדשים - שנה שעברה הייתי בארץ אז פספסתי. היה נחמד ונעים וכן! אני מאד אוהבת את הלואין.
והיום - הסבתא לקחה את הגדול והקטן למוזיאון הבעל לקח את האמצעית לרכיבה על סוסים ואני נשארתי לבד בששששקט כשברקע הגשם מטפטף וקר. אני מגלה שכיף לי להישאר בבית ולהירגע.
&nbsp

נשמע שבוע בין מטורף לרגוע

כיף שיש זמן של שקט ורוגע קצת בין הבלאגן.
&nbsp
אני חייבת לבקר בחנות של ה- Party city - ראיתי שהיא ענקית אבל לא יצא לי להיכנס אליה...
&nbsp
הלואין פה היה מדהים

noaronen1

New member
אני זוכרת שבפעם הראשונה הייתי בהלם מהחנות הזו

אזור רק לחתונות אזור רק לימי הולדת, זה הדהים אותי איך יש שם משהו לכל מסיבה. פשוט בלתי נתפס.
לפני 9 שנים זה נראה לי מד-הים!

noaronen1

New member
אני לומדת לאזן את עצמי

אני לומדת שלהילחם בתסכול לא ממש עוזר ולכן אני מביאה את עצמי למן מקום של כניעה או אולי אקרא לזה השלמה עם המצב. ואז מוצאת דרכים גם לפרגן לעצמי.
אני חושבת שבתקופה האחרונה אני חשה הרבה רחמים עצמאיים כלפי עצמי - בעיקר סביב התחושה שלעבוד מהבית זה גם הרבה להתאים את מה שאני רוצה לעשות לחיים של כולם. ומאוד עובדת על הנושא - כי אני תופסת את עצמי כסוג של קורבן. לא רוצה להיות קורבן. אני קוראת כרגע שני ספרים בנושא וזה מאוד עוזר לי ללמוד איך להיות בתוך מערכות יחסים עם אחרים ובעיקר עם עצמי.

forglemmigej

New member
לא חדשות מרעישות

לגבי הלואין אני יודעת שזהו חג אמריקאי אם כי קלטי במקור, פה לא ממש חוגגים רק מאמצים את רצח הדלועים וכמעט לכל אחד יש שתי דלעות שמנמנות ליד הבית עם חיוך קריפי, מאחר ואינני חוגגת חגים יהודיים אז אין מה לדבר על חגים פגאניים שכבודם במקומם אבל בשביל להרגיש חלק מההמון בכל זאת קניתי דלעת כדי לעשות ממנה מרק מוקרם , אממה התברר שאלו דלועים רק לקישוט ולא לבישול ישר נזרק לפח.
נעבור לסדרה ההו-כה -מדוברת ערסים ופרחות ,שכבר מזמן לא דובר בנושא כמה קשה היה ועדיין למזרחים בארץ ..ניסיתי לצפות בשני הפרקים הראשונים אבל לא צלחתי יש לי בעיה עם מי שמדבר בקול רם מדי גם אם הוא צודק , אני ממש לא אשתכנע מהצעקות ואף אחד אחר לא, לעומת זאת הפרק השלישי היה פשוט מופתי* את הפרקים ביימו שלושה אנשים שונים* ובו דובר על סקטה חדשה בארץ שנקראית המתמזרחים , הופיעו שם אנשים בהירי ביטוי שלא צעקו והזבירו מה מושך אותם לצד המזרחי על אף אשכנזיותם , הם היו הזויים ברמות כל כך גבוהות שלא היה ברור אם הם מסתלבטים על הצופים או לא, הכי מצחיקה היתה אניה [URL]http://www.youtube.com/watch?v=0LjGd68S2J0[/URL] שמגדירה את עצמה כפרחה רוסיה ולי היא יותר הזכירה את ליאת ברלב שעושה את אירנה בפרלמנט . אגב , רוסים לא נחשבים לאשכנזים בכלל בתרבות ואפילו לא בעלי תרבות אירופאית למרות מה שהם חושבים על עצמם.
על עוד סדרה שרציתי לספר היא משהו חדש פה בממלכה הקטנה ,סדרה שנקראית 1864 והיא מתארת את המלחמה האחרונה שהדנים השתתפו בה לפני 150 שנה ובה הפסידו את שלזוויג-הולשטיין לטובת הגרמנים. הסדרה כמו כל סדרות המקור הדניות גדולה מהחיים בכל אספקט אפשרי , הצילום האפלולי מעורפל ולא בשוט אחד כמו שעושים בסרטים/סדרות שבדים וזה משעמם עד מוות, כל השחקנים הכי טובים שבכלל קיימים ברזרוואר פה החל מ-Sidse Babett Knudsen שהיתה בתפקיד בריגיטה בסדרת הממשלה וכלה ב-Pilou Asbæk שהופיע בתור הספין דוקטור שלה באותה סדרה, עוד המון המון שחקנים שכל הופעה על המסך אפילו חמש דקות מפילה על הרצפה מרוב כשרון שהם מפגינים ,חלק מהשחקנים הם גרמנים כי בסה"כ המלחמה ההיא היתה בגלל ביסמרק שיזם אותה וכמובן שגם השחקנים הגרמנים משחקים בסטייל אלוהי .. הסדרה עלתה למשלם המסים 175 מליון קרונות ויש כאלו שאמרו שזה יותר מדי, הדעות מאד חלוקות פה לגבי טיב הסדרה אבל לדעתי זה פשוט מושלם ויש להניח שכשיסתיימו השידורים שלה פה במסך הקטן היא תצא לכל העולם וכולם יקשרו לה כתרים,מצד שלישי לא בטוח שהיא תתקבל בעין יפה באמריקה כי כמו ברוב הסדרות הדניות יש עירום טוטלי של גברים ונשים מול המצלמה, יש אהבה של שלישיה בלי רמזים ויש אפילו רחמנא ליצלן סקס עם חיות.. מה שאותי מענין בסדרה הזו היא ההקבלה למלחמות ישראל השונות הצודקות ולא צודקות כאשר הן על שטח אדמה בדרך כלל כפי שהיה באותה מלחמה ב1864 , על אנשים צעירים מלאי הורמונים שמוכנים ללכת ולהקריב את חייהם עבור אותה פיסת אדמה , על הפוליטיקאים שמבשלים את כל הדברים האלו בלי להתחשב בתוצאות שיגיעו , המלחמה הזו פצעה את הנפש המקומית לשנים רבות בעיקר בגלל שהם הפסידו את השטחים האלו למרות שבשנת 1920 נעשה רפרנדום בשטחים שכעת שייכים לגרמניה האם התושבים רוצים להשאר תחת שלטון גרמני או דני וחלק החליטו לעבור לשטח דני וחלק נשארו בשטח הגרמני. אני רוצה לראות את היום שיעשה משאל עם בקרב המתנחלים לגבי השארות במקום תחת שליטה זו או זו
, כנראה שאשאר בחלום עוד הרבה שנים.

המלחמה האחרונה שהדנים השתתפו בה

(שלא במסגרת תרומה לנאט"ו במבצעים בקוסובו, אפגניסטן, ועיראק) היתה מלחמת העולם השניה. הצבא הדני פשוט נכנע אחרי 6 שעות...
&nbsp
זה בנוגע ל-nitpicking...
&nbsp
בנוגע לדלעות שמהן מכינים את הג'ק-או-לנטרן, הן באמת לא ראויות למאכל אדם, חוץ מהגרעינים, לאוהבי גרעינים לבנים.

forglemmigej

New member
עומדת על טעותי

קודם כל רקע כללי רוב מדינות אירופה לפני מלחמת העולם השניה החליטו שיותר לא יהיו מלחמות אחרי מלחמת העולם הראשונה, לאף אחת מהן לא היה צבא פעיל ,לא דאגו להתחמשות , לא עשו שום אימונים וכדי לרצות את היטלר קראו לכל מקום שפלש אליו בשם התואר אנשלוס שזה איחוד בגרמנית , אוסטריה היתה אנשלוס עם גרמניה כי היה שם מיעוט גרמני גדול, פולין וצ'כיה אותו סיפור, אפשר להגיד שרמת הגולן היא גם אנשלוס וגם ירושלים המזרחית וכל השכונות מסביב.
הרעיון של היטלר היה שיחד עם בריטניה ילכו להלחם נגד הבולשביקים ברוסיה אבל צרציל לא הסכים בשום פנים ואופן לשיתוף פעולה והיטלר התקיף את בריטניה בצורה מטופשת ביותר, אחרי זה הוא הרים ידיים, פה נכנסת דנמרק לתמונה, הגבול המערבי של דנמרק גובל עם בריטניה כמובן שהים הצפוני חוצץ בינהם אבל המרחק לא גדול, היטלר פחד שבריטניה תכנס לדנמרק ו"תכבוש" אותה דבר שיקשה על שיחוט של ספינות מלחמה וצוללות שהגיעו מהעיר קיל ששוכנת בחצי האי יוטלנד זוהי עיר נמל גדולה למדי ושם היה ממוקם הצי הגרמני , הדרך היחידה של הצי להגיע לאטלנטי או לים הצפוני עברה דרך דנמרק ולכן היא נכבשה , המדינה מאד שטוחה מבחינה אסטרטגית אין שום יתרון , בהתחלה היטלר הציע לממשלה שיתוף פעולה והוא לא יפגע בהם, בטירוף שלו הוא ראה אותם כאחים , הממשלה הסכימה לשיתוף פעולה אך לאחר זמן סרבה ואז הוטלו כל האיסורים הדנים ראו שמבחינה מעשית אין טעם להלחם , בנורבגיה ניסו להלחם כחודש יש להם הרים אז הצליחו להחזיק מעמד, היום יש גבולות פתוחים , רואים משאיות מכל המדינות נוסעות הלוך ושוב קשה להאמין שזה היה אחרת פעם.

"אנשלוס" בגרמנית יומיומית זה connection...
כלומר, אם את

טסה מדנמרק לישראל דרך וינה, את עושה אנשלוס באוסטריה...
&nbsp
צודקת לגמרי בקשר לדנמרק, קצת פחות בקשר לשאר.
היטלר טען לזכות להתאחד עם ריכוזים של גרמנים (אם כי לא בדרום טירול תחת שלטונו של ידידו מוסוליני), והוא אכן קיווה עד 1938 לאיזושהי הסכמה עם בריטניה על שיתוף פעולה נגד ברה"מ ובעלי בריתה (שכללו בעיניו את הממשלה הרפובליקנית שהיתה נתונה במלחמת אזרחים בספרד ואת ממשלת "החזית העממית" השמאלנית בצרפת תחת הנהגתו של הסוציאליסט היהודי לאון בלום).
בריטניה באמת סרבה, אבל מי שהיה בשלטון היה צ'מברליין הסאקר שגם הכניס את בריטניה למלחמה נגד גרמניה (אחרי שנטש את צ'כוסלובקיה לגורלה שנה לפני כן). צ'רצ'יל הצטרף לממשלה רק אחרי תחילת המלחמה.
הציניות של היטלר (ושל סטלין) הגיע לשיאה כשהם חתמו על הסכם ריבנטרופ-מולוטוב באוגוסט 1939, שסלל את הדרך לפלישה הגרמנית לפולין (ובעקבותיה הסובייטית) ולפרוץ מלחמת העולם השניה באירופה.
כן, היום האירופים רואים את עצמם כנעלים על אחרים, במידה רבה בזכות השלום הכפוי שנחת עליהם בחסות ארה"ב וברה"מ אחרי מלחמת העולם השניה. עד אז זו היתה לאורך מאות שנים היבשת הכי רצחנית, גם בין האירופאים וגם נגד לא-אירופאים.
ספר מעולה על ההסטוריה של אירופה במאה העשרים נקרא, בצדק לטעמי, The Dark Continent. ספר מומלץ.

Sinophile

New member
תמיד מחפשת המלצות לספרי הסטוריה טובים.

תוכל לומר מה שם הסופר?

תודה

המחבר הוא Mark Mazower,

והספר נקרא Dark Continent: Europe's Twentieth Century.
&nbsp
ספר מומלץ אחר, אבל רק לבעלי קיבה חזקה, הוא Bloodlands של Timothy Snyder, שמתמקד ברצחנות של סטלין והיטלר במזרח אירופה מתחילת שנות השלושים ועד סוף שנות הארבעים. מציב את ההסטוריה של אירופה באותה תקופה, כולל את השואה, בפרספקטיבה שונה ממה שבוגרי מערכת החינוך הישראלית, וגם האמריקאית, רגילים לה.
&nbsp
שניהם ספרי הסטוריה מאוד קריאים.

Et tu Brute

New member
מצטרפת לשתי ההמלצות

הספר של טימותי סניידר גם תורגם לעברית, למי שמעדיף.

forglemmigej

New member
לא נראה לי שהאירופאיים מחשיבים עצמם עילאיים ומתנשאים

בכל המקומות בעולם היו רציחות בלי עין הרע, באירופה זה פשוט יותר מתועד וכמות האנשים שידעו קרוא וכתוב היתה גבוהה יותר מאשר ביבשות אחרות במאות קודמות ,זה בגלל נסיגת מעמדה של הכנסיה והטלת ספק בכל מה שזז בעוד שדתות אחרות היו די קפואות ולא נתנו לקדמה ומדעים הומנים וריאלים להתפשט ולהחקר.
אם מסתכלים על הרעיון של היטלר לחימה בקומוניזם הוא צדק למעשה, אבל העולם מחוץ לרוסיה לא ממש ידע על מה שמתחולל שם , על הרציחות ההמוניות ,על הריסת הצבא האדום כמעט לגמרי בגלל הפארנויות של סטאלין ועקב כך פיגור בלחימה , רוב תנועות הרזיטאנס באירופה בתקופת המלחמה היו בנויות מקומוניסטים, גם היהודים מחוץ לרוסיה האמינו בשמש העמים, אני שמעתי שכשסטאלין נפטר בארץ אמרו רוסיה אימנו, סטאלין אבינו, כולנו יתומים
זה היה ברוב העולם הנאור באותה תקופה , עד שלא היתה פלישה להונגריה ב1956 או לפראג ב1968 לא היה מידע על האכזריות של הקומוניסטים, היתה אמנם מלחמה קרה אבל זה היה יותר לוחמה פסיכולוגית מאשר איום מעשי , אפשר להגיד שביבי משתמש באיום האירני כמו הרוסים במלחמה הקרה על אירופה. אי אפשר גם להשוות את אירופה שהיא יבשת קטנה ומאד צפופה ליבשות אחרות שנמצאות במקומות פחות אסטרטגיים ולכן פחות מאוימות , היום כולם רוצים שלום ואי מעורבות באזורי סכסוך אבל אם לא נכנסים לאיזורים האלו המצב לא ישתנה לטובה הוא רק יחמיר , אי אפשר רק להפציץ מלמעלה ולחכות שהדברים ישתנו. הם לא. צריך פעולה קרקעית *אמרה הגנרלית בשקל* כדי לשנות מציאות , יש לא פעם ויכוחים עם המקומיים שרוצים רק שלום ואהבה וזה סכסוך "שלהם" אנחנו לא מעורבים , שיהרגו אחד את השני..אתם יודעים מה עוד מעט יגיעו מליוני פליטים מאותם אזורים ויבקשו אסיילום ומה תגידו אז , אה, הם לא משתלבים , זו לא אותה תרבות כמו שלנו, שיחזרו למערות או למדבריות שהגיעו מהם, אין לנו כסף להחזיק אותם , מה לנו ולהם..כל אותן קלישאות . אבל הדברים קורים ועוד איך ומאות אלפי פליטים מדפקים כל יום על שערי היבשת של milk and money וכל זה קורה כי לא רצו להתערב במלחמות ההן בארצות רחוקות ביבשות אחרות.

אם זה מעניין אותך, אז ממליץ

גם לך לקרוא את Bloodlands. היטלר לא צדק בשום דבר מהרעיונות שלו. זה נכון שבמערב היו יותר מדי אפולגטים עבור הסובייטים ושהתעמולה הנאצית לפני הברית שהיטלר חתם עם סטאלין ערב מלחמת העולם השניה לעומת זאת כן הדגישה את הזוועות באוקראינה בעיקר (וגם את העובדה שבאופן מצמרר שעד 1938 אחוז גבוה מאוד מהסוכנים הרצחניים של הנ.ק.וו.ד. היו יהודים), אבל בסופו של יום החזון של היטלר לא היה פחות רצחני גם לפני שהוא אימץ את "הפתרון הסופי". בשניה שהגרמנים נכנסו לפולין הם החלו במעשי רצח המוניים, אם כי זה נכון שבהתחלה הם היו הרבה פחות יעילים מהסובייטים (למרות הסטראוטיפים).
&nbsp
ד"א, הספר Darkness at Noon של ארתור קוסטלר יצא ב-1940, ואריק בלייר (א.ק.א ג'ורג' אורוול) כתב את חוות החיות במהלך מלחמת העולם השניה, והוציא את 1984 שנים ספורות לאחר המלחמה (שניהם קומוניסטים שהתפכחו), אז זה לא שלא היה ידע במערב. האליטות בבריטניה וארה"ב פשוט ראו את הנאצים כאיום גדול יותר, ובקרב האינטלקטואלים היו רבים שהיו סוציאליסטים ו/או פרו-קומוניסטים לא רצו להאמין שהאוטופיה שלהם מדומיינת.
&nbsp
כשסטאלין מת היה מיעוט בקרב השמאל הישראלי שבאמת עדיין ראה אותו כשמש העמים, אבל הם היו מיעוט מהרבה סיבות, כולל העובדה שסטאלין פתח במדיניות אנטישמית ורדיפת יהודים בסוף שנות הארבעים (משפטי הרופאים וכו'). אי ההסכמה הזו בשמאל הישראלי היתה אחת הסיבות לפילוג בתנועה הקיבוצית, שמונצח עד היו בכל מיני קיבוצי "איחוד" ו"מאוחד".
&nbsp

forglemmigej

New member
וואו מענין מה שאתה מספר על הפילוג בקיבוצים

לא ידעתי את זה ,אבל עכשו אני נזכרת במעומעם שהיה סרט בנושא נועה בת 17 , לא ראיתי אין לי כח לדליה שימקו

אני אחפש את הספר שאתה ממליץ ואם הוא יצא בעברית אז יותר טוב, האמת ,אני לא קוראת כבר הרבה שנים הרוב מה שיוצא היום לא לטעמי , יש לי חברה שעוברת לגור במיורקה ויש לה באמת הרבה ספרים שהחליטה לא לקחת וניסתה למכור לחנויות של ספרים משומשים ואף אחד לא רצה ,היא ניסתה לענין אפילו בחינם ואף אחד לא התענין, יש לי חבר אחר מתרגם ספרים שטוען שיש ירידה משמעותית בבקשות לתרגום מהוצאות ספרים כי אנשים פשוט לא קוראים , זה פשוט בסוגריים .
אני תופסת היסטוריה כעוגה שכל פעם אנחנו אוכלים פרוסה זו ועוד פרוסה, אבל לא ממש אכלנו את כולה וכל פעם מתגלה פרוסה אחרת שמציירת את ההסטוריה עם עוד קצפת או קוצים תלוי מה הטעם שלך..לגבי סטאלין והיטלר וההקבלה בינהם, אני לא ממש קונה את התיזה הזו אבל יכול להיות שאשנה את דעתי אחרי שאקרא את הספר, מה שמשותף לשניהם הוא שהם לא ילידי המדינות שהובילו אותן לאבדון , היטלר היה אוסטרי וסטאלין גאורגי . לפי הסדרה הדנית 1864 וקצת ממה שקראתי מי שהתחיל את הבלאגן בגרמניה היה דוקא ביסמרק שהתקנא באימפריות הצרפתית והבריטית והחליט שגם לגרמניה מגיע להיות אימפריה והתחיל לאחד את כל הדוכסיות, ממלכות ונסיכויות באירופה שהחליט שהם צריכים להקרא גרמניה ולא פרוסיה דוקא, כי הם דברו גרמנית (בדומה לאיטליה), היות שרוב המקומות האלו היו חלשים מאד לא היתה לו בעיה לסכסך ולאחד לאחר מכן , הוא הבטיח לאיטלקים חלק זה ושלא ישתתפו במלחמה זו, לנפולאון חלק מהריינוס אם לא ישתתף במלחמה אחרת , לרוסים שהיו ביחסי משפחה עם גרמניה (בית רומנוב) הבטיח את זה וככה הוא תמרן את כולם שלא היו מודעים לתמונה הגדולה והצליח לאחד את גרמניה . אמנם האימפריה קרסה לאחר מותו אבל היטלר החליט להחיות את הרייך השני או הרייך הגדול, לביסמרק לא היו פנטזיות לכבוש את העולם או לעשות בו סדר חדש ,הוא בא ממשפחה אמידה והיתה לו השכלה רחבה לעומת היטלר שהגיע מבית קשה יום ואפילו לא התקבל לבית ספר לציור בגלל היהודים
.
תראה מלחמות אלו באירופה נעשו בתקופות מאד רעועות מבחינה פוליטית, על רקע התגברות הלאומיות כאשר אנשים לא ידעו בדיוק לאיזו תרבות הם שייכים באמת , בית הבסבורג שהתמוטט במלחמת העולם הראשונה קם היום לתחיה בצורת המבנה של האיחוד האירופאי , כולם מקבלים פקודות מברוקסל ולא מוינה ..

למעלה